folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eğitim Laiktir İfadesi Çıkarıldı..( Laik Değilmiyiz. )

Eğitim Laiktir İfadesi Çıkarıldı..( Laik Değilmiyiz. )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek
    ne alakası var alala hiç karşılaştınmı bilmiorm ama müslüman olmayanlar din dersinden muaf oluyor.. adamlar sadece müslümanım diynlere din dersi verior ki gayetde mantıklı.. bizm okulda var musevi bir kız din derslernden muaf yane..

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek
    ne alakası var alala hiç karşılaştınmı bilmiorm ama müslüman olmayanlar din dersinden muaf oluyor.. adamlar sadece müslümanım diynlere din dersi verior ki gayetde mantıklı.. bizm okulda var musevi bir kız din derslernden muaf yane..

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Laiklik,devlet işlerinde dini kuralların geçersiz olduğu,cumhuriyet ilkelerinin bağlı olduğu bir kavramdır. Ama imam hatip liseleri bu kavrama aykırı, evt arkadaşlarım siz çok doğru yoldasınız,hepinizi kutluyorum,hepiniz laik eğitim istiyorsunuz, güzel o zaman devam edin, kimse eğitim sorunlarından bahsetmeyecek değil mi? İşiniz gücünüz din din din. Verirsin dilekçeyi girmezsin din dersine bu kadar basit

Neden eğitim sistemimizi eleştirmiyorsunuz.Nerde bilgi,nerde bilim, ezberci eğitimi neden sorgulamıyorsunuz,deneylele yapılan uygulamaları bize kelime kelime ezberlettiren insanlara neden birşey demiyorsunuz.Bugün dershaneye gitmeyen bir normal düz liseli öğrenci üniv. kazanamıyor,meslek liselerinin hali ise harap,öyle adamlar gördüm ki,lise üçte çarpım tablosunu bile bilmekten aciz. Böyle bir sistem ve herşeyden değerli olan konular konuşulmuyorda ahmakça,onlardan bunlardan duyulan LAİKLİK kavramı konuşuluyor. Bizim gençlerimiz neden böyle karı-kız için kavga ediyorlar,okulda displin varmı,nasıl bir düzen,nasıl öğretmenler, bizim dersimize giren öğretmenler,derste gazete okuyotlardı,ben son iki sene ders görmedim,yazılı da bile cvplar verilyordu bize,böyle bir sistem var ve hala çıkıp kızların başını açın da gelin,

Dış görünüşe değil de kafanın içine ne zaman bakacaksınız??

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    Ertan konuya çok kapsamlı yaklaştın dostum,ona bakarsan ben 1991'den itibaren eğitim-sen raporlarını kaynak göstererek eğitimdeki körelmiş zihniyeti,amacından sapmış yöntemlerle eğitimi daha da derin bir çamura çekilişi veya 80'lerden itibaren dersane veya özel eğitim kurumlarına nerdeyse devletinkinin yarısı kadar para harcanmasına acımadan mualif olurum!O konuda ne kadar dolu olduğumu anlatamam!Ama arkadasın açtığı konuda sapma olmasın diye öyle bir yorum yapmadım...Yanlış anlama,sende çok güzel bir noktaya parmak bastın dostum!İstersen açın böyle bir konu tartışalım....

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ozellestirmeler olurken -DEVLETCİLİK

Fransiz havaalaninda Genelkurmayimizin fotografi fasist diktatorler arasinda yer akip insanlar ustune basarken -MİLLİYETCİLİK

Egitim ve saglik gunden gune parali hale gelirken paran yoksa okuma ,paran yoksa tedavi olma ol denirken - HALKCİLİK

80 darbesinde devrim kelimesi bile yasaklanirken -İNKİLAPCİLİK

Oyunlarla entrikalarla sakincali birisi secime girmesi bile yasak olan birisi bu ulkenin basina getirilirken -CUMHURİYETCİLİK

elden gitti...ses cikaranlar karsi durmak isteyenler bir elin parmaklari kadar azdi...sozkonusu LAİKLİK olunca birileri ayaga kalkiyor...birileri laiklik uzerinden siyasi rant saglamak istiyor..birileri cebini dolduruyor....hersey ortada LAİKLİK gitmis cok mu ? amk.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Benim ne anlatmak istediğim anlamadınız

