E-Ticarete Girmek Ya Da Girmemek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IvC
    IvC's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2005
    Erkek

    Merhaba dostlar, bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Şuan 7-8 kişilik bir e-ticaret firmasında çalışmaktayım n11, akakçe, hepsiburada, farmazon, eptt gibi siteler üzerinden satış yapmaktayız. Serbest, stressiz ve sıcak bir iş ortamındayım. Uzun zamandır ecza depolarında itriyat bölümünde çalıştım. ilaç dışı ürünlerle alakalı bütün bilgilere sahibim. Bebek ürünleri, gıda takviyeleri, dermokozmetik, cinsel ürünler  vs. Kendi e-ticaret sitemi açma  fikri beynimden çıkaramıyorum. Bunun için 50k hazırda zorlarsam 80k ya kadar sermaye ayırabilirim. Aile planlaması ve cinsel ürünler ağırlıklı bir site açmayı düşünüyorum. Adwords ve seo ve sosyal medya reklamcılığı ve pazarlama konularında orta seviyede bilgi sahibiyim. Göç yolda düzelir mantığıyla ilk etapta 40-50 ürün çeşidiyle bu işe girmek istemekteyim. ideasoft, ticimax ve türevleri hazır e-ticaret sitesi kullanacağım. Sizce bu işe girmelimiyim ? 


    20 yaşında komünist olmayanın kalbi, 40 yaşında komünist olanın aklı yoktur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    cok fazla yatirim yapmadan ufakdan basla snra buyut birden buyuk girme reklama paran yetmez rakipler guclu seo mmeo fayda etmez bolge bolge calis adana/adiyaman 81 ile.gore hatra yapabilirse  ilceye gore calis bayiler olustur kurumsal gorun sonra gerisi gelir 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    hocam stoklu çalışma sağlam bir tasarım ve sade bir yapıyla çok iyi işler çıkartabilirsin kendine güveniyorsan instagram'dan günlük 15 - 20 liralık bütçeyle en az 5 - 10 arası sipariş alıyoruz , ticimax , ideasoft v.b yerleri düşünürsen danış ibnelerin içinden geçtik.


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Şubat/2013
    Erkek

    Cinsel ürünlerde reklam sıkıntı diye biliyorum bi onu detaylıca araştır istersen


  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Online Sex Shop


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Girecegin sektordeki rakipleri belirlemek lazim faturasiz urun gonderen cok. Cocuga bi puzzla bi araba al bak bakiyim fatura geliomu. Adam fatura kesmiosa zaten kafadan 1 adim onde fiyat olarak senden


    destination@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    hedefler onemlı abı kısa orta uzun vadede 

    ortalama para kazanmak ıstıyorsan cıron 50 60 olmalı bunun ıcınde tek basına yapamazsın sısteme ortlama 3 kısı dahıl etmen lazım bunların maalıyetlerını vs hesaplaman lazım 

    stoksuz calısabılrısın ılk etapta web sitesi yerıne sosyal medyadan yürüyebilirsin reklam butcesı cok onemlı ayda ortalama on bın tle yakın vermelısın 3 ay yatış dıyebılırız. 

    abartmıyorum su sıra yılda 1.5 - 2  lıra cıro yapan ortalama ufak fırmalar 5 calısanlı fılan devretme / zararsız gecırme sureclerınde .

    danısmanlıgını yaptıgım bır fırma yıllık cıro 1.5 lıra(1.5 milyon tl ) olan bır fırma borcları karsılıgında devretti firmasını maaşlı duruma dödü kendı fırmasında genel müdür olarak devam etme kararı aldı başka bir firmaya devretti.

    sırf instagram satısı artı ayda 20 lıra kıra veren bır butık vardı o da devrettı piyasa sıkıntılı ayda 500 bın lira adwords reklamı cıktıgımız bir üretici tvde reklamları gecıyordu butcelerını 150 bıne düşürdü. 

    ben de ekstra olarak bir sektörde eticarete başlayacagım bir sektörde mart ayından sonra. 

    ihracata girmeyi  planlıyorum.

    altyapı konusunda ideasoft ticimax vs alayı çöp bunu söyleyebilirim .

    opencart üzerine faaliyet gösteriyoruz her ihtiyacı çözüyor . şunu da belirteyim yok xml olsun yok on bin tane ürün listelecegm dersen bosuna para verırsın 2013 ten bu yana eticaret üzerine çalışıyorum xml ile iş yapıp para kazanan görmedim .  bir müşterim vardı 150 bıne yakın para harcadılar 5 tane satış yapamadılar.öyle bir niyetin varsa girme 

    fiziksel satış yapmaya calış . 

