Ecs Anakart Sata Hdd Görmemezliği
-
arkadaşlar ecs p4m800-m modelinde anakartım var ..
2 adet sata girişi olmasına ragmen bir türlü gösteremedik .
ilk once biostan ide yi raid yaptım olmadı daha sonrasında sata driverli xp kurmaya kalktım oda olmadı
şimdi bu konularda pek bilgim olmadıgı için belki dediğim yanlış olabilir .. Bios guncelleme yapsakmı ?
phoneix 886d bios var userinde yazdıgına göre .. bu hdd nasıl gorunur dersiniz ??
şimdiden tesekkurler .
-
Yokmuu acil yardım edebilicek ??
-
Yeni bios yazdırr
-
Ama Nasıl ???
-
KaZeM_26 bunu yazdı:
-----------------------------Ama Nasıl ???
-----------------------------oo bios yazmayı bilimiyorsan uğraşma hiç götür bir teknik servise adam ekmek yesin
-
Şimdi ben sana bi cevap verirdim ama ............... ile yetin ...
... Arkadaşlar . ayrıntılı bi dökumanı olan yokmu ?
-
bios update hakkinda birsey diyemeyecegimde, pek zor birsey degil, sadece tehlikeli :)
xp cd sini nlite ilemi hazirladin? dogru driveri yükledigine emin ol, benide az ugrastirmamisti böyle bir sorun..
cünkü bende bircok kez nlite ile icinde !dogru! driver ile hazirladigimi sanarak yanlis olani koymustum cd ye hep..
bir cözüm yolu daha söyleyebilirim.. kendim yapmadim ancak bende aradigimda, önce win7 yükleyip driver pack programlari ile sata driveri ayirtip nlite ile cd ye yüklemeninde ise yariyabilecegi yaziyordu.. ama dedigim gibi, kendim yapmadim, sadece okudugum yorumlardan biriydi aklimda kalan..
yaniiii
win7 kur -> driver backup -> xp cdsine entegre et -> bol sans :)
-
Anlıyorum dostum ama win7 dede aynı sorun var o yuzden oda olmuyor . anlamadım gitti ..
-
raid değil ide olucak. Eğer kurmak istediğin cd eski ise sp3 olanını dene
ayrıca kablolarında sağlam olduğuna emin ol. hdd pc ile birlikte çalışmaya başlıyormu onada bak. Bios da hdd yi görebiliyor musun?
-
biosta ide hdd var ama sata yok ..
anlamadım hem neden raid degilde ide ? o zamanda gorunmuyorki ...
acılmıyor yani kabloda saglam .. yae tam bi acemi işine dondu anasını satim
-
bios update gerekli yada sata disk için disket gerekiyor. disket sürücün hala varsa