folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder E-Spordan Para Kazanmak Ve Oyunların Geleceği

E-Spordan Para Kazanmak Ve Oyunların Geleceği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

organizasyonundan para kazanmak mantıklı ve bence türkiyede ciddi anlamda niş bir sektör.

ama sponsor alması, gelir sağlaması için ciddi bir izleyici/takipçi kitlesine de ihtiyaç yok mudur ?

bu kitle türkiye'de var mıdır ?

bu soruların teferruatlı bir şekilde cevaplanması gerekiyor

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    kurdo bunu yazdı

organizasyonundan para kazanmak mantıklı ve bence türkiyede ciddi anlamda niş bir sektör.

ama sponsor alması, gelir sağlaması için ciddi bir izleyici/takipçi kitlesine de ihtiyaç yok mudur ?

Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorum mettoman tarafından 21/Mar/13 22:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    call of duty hakkında ne düşünüyorsunuz müritler online oynayan ciddi bir kitle var sanırım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı
    kurdo bunu yazdı

Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorum

Gerçekden 18 yaşındaysan hiçde erken değil 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı
    @fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D

tüketici toplum geregi kimse sabahtan beri akşama kadar tek kanal izlemek onun yerine gider own3d de istedigini izler,twich tvde istedigini izler ,youtubeda izler sanıyorumki tutmaz.

onun haricinde oyundan oyuna atlamak yerine klasikleşebilecek bi oyunda ustalaşmak mekanigi kavramak önemli. 

counter strike 1.6   iem dan  2012 de kaldırıldı. çıktığı süreyle oranla cok uzun bir süre. 1.6 takımlarıda ya cs go ya geçti yada kmople takımı kapattılar

cod için sanırım 4 tercih ediliyor. 

yani anlatmak istedigim sen oyun mekanigi çözene kadar oyunun tedavülden kalkmaması önemli olan.

ayrıca 18 yaş gayet ideal. yaş ilerledikçe özellikle fps ve moba tarzı oyunlar için reflekslerin zayıfladığı bir gerçek.reaksiyon süresi önemli

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Wowdaki orhan bencegay benim, orhan bence de gay ise benim kuzenim...

edit: sadece şakaydı, bu gibi şeylere zaman ayıranlara üzülüyorum, ömür 60-70 sene pc'ye gömmemek lazım.

RETRET tarafından 21/Mar/13 23:17 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı
    @fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D

ben çocukken hep bunu düşünürdüm kanal kurup 7/24 canlı oyun maçları yayınlamak :D  ama hayalden çıkıp gerçekte uygulamak çok zor en azından Türkiye' de zor. anca gündüz canlı oyun maçları gece daha farklı sektörlere yönelmen gerekir kanalın tutması için. şans yaver gidipte tutarsa zaten bütün bu bilgisayar oyun ekipmanı firmalarla anlaşıp reklam alabilirsin burdanda parayı kırarsın ama, kumar gibi bişey olur ya batarsın yada çıkarsın :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    mettoman bunu yazdı

kurdo bunu yazdı

Zaten şuan için böyle bişeye atılmam mümkün değil yaş erken daha ama altyapı oluşturmak lazım bi 10 yıl sonra nesil büyücek bu tür organizasyonlara talep artar dıye düşünüyorum

Gerçekden 18 yaşındaysan hiçde erken değil

17. Ne yapabilirim peki elimden organize konusunda bişi gelmez
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı
    mettoman bunu yazdı

ben çocukken hep bunu düşünürdüm kanal kurup 7/24 canlı oyun maçları yayınlamak :D ama hayalden çıkıp gerçekte uygulamak çok zor en azından Türkiye' de zor. anca gündüz canlı oyun maçları gece daha farklı sektörlere yönelmen gerekir kanalın tutması için. şans yaver gidipte tutarsa zaten bütün bu bilgisayar oyun ekipmanı firmalarla anlaşıp reklam alabilirsin burdanda parayı kırarsın ama, kumar gibi bişey olur ya batarsın yada çıkarsın :)

Yabancı bi tv vardı arenalı adamlar maç görüntülerini inceliyolardı bunun yerine bunu yapmalıydı gibi. sadece fikir :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Erkek

Dinimiz dota peygamberimiz Tobi Wan.

Toplam Hit: 2877 Toplam Mesaj: 28