E-Sim Hizmeti Sonunda Türkiye'de
-
mkyb bunu yazdı
E-sim'in yerlisi nasıl oluyor bilen var mı ?
ashfgajfhgaskfadhgfak.
ben bokumu internetten satılığa çıkarcam. yerli ve milli bok.
bu yerli ve millinin artık bokunu çıkardılar yeter amk ya.
-
mkyb bunu yazdıhusnuweb bunu yazdı
whatsapp nasıl oluyor. iki tane whatsapp olmaz heralde 2 sim var diye.
Xiaomi'lerde standart geliyor. Diğer Androidlerde uygulama ile hallediliyor.
https://www.tahribat.com/forum/android-icinde-android-sanal-isletim-sistemi-kurma-247906
WhatsApp'ın yanı sıra Bip, Telegram, Instagram gibi uygulamalarda kuruluyor.
Bunlardan ikişer tane var. Görgüsüzlük gibi oldu ama neyse. Mi max 2 var.
-
joe_black bunu yazdımkyb bunu yazdı
ashfgajfhgaskfadhgfak.
esim de yerlilik muhtemelen sadece yönetim uygulamalarında mümkün yani operatörlerin sim nosu üretmesi üretilen esim lerin btk ya bildirilmesi baz istasyonu aracılığı ile imei li cihazlara yazılması gibi otomasyon ve yönetim sistemleri yazılmış olabilir çünkü 2020 şubat ayından beri geliştiriliyor sistem.
esim aslında 3g den beri kullanılabilecek bir teknoloji ama nedense apple sistemine koyup ittirmeden hiç birşey standart olmuyor
-
joe_black bunu yazdımkyb bunu yazdı
ashfgajfhgaskfadhgfak.
15 Temmuz Şehitler Sim
-
Aylardır bekliyordum. E-sim kullandığımızda operatör bize ayrıca hiç fiziksel bir simkart vermeyecek mi? Hani olur ya telefon şarjı biter bozulur. Başka cihaza takmak gerekir desteklemeyen. Modeme vs.
-
mkyb bunu yazdı
Xiaomi'nin çift uygulama özelliğinin az ekmeğini yemedim Turkcell kullanırken. 🙂 Her Cuma salla kazan yaparken Turkcell uygulamasını kopyalayıp sonrasında ekranı bölüyordum ve sallıyordum hop x2 hediye geliyordu.
Sonradan bu açığı kapattılar.
app cloneer ile yaparsan yine oluyor
-
mkyb bunu yazdı
e-sim bir standart, bu standart'a uygun kendi yazılımını geliştiriyorsun. Apple da calismasi içinde apple'dan onay oluyorsun.
e-sim'de daha fazla detay var ama en basit mantikta senin sim kartının içinde ki chip direk telefonun anakartında takili. bir protokol ile o chip'in içine bir java applet scripti atılır. (java card - java card chip) ve bu chip belli aralıklarda içinde ki sifreleri güncellemelidir.
Bu noktada 3 tane yazılım ihtiyaci oluyor.
1 chip applet
2 remote perso app (chip'e sana özel yazılımı yükleyip senin SIM ID'in ile kişiselleştirmeyi yapan uygulama)
3 key exchange app
Fakat bunları neden tekrardan yazarlar bunu anlamıyorum eSim standartini ortaya koyarken adam bunu operatorler acik kaynak olarak veriyor. en fazla bir iki datasource u değiştirip kendi uygulamamız diye sunmuşlardır.
Edit; NFC li bankacilik sisteminde de benzer bir işlem var o mantikta düşüne bilirsiniz. telefonun içinde bir emilator yüklenip. o emilatör'e chipli kart gibi davranması için bir script konuluyor.
undefined-01 tarafından 21/Eki/20 10:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Sevindirici, arkaplanda çalışma yürüten Turkcell iç süreçlerini bitiremedi demek ki. Geçenlerde Hakkı ALKAN bir videosunda sürpriz yolda ama bir şey diyemem henüz diyordu.
Vodafone web editörleri sayfayı yazım hatalarıyla doldurmuşlar, insan azıcık özenir be...
"Yeni aktivasyonla aynı *işlmelri* uygulayarak nano sim kartınıza ek olarak eSIM'inizi aktive edebilirsiniz, ancak unutmayın çift sim özelliğini sadece nano sim kart ve eSIM olarak *kullabilirsiniz.*"
"eSIM QR kodu okunmazsa, nasıl aktivasyon edebilirim?"
"Kamera kaynaklı ya da "ciha zkaynaklı" QR okunamıyorsa, manuel olarak da kod numarası girişi sağlanabilir."
"GSMA standartları gereği eSIM profili kopyalanamaz veya taşınamaz. Her cihaz değişikliği yeni bir *eSm* profili *yüklenmesinin* gerektirir."
"Mevcut sim *kartınızını* değiştirmek ya da yeni siminizi eSIM olarak almak isterseniz standart sim kart değiştirme ücreti ödersiniz."
Daha birsürü var, yazık. -
bi tanesiyle baş edemiyorum, ikinciyi hiç almam yav.
-
İmei olayları nasıl oluyor bu sistemde?