    Nacizane fikrim piyasalar uzun zamandır bok fakat bu kadar bok halini görmedim , ihracat durumun , eihracat yurtdışı satış planlamıyoran paranı çarçur etme hele ki kredi filan çekerim girerim diyorsan girme derim illa gireceksen de en kötü senaryo planını çıkart ona göre hareket et derim 

     


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam şuanda e-ticaretin içindeyim ve giriş için çok sakat bir dönem. Fiyatlar çok dalgalı. Sattığın ürünü yerine koyabilecek kadar para kazanıyormusun o bile meçhul. Her gün fiyatlar değişiyor. Toptancılar sürekli ürün yok diyip fiyatların oturmasını bekliyor. Bu sırada olan satıcıya oluyor. Elindeki parayı vadeliye filan yatırıp dövizin vs. yerine oturmasını öneririm.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Ne yaparsan yap hazır sistemlerden uzak dur


    www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek

    ilk işe çok büyük bir eticaret sitesinde başlamıştım :) Ardından devamı geldi ben eticaret prosedürleri yerine arama motoru optimizasyonu konusunda daha çok ilgiliydim ve bu konuda ilerledim şimdi iyiki ilerlemişim diyorum çünkü prosedür kolay kolay değişmez ama sana rakip çok çıkabilir rakiplerinden önde olabilmek içinde farklı aksiyon planları almalısın kimse 2009 yılında sosyal medyanın büyük bir pazar yeri olacağını düşünmezdi ya da hepsiburadanın pazar yeri mantığında iş yapacağını işte asıl olay gireceğin sektörü çok iyi değerlendirebilmen genellikle benim verdiğim tavsiye şu oluyor bi işi kendi işin yapmadan önce o işte minimum 3 yıl çalışmalısın avrupa da 10.000 saat kuralı vardır liyakatta önemlidir örneğin 10.000 saat futbol ile uğraşan birisi gerçekten futbol konusunda uzmandır sektör dediğimiz olay içinde bu 3 yıl olarak geçerli. Eğer bu donanıma sahip olduğunu ve yeterince de zaman geçirdiğini düşünüyorsan bundan sonraki kısım çok önemli. 

    E-Ticaret ülkemiz için sürekli gelişen, büyüyen ve her geçen gün irili ufaklı yeni oyuncuların katıldığı bir arena. Kimse kimseyi birebirde tanımadığı içinde rakipleri alt etmek için her türlü aksiyonun alınacağı bir yer. Uzun yıllardır hem arama motoru hemde marka konusunda danışmanlık yapıyorum daha yenilerde Türkiye' de üretilip hep ihracatı yapılmış bir ürünün Türkiye pazarı distribütörlüğünü aldım şu an markadan, siteye, personele aklına gelebilecek tüm adımları bir fiil kendim oluşturuyorum. İşin içine girmeden danışmanlık vermek çok kolay gibi görünüyordu bana hep to do listleri verip uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyordum belirli periyotlarda ancak işin içine girince bu biraz değişti. Neler değişti anlık aksiyon alabilme yeteneğine sahip olmalısın olağan dışı bir durum ile karşılaştığında kensinlikle kendi menfaatlerini koruyacak ya da ileriye yatırım olarak nitelendirilecek adımlar atabilecek kıvraklığa ve hıza sahip olman gerek. 

    Ambalaj ambalaj ambalaj bunu ben hep diyordum ama genelde kulak asmıyorlarda XML ile ürün satışı yapan bir siteye de ortak olarak dahil oldum ve satılan ürünlerin aynılarını satan Türkiye' de en az 500 site bulurum ancak 1 lira bile reklam maliyeti olmadan hatta ve hatta siteyi bile daha adam gibi açamamışken 10 dan fazla perakende sipariş 5 tane de toptan satış talebi aldık. Olay elindekini ve kendini kaliteli göstermende bitiryor bu sirkülasyonu yakalayabilmen için. 

    Satış öncesi ve sonrası olayı ise Türkiye' de sallanmayan bir durum satana kadar canlı destekte ya da telefonda efendim çeken kişi satıştan sonra seninle ilgilenmiyor bu ne yazık ki bir gerçek. Ancak kaçırılan bir nokta Türkiye'de aynı yıl içinde aynı kullanıcıya ikinci satışı yapabildiğinde sen başarılı ve geleceği olan bir site oluyorsun buna dikkat etmen lazım.

