folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder E-Ticarette Vergi Sistemi ?

E-Ticarette Vergi Sistemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyoruz sattığımız ürünlerin vergi fatura v.s olayları nasıl olacak?

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Go go kıbrıs.:))

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tR0jaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Go go kıbrıs.:))

????

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Eğer türkiyede bu işi yapıcaksan %38 vergi vermek zorundasın ki bu da çok büyük bir rakam, ama eğer ben bu vergiyi ödemek istemiyorum diyorsan. Kıbrısta bir şirket açman gerekiyor ve kıbrısta vergi oranı %1 bu yüzden e-ticaret için kıbrıs daha mantıklı. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mağazada ki ürünlerin satışını yapıcaz faturaları mağzadan kessek bir sorun olurmu ?
    site adresiyle mağaza ismi farklı ama

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Biraz daha açık bir şekilde e-ticaret olarak ne satmak istediğini yazarsan daha da detaylı bilgi verebilirim. 

Tabi ki öyle olur fakat satacağın ürün'e bağlı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

tR0jaN bunu yazdı:

Eğer türkiyede bu işi yapıcaksan %38 vergi vermek zorundasın ki bu da çok büyük bir rakam, ama eğer ben bu vergiyi ödemek istemiyorum diyorsan. Kıbrısta bir şirket açman gerekiyor ve kıbrısta vergi oranı %1 bu yüzden e-ticaret için kıbrıs daha mantıklı. 

100 liralık bi ürün için 38 lira vergi mi verecem yani e-ticaret üzeri satarsam

o zaman ben bu ürünü min 55 liraya filan almalıyım ki kar elde edeyim yani sattığım ürünü yüzde yüz kar ile satmalıyım ki bana para kalsın :|

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Kreyzi bunu yazdı:

tR0jaN bunu yazdı:

100 liralık bi ürün için 38 lira vergi mi verecem yani e-ticaret üzeri satarsam

o zaman ben bu ürünü min 55 liraya filan almalıyım ki kar elde edeyim yani sattığım ürünü yüzde yüz kar ile satmalıyım ki bana para kalsın :|

Malesef türkiyede e-ticaret sisteminde böyle %100 kâr etmiyorsan, bu işi yapmanın hiç bir anlamı yok. Tabi şöyle birşeyde var maliyenin seni kontrol etmesi içinçok yüksek miktarda satışların olması lazım yani banka hesaplarına yüksek miktarlarda para akışı gerçekleşirse göze batıyor ve vergi cezası en az 70bin olarak ceza kesiyorlar. Eğer satışların aylık 10bin TL'den az ise vergisiz bir şekilde satış yapabilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer resmi satış sitesi olmayacaksan, şirketleşmeyeceksen, bayi filan olmayacaksan vergi vermen gerekmez. Malı aldığın veya herhangi bir PAZARLAMA işletmesi ile anlaşır kdv matrahını ödeyerek fatura satın alır ve malı senden alana vergi oranını yansıtarak tahsil edersin en kötü.

Zaten e-Ticaret sistemlerinin çoğunda kendi faturalama sistemi var. Opencart ve e-Ticaret konusunda yardım edebilirim. Maliye'ye veya TTK'ya göre farklılıklar var bu e-Ticaret sistemlerinin kestiği faturalar konusunda. 

İnce nüans noktası faturanın kime kesildiği. Eğer Gerçek kişiye kesilmişse sorun teşkil etmiyor ama Tüzel kişiye kesilmişse TTK'ya göre geçerli ama Maliye'ye göre geçersiz hatta usulsüz işlem yapmış oluyorsun. 

Yakında e-Ticaret rehberi isimli bir kitap çalışmam var bittiğinde e-book olarak piyasaya çıkartırım.

Neyse öyle işte

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Şirket kurmadan yaptıgın ticari işler buna e-ticaret sitesinden sattıgın faturasız ürünler dahil hepsi yasaktır.En ufak şikayette incelemeye girer çok yüksek rakamlarda cezalar ödersin.En basitinden gg de faturasız ürün satan şahızların aldığı 60-70 bin liralık cezaları araştır.