Diyorum ki neden laik eğitim gibi bir konu tartışılıyor,o kadar önemli konu varken neden o,neden eğitim sisteminin eksiklikleri,çarpıklıkları tartışılmıyor. Ben onları tartışın diyorum sadece,kafanızda laik kavramları ön planda tutmakdan vaz geçin
    Ülkemizin bu duruma gelmesinin başlıca sebeplerinden biri de hep din ile uğraşmasıdır,adamlar din ile uğraşa uğraşa ilerleyemediler
    Kendi ürettiğimiz bir teknolojik alet yok,bilimsel bir programımız yok,tübitak diye bir yer var (bizim burda) şerefsizler yılda 3 patent veriyorlar,yurtdışında adamlar yılda 500 küsür patent alıyor,böyle sistemler var,bunları eleştirin,ben laik eğitimi tartışmayın demiyorum ama daha öncelikli konular var,bunlara yönelin ki daha çabuk ilerleyelim.Eğer dine takılırsanız ne siz ilerlersiniz ne biz,böyle de maskara oluruz insanlara, üretmeyen bir ülke ayakta duramaz....

computerwolfa katılıyorum :)

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    darbe olsun da görürsün neler oluyor,ülkemiz zaten çıkmazda bir darbe ile paramparça olmazsa... Zaten emperyalist güçlerin de amacı bu,bunu bizim insanımız bilmiyor askeriye de mi bilmiyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    zumsuk soylese ne olacak hacim...millet tvde kim kimle nerede magazin pesinde bilime ayrilan butce kimin umrunda ?...ati alan uskudari gecti :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ilericide olsa 1 darbe sosya ve ekonomik olarak 15-20 yil geriye goturur bu ulkeyi.Darbe olsun demek kolay...darbe oyle basit bir is degil...ustelik hicbir darbe x gurubu tarafindan yapilacaktir diye onceden bilinemez...60 ihtilalinde 1 gece toplam 6 farkli gorus el degistiriyor yonetimde sabaha iktidar olan mustafa suphi*alparslan turkes falan o ekip oluyor...kolay is degil...Parola İnkilap kitabini bulursaniz okuyun...darbe surecleri nasil gelisir gorun.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    haydi öyleyse başlayalım ertan,eğitimin laikliği bir yere kalsın mesela şunları söyleyeyim :

*Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitime verdiği destek dünya sıralamasında Afrika ülkelerinin hemen üst basamaklarında yer almasına sebep oldu..

*Türkiye Cumhuriyeti'nin her yıl eğitime ayırdığı ödenek milli gelirin %0.8 i gibi komik bir rakamdır...(Son hükümet yunanistandan daha fazla ayırdık diye övünüyor,oda %3.2)

*Bilimsel araştırmalar için üniversitelere ayrılan 7 trilyonluk ödenek,hükümetçe gereksiz görüldüğünden geri alınmış ve üniversitelerin döner sermayeleriyle idare etmeleri uygun görülmüştür...

*Ülkedeki 85 binin üzerindeki camiiye bedava elektirk ve su verilirken,doğu illerimizdeki okullarımızda ödeneksizlikten kapatılmakta-ülkenin diğer bölgelerindeki okullar ise gelen faturaları ödeyemediğinden 'yarım' eğitim vermekte...

*Ülkede 30.000 civarında Tıp Fakültesi mevzunu işsiz 'Doktor' var...

*Ülkenin bir çok bölgesinde devlet töreniyle başlatılan milyon dolarlık projeler,gündemden düşer düşmez ödenek olmadığı gerekçesiyle yarım kalmakta (Örneğin; TV.lerde gördüğümüz yarım kalan projeler,5 yıldızlı otel konforuyla yapılmış ve hiç kullanılmadan kaderine terk edilmiş hastane,eğitim yerleri,okullar ve diğer kamu binaları)

*Askeri ücretin hala yoksulluk sınırının yarısının da altında olması...

*Yer altı zenginliğinde koca Afrika kıtasından sonra 2. likte yer alan güzel ülkemizdeki kaynakların hiç birine dokunulmaması!(Bor maddesinin dünya genelinde %70 i Türk sınırları içindedir,altın kaynaklarının özellikle Fırat nehrinin altında uzaydaki amerikan askeri uydularınca görülmesine rağmen,türk yöneticilerinin burnunun dibini görememesi....

*Uluslararası platformda tarihsel bir yalan olan Ermeni Soykırımı na karşı ülkemiz yöneticilerinin 'Devlet Arşivlerinin' hınca hınc dolu olmamasına rağmen kıllarını kıpırdatması...

*Ülkenin kamusal alandaki personel ihtiyaclarını karşılamak amacıyla yapılan KPSS sınavının,AKP hükümetince seçim yatırımı olması (Sınav başvuru kağıdını almaya gittiğimde,ordaki görevli amcadan dinlediğim bir hikayenin özeti)

*2.5 milyar dolarlık bir SSK ödeneğinden 1.75 milyar dolarının Doktorların,usulsüz ihalelerin ve başhekim gibi yüksek gözü doğmaz mevkilerce cukka edilmesi (SSK'nın kaldırılmasında bu dipnot çok etkili oldu,gözardı etmemek lazım...)

Ertan ve diğer kardeşlerim,benden şimdilik bu kadar sizde katın haydi birşeyler....

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
Toplam Hit: 2722 Toplam Mesaj: 28