    Türkiye' de yapılan son eticaret araştırmalarında hala eticaretin seçilmesinin birinci nedeni ucuz olması Amerika'da bu olay ise öncelikle kolay olması geliyor. Kullanıcılara kesinlikle alternatifinin olmadığını kolay olduğunu ve satış sonrasında diğerlerinden farklı olduğunu belirtebilmen lazım. 

    Hazır sistemler en çok buna gülüyorum ne yazık ki alayı çöp oturup eticaret yazılımlarının dünya genelinde en çok kullanılan, en esnek olan, en güçlü olan ve özellikle SEO konusunda en başarılı olan hangisi araştırmadan sakın bir işe başlama. Dünya üzerinde %0,00001' e sahip olmayan yerli ve milli eticaret sistemlerimiz dünyada başarısını kanıtlamış olan sistemlere bok atarak para kazanıyor ve sana hiç bir özgürlük alanı bırakmıyor. Ben araştırlamalarım ve yapmakta olduğum iş üzerinden bir sıralama yapmam gerekirse 1 woocommerce 2 shopify 3 magento 4 opencart. Blog sitesinden eticaret sitesimi olur yeaa diyerek bu ülkede yerli ve milli scriptciler eticaretten milleti soğuttular. XML export 1000 lira XML import XML başı 1000 lira, Google Merchant 1000 lira, Facebook Merchant 1000 lira diye diye seni sömürüyorlar ardından ben artık çalışmak istemiyorum verin sitemi dediğinde de kusura bakma public olmaması açısından kod vermiyorum diyebiliyorlar. 

    Eticaret ülkemizde de revizyona uğradı. Nasıl mı? Artık herşeyin olduğu sitelerden daha çok dikeylerde faaliyet gösteren siteler iş yapıyor ve gerçek perakendeciler bu alanda da oyuncu oluyor bu nedenle 40-50 ürün aynı kategorideyse başarılı olma şansın çok daha yüksek. 

    Eğer başarılı aksiyonlar alırsan günde 10 kişinin sabit mağazaya gelip ürün satın alacağına 100 kişi online mağazan üzerinden siparişini verir. İki kişi ile günlük 50 siparişin döndüğü depo ve mağaza şeklinde çalışan müşterilerim var biraz özveri biraz çaba birazcıkta azimle altından kalkılmayacak birşey değil sonuçta atom parçalayıp higgs bozonu elde etmiyoruz. Olayın aslı elindeki script ile işinin bir uyum içerisinde çalışabilmesi ve scriptin senin iş akışına uygun hale getirilebilmesi yapılan en büyük hata scripte göre iş akışı düzenlemek. 

    Dün stüdyo ekipmanlarımın siparişlerini geçtim çok kısa süre içerisinde (tahminen 2 hafta) eticaret prosedürleri, eticaret hukuku, marka oluşumu, marka devamlılığı, marka sadakati, eticaret scriptlerinin karşılaştırmaları, etciarette ne nasıl yapılır, scripting ile neyi nasıl yapmalıyım, reklam  bütçesini minimum tutarak maksimum satışlar, gerçekten seo bir eticaret sitesine ve bir ürüne nasıl uygulanır da reklam bütçesi olmadan satışları %300'e kadar artar gibi çok detaylı konularda hafta da 3 video paylaşımı yapacağım amacım bu ülke eticaretten soğumasın ve eticaretten bir pay alsın. Altında kazanacağım para pul olmayacak hatta reklamları bile devre dışı bırakacağım. Çünkü öyle bir duruma gelmiş ki artık olay gittiğimde yerli ve milli scriptciler ile ajanslar inanılmaz yalanlar söyleyerek iş alma peşindeler bunların hepsini açıklığa kavuşturmak istiyorum etrafımda 5K lirasını eticarete yatırıp hüsrana uğrayanda dolu 500K yatırıp hala bir ümit ile gece gündüz sistem ve mail takibi yapanda. Biraz olsun bunları kırıp insanların neyin nasıl olduğunu öğrenmesi gibi bir amacım var. 

     

    Bende uzun süre ilaç, takviye, steroid, gruplarına hizmet vermiştim ve hatta daha çok yeni bir gıda takviyesi gurubunun işlerini geçen hafta aldım harıl harıl hazırlık yapıyoruz. Türkiye'de çok yeniler sekörünün sirkülasyonu ve dinamiklerini bilirim kısacası söylemem gerekirse girilecek ve kazanılacak sektör. Ama doğru adımları atarsan kazanırsın. Elindeki likiti kimseye belirtme burası Türkiye herkes gibi sende 5K lira ile giriyorum bu işe de ne yazık ki bu ülkede fiyat skalası sabit değil müşteriye göre belirleniyor.

