Eğitimci Adaylarına Sesleniyorum...!
-
Arkadaşlar aramızda eğitimci olacak arkadaşlar varsa üniversitelerde okudukları bölümü sadece bitirmek için okumasınlar... İleride çocuklarımızın geleceği sizlerin elinizde... En iyi şekilde öğrenmeye çalışın verilen bilgileri.. hatta araştırın,bilginize bilgi katın... sadece vizeler ve sınavlardan ibaret olmasın üniversite hayatınız... Amacım polemik yaratmak değil... Gerçi iş bulma konusunda da sıkıntılı olan bu ülkemizde hevesleriniz kursağınızda kalabilir ama yılmayın.. sizler aydın gelecek yaratacaksınız.... sadece içimden geçenleri yazmak istedim... bir kasıt yada yanlış anlama aranmasın söylediklerimde...
-
geçmek için çalışınca kpss de takılı kalıyon zaten..
-
Bundan önce eğitimci, öğretmen kalitesinin arttırılması lazım..
Labrotuar koşulları ve malzemeler
Kaynak Ve kütüphaneler
Bilgisayar Labratuarları vs..
Öğrenci kalitesi geleceğin kalitesi öncelikle kaliteli öğretmenlerden geçer
İlk düşünülmesi gereken bu olmalı..
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
Kaynak Ve kütüphaneler
-----------------------------şuanda nice saygı duyulacak eğitimci var.. onların hepsi bu dediklerini gördü mü?
-
FeRoCi bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Kaynak Ve kütüphaneler
-----------------------------şuanda nice saygı duyulacak eğitimci var.. onların hepsi bu dediklerini gördü mü?
-----------------------------Yokmu dedim ?
Her sene yeni tasarımlar projeler bilimsel gelişmeler oluyor.
Her sene bilmem kaç bin yeni öğretmen geliyo ( deneyimsiz ) ve eski deneyimliler gidiyor.
Deneyimsizler olabilir ama yeni eğitime yeni öğrencilere daha kaliteli şeyler daha bilgilendirici şeyler sunulmalı..
Herşeyden önce olayın temeline inilmeli diye düşünüyorum..
Yoksa hiç bişiyi kötülediğim yok
-
yanlış anlama konu polemik olacak gibi.. ben sadece olaya şu yönden baktım.. dugusal anlamda gerçekten bir eğitmen olmalı onlar.. sadece iş olarak görmemeli.. senin dediklerine girersek konu siyasete kayacak kardeşim.. bu yönden bakalım olaya...
-
FeRoCi bunu yazdı:
Arkadaşlar aramızda eğitimci olacak arkadaşlar varsa üniversitelerde okudukları bölümü sadece bitirmek için okumasınlar... İleride çocuklarımızın geleceği sizlerin elinizde... En iyi şekilde öğrenmeye çalışın verilen bilgileri.. hatta araştırın,bilginize bilgi katın... sadece vizeler ve sınavlardan ibaret olmasın üniversite hayatınız... Amacım polemik yaratmak değil... Gerçi iş bulma konusunda da sıkıntılı olan bu ülkemizde hevesleriniz kursağınızda kalabilir ama yılmayın.. sizler aydın gelecek yaratacaksınız.... sadece içimden geçenleri yazmak istedim... bir kasıt yada yanlış anlama aranmasın söylediklerimde...
-----------------------------Hocam sen de eğitimci misin? Bu söylediklerin tüm meslek grupları için geçerli aslında ama konu insan olunca daha da önem kazanıyor...
Her şey kendine saygı,mesleğe saygı, karşındakine saygı ile alakalı olarak görüyorum.
-
rocketadam bunu yazdı:
FeRoCi bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sen de eğitimci misin? Bu söylediklerin tüm meslek grupları için geçerli aslında ama konu insan olunca daha da önem kazanıyor...
Her şey kendine saygı,mesleğe saygı, karşındakine saygı ile alakalı olarak görüyorum.
yok değilim... doğru diyorsun olaya bu taraftan baktım aslında ama illimunate kardeşim farklı açıdan bakınca olay polemik olacak sandım.. evet insanın işine olan saygısı çok iyi birşey... bu değerlerimizi korumayı bilsek..
-
Hocam öncelikle eğitim sistemimiz zaten boktan Bunu herkes biliyor. Sistem demeye dilim varmıyor. Ama yerine koyacak bir kelimede bulamıyorum.
geçen dönem asistan ve doçentin dediklerine bak ya kafayı yiyecem.
Sene sonu gelmiş asistan diyor ki "arkadaşlar bunlar sizin hiçbirinizin bir işine yaramayacak." adamı sinir ediyor anasını satıyım madem bi boka yaramayacak ne diye güzelim vaktimizi orada geçiriyoruz. Doçentte diyorki "Ya işte bu dersi öylesine gösteriyoruz." Ulan yavşak zaten bi bok bildiğin yok bide yoklama zorunlulugu koyuyorsun. Dersinde kitap okuma rekoru kırdım.
neyse kısa kesiyim aydın havası olsun.
-
imlegend bunu yazdı:
Hocam öncelikle eğitim sistemimiz zaten boktan Bunu herkes biliyor. Sistem demeye dilim varmıyor. Ama yerine koyacak bir kelimede bulamıyorum.
geçen dönem asistan ve doçentin dediklerine bak ya kafayı yiyecem.
Sene sonu gelmiş asistan diyor ki "arkadaşlar bunlar sizin hiçbirinizin bir işine yaramayacak." adamı sinir ediyor anasını satıyım madem bi boka yaramayacak ne diye güzelim vaktimizi orada geçiriyoruz. Doçentte diyorki "Ya işte bu dersi öylesine gösteriyoruz." Ulan yavşak zaten bi bok bildiğin yok bide yoklama zorunlulugu koyuyorsun. Dersinde kitap okuma rekoru kırdım.
neyse kısa kesiyim aydın havası olsun.
-----------------------------haklısın bende diyorumki işte. madem ders göstermiyorsun yada işimize yaramayacak bilgi veriyorsun yada bölümümzle ilgili olmayan dersler var o zaman öyle vakit geçirmek yerine düşünen bir toplum yaratmak için sürekli proje yarışmaları gibi aktivitelere hocalarımız öncelik yapsın.. yardımcı olsun.. şimdikiler yapmıyorsa sizler yapın... bunu demek istiyorum bende...
-
Bir de hocam şöyle bir durum var. lise öğretmeni ilkokul öğretmenine suç bulur. ilkokul ikinci kademe sınıf öğretmenine, sınıf öğretmenide aileye... tabiki eğitimcilerimizin hepsi böyle demiyorum ama geneli elini taşın altına koymak yerine birilerine suç bulur:)