E-Spordan Para Kazanmak Ve Oyunların Geleceği
-
organizasyonundan para kazanmak mantıklı ve bence türkiyede ciddi anlamda niş bir sektör.
ama sponsor alması, gelir sağlaması için ciddi bir izleyici/takipçi kitlesine de ihtiyaç yok mudur ?
bu kitle türkiye'de var mıdır ?
bu soruların teferruatlı bir şekilde cevaplanması gerekiyor
-
kurdo bunu yazdı
organizasyonundan para kazanmak mantıklı ve bence türkiyede ciddi anlamda niş bir sektör.
ama sponsor alması, gelir sağlaması için ciddi bir izleyici/takipçi kitlesine de ihtiyaç yok mudur ?
Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorum mettoman tarafından 21/Mar/13 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
call of duty hakkında ne düşünüyorsunuz müritler online oynayan ciddi bir kitle var sanırım
-
mettoman bunu yazdıkurdo bunu yazdı
Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorumGerçekden 18 yaşındaysan hiçde erken değil
-
mettoman bunu yazdı@fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D
tüketici toplum geregi kimse sabahtan beri akşama kadar tek kanal izlemek onun yerine gider own3d de istedigini izler,twich tvde istedigini izler ,youtubeda izler sanıyorumki tutmaz.
onun haricinde oyundan oyuna atlamak yerine klasikleşebilecek bi oyunda ustalaşmak mekanigi kavramak önemli.
counter strike 1.6 iem dan 2012 de kaldırıldı. çıktığı süreyle oranla cok uzun bir süre. 1.6 takımlarıda ya cs go ya geçti yada kmople takımı kapattılar
cod için sanırım 4 tercih ediliyor.
yani anlatmak istedigim sen oyun mekanigi çözene kadar oyunun tedavülden kalkmaması önemli olan.
ayrıca 18 yaş gayet ideal. yaş ilerledikçe özellikle fps ve moba tarzı oyunlar için reflekslerin zayıfladığı bir gerçek.reaksiyon süresi önemli
-
Wowdaki orhan bencegay benim, orhan bence de gay ise benim kuzenim...
edit: sadece şakaydı, bu gibi şeylere zaman ayıranlara üzülüyorum, ömür 60-70 sene pc'ye gömmemek lazım.
-
mettoman bunu yazdı@fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D
ben çocukken hep bunu düşünürdüm kanal kurup 7/24 canlı oyun maçları yayınlamak :D ama hayalden çıkıp gerçekte uygulamak çok zor en azından Türkiye' de zor. anca gündüz canlı oyun maçları gece daha farklı sektörlere yönelmen gerekir kanalın tutması için. şans yaver gidipte tutarsa zaten bütün bu bilgisayar oyun ekipmanı firmalarla anlaşıp reklam alabilirsin burdanda parayı kırarsın ama, kumar gibi bişey olur ya batarsın yada çıkarsın :)
-
u235 bunu yazdımettoman bunu yazdı
kurdo bunu yazdı
Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorum
Gerçekden 18 yaşındaysan hiçde erken değil
17. Ne yapabilirim peki elimden organize konusunda bişi gelmez -
GUS bunu yazdımettoman bunu yazdı
@fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D
ben çocukken hep bunu düşünürdüm kanal kurup 7/24 canlı oyun maçları yayınlamak :D ama hayalden çıkıp gerçekte uygulamak çok zor en azından Türkiye' de zor. anca gündüz canlı oyun maçları gece daha farklı sektörlere yönelmen gerekir kanalın tutması için. şans yaver gidipte tutarsa zaten bütün bu bilgisayar oyun ekipmanı firmalarla anlaşıp reklam alabilirsin burdanda parayı kırarsın ama, kumar gibi bişey olur ya batarsın yada çıkarsın :)
Yabancı bi tv vardı arenalı adamlar maç görüntülerini inceliyolardı bunun yerine bunu yapmalıydı gibi. sadece fikir :D -
Dinimiz dota peygamberimiz Tobi Wan.