     

    Takıldığın, sormak istediğin, aklına takılan birşey olursa PM ile sor hocam elimden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret ederim. 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

    ilk işe çok büyük bir eticaret sitesinde başlamıştım :) Ardından devamı geldi ben eticaret prosedürleri yerine arama motoru optimizasyonu konusunda daha çok ilgiliydim ve bu konuda ilerledim şimdi iyiki ilerlemişim diyorum çünkü prosedür kolay kolay değişmez ama sana rakip çok çıkabilir rakiplerinden önde olabilmek içinde farklı aksiyon planları almalısın kimse 2009 yılında sosyal medyanın büyük bir pazar yeri olacağını düşünmezdi ya da hepsiburadanın pazar yeri mantığında iş yapacağını işte asıl olay gireceğin sektörü çok iyi değerlendirebilmen genellikle benim verdiğim tavsiye şu oluyor bi işi kendi işin yapmadan önce o işte minimum 3 yıl çalışmalısın avrupa da 10.000 saat kuralı vardır liyakatta önemlidir örneğin 10.000 saat futbol ile uğraşan birisi gerçekten futbol konusunda uzmandır sektör dediğimiz olay içinde bu 3 yıl olarak geçerli. Eğer bu donanıma sahip olduğunu ve yeterince de zaman geçirdiğini düşünüyorsan bundan sonraki kısım çok önemli. 

    E-Ticaret ülkemiz için sürekli gelişen, büyüyen ve her geçen gün irili ufaklı yeni oyuncuların katıldığı bir arena. Kimse kimseyi birebirde tanımadığı içinde rakipleri alt etmek için her türlü aksiyonun alınacağı bir yer. Uzun yıllardır hem arama motoru hemde marka konusunda danışmanlık yapıyorum daha yenilerde Türkiye' de üretilip hep ihracatı yapılmış bir ürünün Türkiye pazarı distribütörlüğünü aldım şu an markadan, siteye, personele aklına gelebilecek tüm adımları bir fiil kendim oluşturuyorum. İşin içine girmeden danışmanlık vermek çok kolay gibi görünüyordu bana hep to do listleri verip uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyordum belirli periyotlarda ancak işin içine girince bu biraz değişti. Neler değişti anlık aksiyon alabilme yeteneğine sahip olmalısın olağan dışı bir durum ile karşılaştığında kensinlikle kendi menfaatlerini koruyacak ya da ileriye yatırım olarak nitelendirilecek adımlar atabilecek kıvraklığa ve hıza sahip olman gerek. 

    Ambalaj ambalaj ambalaj bunu ben hep diyordum ama genelde kulak asmıyorlarda XML ile ürün satışı yapan bir siteye de ortak olarak dahil oldum ve satılan ürünlerin aynılarını satan Türkiye' de en az 500 site bulurum ancak 1 lira bile reklam maliyeti olmadan hatta ve hatta siteyi bile daha adam gibi açamamışken 10 dan fazla perakende sipariş 5 tane de toptan satış talebi aldık. Olay elindekini ve kendini kaliteli göstermende bitiryor bu sirkülasyonu yakalayabilmen için. 

    Satış öncesi ve sonrası olayı ise Türkiye' de sallanmayan bir durum satana kadar canlı destekte ya da telefonda efendim çeken kişi satıştan sonra seninle ilgilenmiyor bu ne yazık ki bir gerçek. Ancak kaçırılan bir nokta Türkiye'de aynı yıl içinde aynı kullanıcıya ikinci satışı yapabildiğinde sen başarılı ve geleceği olan bir site oluyorsun buna dikkat etmen lazım.

    Türkiye' de yapılan son eticaret araştırmalarında hala eticaretin seçilmesinin birinci nedeni ucuz olması Amerika'da bu olay ise öncelikle kolay olması geliyor. Kullanıcılara kesinlikle alternatifinin olmadığını kolay olduğunu ve satış sonrasında diğerlerinden farklı olduğunu belirtebilmen lazım. 

