E-Sim Hizmeti Sonunda Türkiye'de

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

E-sim'in yerlisi nasıl oluyor bilen var mı ? 

https://twitter.com/ofatihsayan/status/1318616325070225410

ashfgajfhgaskfadhgfak.

ben bokumu internetten satılığa çıkarcam. yerli ve milli bok.

bu yerli ve millinin artık bokunu çıkardılar yeter amk ya.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

whatsapp nasıl oluyor. iki tane whatsapp olmaz heralde 2 sim var diye.

Xiaomi'lerde standart geliyor. Diğer Androidlerde uygulama ile hallediliyor.

https://www.tahribat.com/forum/android-icinde-android-sanal-isletim-sistemi-kurma-247906

WhatsApp'ın yanı sıra Bip, Telegram, Instagram gibi uygulamalarda kuruluyor. 

Bunlardan ikişer tane var. Görgüsüzlük gibi oldu ama neyse. Mi max 2 var. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

ashfgajfhgaskfadhgfak.

esim de yerlilik muhtemelen sadece yönetim uygulamalarında mümkün yani operatörlerin sim nosu üretmesi üretilen esim lerin btk ya bildirilmesi baz istasyonu aracılığı ile imei li cihazlara yazılması gibi otomasyon ve yönetim sistemleri yazılmış olabilir çünkü 2020 şubat ayından beri geliştiriliyor sistem.

esim aslında 3g den beri kullanılabilecek bir teknoloji ama nedense apple sistemine koyup ittirmeden hiç birşey standart olmuyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

ashfgajfhgaskfadhgfak.

15 Temmuz Şehitler Sim

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Aylardır bekliyordum. E-sim kullandığımızda operatör bize ayrıca hiç fiziksel bir simkart vermeyecek mi? Hani olur ya telefon şarjı biter bozulur. Başka cihaza takmak gerekir desteklemeyen. Modeme vs.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OverLord
    OverLord's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Xiaomi'nin çift uygulama özelliğinin az ekmeğini yemedim Turkcell kullanırken. 🙂 Her Cuma salla kazan yaparken Turkcell uygulamasını kopyalayıp sonrasında ekranı bölüyordum ve sallıyordum hop x2 hediye geliyordu.

Sonradan bu açığı kapattılar. 

app cloneer ile yaparsan yine oluyor

Bildiğini Bilenin Arkasından Gidiniz Bildiğini Bilmeyeni Uyarınız Bilmediğini Bilene Öğretiniz Bilmediğini Bilmeyenden Kaçınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    mkyb bunu yazdı

e-sim bir standart, bu standart'a uygun kendi yazılımını geliştiriyorsun. Apple da calismasi içinde apple'dan onay oluyorsun.

e-sim'de daha fazla detay var ama en basit mantikta senin sim kartının içinde ki chip direk telefonun anakartında takili. bir protokol ile o chip'in içine bir java applet scripti atılır. (java card - java card chip) ve bu chip belli aralıklarda içinde ki sifreleri güncellemelidir.

Bu noktada 3 tane yazılım ihtiyaci oluyor.

1 chip applet

2 remote perso app (chip'e sana özel yazılımı yükleyip senin SIM ID'in ile kişiselleştirmeyi yapan uygulama)

3 key exchange app

Fakat bunları neden tekrardan yazarlar bunu anlamıyorum eSim standartini ortaya koyarken adam bunu operatorler acik kaynak olarak veriyor. en fazla bir iki datasource u değiştirip kendi uygulamamız diye sunmuşlardır.

Edit; NFC li bankacilik sisteminde de benzer bir işlem var o mantikta düşüne bilirsiniz. telefonun içinde bir emilator yüklenip. o emilatör'e chipli kart gibi davranması için bir script konuluyor.

undefined-01 tarafından 21/Eki/20 10:12 tarihinde düzenlenmiştir

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Sevindirici, arkaplanda çalışma yürüten Turkcell iç süreçlerini bitiremedi demek ki. Geçenlerde Hakkı ALKAN bir videosunda sürpriz yolda ama bir şey diyemem henüz diyordu.

Vodafone web editörleri sayfayı yazım hatalarıyla doldurmuşlar, insan azıcık özenir be...
    "Yeni aktivasyonla aynı *işlmelri* uygulayarak nano sim kartınıza ek olarak eSIM'inizi aktive edebilirsiniz, ancak unutmayın çift sim özelliğini sadece nano sim kart ve eSIM olarak *kullabilirsiniz.*"
    "eSIM QR kodu okunmazsa, nasıl aktivasyon edebilirim?"
    "Kamera kaynaklı ya da "ciha zkaynaklı" QR okunamıyorsa, manuel olarak da kod numarası girişi sağlanabilir."
    "GSMA standartları gereği eSIM profili kopyalanamaz veya taşınamaz. Her cihaz değişikliği yeni bir *eSm* profili *yüklenmesinin* gerektirir."
    "Mevcut sim *kartınızını* değiştirmek ya da yeni siminizi eSIM olarak almak isterseniz standart sim kart değiştirme ücreti ödersiniz."

Daha birsürü var, yazık.

Twitter: @CanKirca
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bi tanesiyle baş edemiyorum, ikinciyi hiç almam yav.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

İmei olayları nasıl oluyor bu sistemde?

Syntax error..
Toplam Hit: 4917 Toplam Mesaj: 37
vodafone