Eğer birşey satacaksan seve seve fatura kesmelisin.Artık eskisi gibi değil.Herkezin banka hesabı maliye tarafından kontrol ediliyor.İşl başta v ergisiz faturasız  satıyorsun sonra en ufak bir şikayet, inceleme yada en basit gönderdiğin kargoda fatura olmaması boru gibi ceza yemene sebep olur.Geçmişi inceliyor adamlar.

Mesela şirket değilsin vergi levhan yok. gittin bir sene içinde 200 tane ürün sattın faturasız. 69 tl her ürün için usulsuzluk cezası her sattığın ürünün % 18 vergisini cezalı olarak faiziyle senden alıyorlar.

İşim gereği sürekli vergi dairesi, gelirler kontrolorleri ve hesap uzmanları ile iç içeyim.

böyle sahibinden gittigidiyor yada kendi açtıgı e-ticaret sitelerinde zamanında faturasız vergisiz mal satıpda  yüzbinlerce lira ( rakama dikkat 100 bin küsür ) ceza kesilen sonra vergi dairelerinde ayılıp bayılan yüzlerce insan gördüm.

öyle yada böyle, ya banka hesabından ya kargodan yada en ufak şikayette incelemeye girersin.Bir süre girmesen bile mutlaka ama mutlaka bir gün karşına çıkar ama 3 ay ama 3 yıl.tam unutmuşken onune getirip koyarlar ne oldugunu anlamazsın.

Eğer E-ticaret yapacaksan mutlaka şirket kurman lazım ama şahız ama ltd.Fatunı kesip öyle satacaksın...

dediklerimi abartılı görebilrisin ama biraz araştır internette bak nelerle karşılaşacaksın

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

Şirket kurmadan yaptıgın ticari işler buna e-ticaret sitesinden sattıgın faturasız ürünler dahil hepsi yasaktır.En ufak şikayette incelemeye girer çok yüksek rakamlarda cezalar ödersin.En basitinden gg de faturasız ürün satan şahızların aldığı 60-70 bin liralık cezaları araştır.

Eğer birşey satacaksan seve seve fatura kesmelisin.Artık eskisi gibi değil.Herkezin banka hesabı maliye tarafından kontrol ediliyor.İşl başta v ergisiz faturasız  satıyorsun sonra en ufak bir şikayet, inceleme yada en basit gönderdiğin kargoda fatura olmaması boru gibi ceza yemene sebep olur.Geçmişi inceliyor adamlar.

Mesela şirket değilsin vergi levhan yok. gittin bir sene içinde 200 tane ürün sattın faturasız. 69 tl her ürün için usulsuzluk cezası her sattığın ürünün % 18 vergisini cezalı olarak faiziyle senden alıyorlar.

İşim gereği sürekli vergi dairesi, gelirler kontrolorleri ve hesap uzmanları ile iç içeyim.

böyle sahibinden gittigidiyor yada kendi açtıgı e-ticaret sitelerinde zamanında faturasız vergisiz mal satıpda  yüzbinlerce lira ( rakama dikkat 100 bin küsür ) ceza kesilen sonra vergi dairelerinde ayılıp bayılan yüzlerce insan gördüm.

öyle yada böyle, ya banka hesabından ya kargodan yada en ufak şikayette incelemeye girersin.Bir süre girmesen bile mutlaka ama mutlaka bir gün karşına çıkar ama 3 ay ama 3 yıl.tam unutmuşken onune getirip koyarlar ne oldugunu anlamazsın.

Eğer E-ticaret yapacaksan mutlaka şirket kurman lazım ama şahız ama ltd.Fatunı kesip öyle satacaksın...

dediklerimi abartılı görebilrisin ama biraz araştır internette bak nelerle karşılaşacaksın

Arkadaşa katılıyorum. Eğer olay faturaysa ve şuan şirket kurcak gücün yoksa bir şirketle anlaşıp fatura satın almak ve alıcıya yansıtmak en mantıklı olanı

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 5250 Toplam Mesaj: 32