    Hazır sistemler en çok buna gülüyorum ne yazık ki alayı çöp oturup eticaret yazılımlarının dünya genelinde en çok kullanılan, en esnek olan, en güçlü olan ve özellikle SEO konusunda en başarılı olan hangisi araştırmadan sakın bir işe başlama. Dünya üzerinde %0,00001' e sahip olmayan yerli ve milli eticaret sistemlerimiz dünyada başarısını kanıtlamış olan sistemlere bok atarak para kazanıyor ve sana hiç bir özgürlük alanı bırakmıyor. Ben araştırlamalarım ve yapmakta olduğum iş üzerinden bir sıralama yapmam gerekirse 1 woocommerce 2 shopify 3 magento 4 opencart. Blog sitesinden eticaret sitesimi olur yeaa diyerek bu ülkede yerli ve milli scriptciler eticaretten milleti soğuttular. XML export 1000 lira XML import XML başı 1000 lira, Google Merchant 1000 lira, Facebook Merchant 1000 lira diye diye seni sömürüyorlar ardından ben artık çalışmak istemiyorum verin sitemi dediğinde de kusura bakma public olmaması açısından kod vermiyorum diyebiliyorlar. 

    Eticaret ülkemizde de revizyona uğradı. Nasıl mı? Artık herşeyin olduğu sitelerden daha çok dikeylerde faaliyet gösteren siteler iş yapıyor ve gerçek perakendeciler bu alanda da oyuncu oluyor bu nedenle 40-50 ürün aynı kategorideyse başarılı olma şansın çok daha yüksek. 

    Eğer başarılı aksiyonlar alırsan günde 10 kişinin sabit mağazaya gelip ürün satın alacağına 100 kişi online mağazan üzerinden siparişini verir. İki kişi ile günlük 50 siparişin döndüğü depo ve mağaza şeklinde çalışan müşterilerim var biraz özveri biraz çaba birazcıkta azimle altından kalkılmayacak birşey değil sonuçta atom parçalayıp higgs bozonu elde etmiyoruz. Olayın aslı elindeki script ile işinin bir uyum içerisinde çalışabilmesi ve scriptin senin iş akışına uygun hale getirilebilmesi yapılan en büyük hata scripte göre iş akışı düzenlemek. 

    Dün stüdyo ekipmanlarımın siparişlerini geçtim çok kısa süre içerisinde (tahminen 2 hafta) eticaret prosedürleri, eticaret hukuku, marka oluşumu, marka devamlılığı, marka sadakati, eticaret scriptlerinin karşılaştırmaları, etciarette ne nasıl yapılır, scripting ile neyi nasıl yapmalıyım, reklam  bütçesini minimum tutarak maksimum satışlar, gerçekten seo bir eticaret sitesine ve bir ürüne nasıl uygulanır da reklam bütçesi olmadan satışları %300'e kadar artar gibi çok detaylı konularda hafta da 3 video paylaşımı yapacağım amacım bu ülke eticaretten soğumasın ve eticaretten bir pay alsın. Altında kazanacağım para pul olmayacak hatta reklamları bile devre dışı bırakacağım. Çünkü öyle bir duruma gelmiş ki artık olay gittiğimde yerli ve milli scriptciler ile ajanslar inanılmaz yalanlar söyleyerek iş alma peşindeler bunların hepsini açıklığa kavuşturmak istiyorum etrafımda 5K lirasını eticarete yatırıp hüsrana uğrayanda dolu 500K yatırıp hala bir ümit ile gece gündüz sistem ve mail takibi yapanda. Biraz olsun bunları kırıp insanların neyin nasıl olduğunu öğrenmesi gibi bir amacım var. 

     

    Bende uzun süre ilaç, takviye, steroid, gruplarına hizmet vermiştim ve hatta daha çok yeni bir gıda takviyesi gurubunun işlerini geçen hafta aldım harıl harıl hazırlık yapıyoruz. Türkiye'de çok yeniler sekörünün sirkülasyonu ve dinamiklerini bilirim kısacası söylemem gerekirse girilecek ve kazanılacak sektör. Ama doğru adımları atarsan kazanırsın. Elindeki likiti kimseye belirtme burası Türkiye herkes gibi sende 5K lira ile giriyorum bu işe de ne yazık ki bu ülkede fiyat skalası sabit değil müşteriye göre belirleniyor.

     

    Takıldığın, sormak istediğin, aklına takılan birşey olursa PM ile sor hocam elimden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret ederim. 

    Gerçekten takdir ediyorum seni. Hatta birçok mürit senin ismini veriyor birisine senin çözebilen bı sorun olduğunda. E-ticaret güzel bir katagori. Hepimizin içinde bugün bende yaparım diye bekliyen bir girişim. Videolarında yasal prosedurlere girersen neyi nereden başlayarak yapicamizi daha iyi öğrenmiş oluruz sanırım.


    Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
Toplam Hit: 1788 Toplam Mesaj: 16
niye ?