folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ehliyet Almak İçin Eğitim Seviyesi Otomatikmen Düştü

Ehliyet Almak İçin Eğitim Seviyesi Otomatikmen Düştü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hoıcalar bildiğiniz üzere bir ara Ehliyet almak için eğitim seviyesinin minimum ortaokul veya liseye çıkartıcaklardı İlkokul dan yükseltip işte nedeni daha eğitimli bilinçli sürücülerin Trafikte yer alması filan içindi sonra bu olay rafa kaldırırldı işte bu sonuçta bir iş sektörü filan diye heralde 

geçenlerde kendi sertifikamı almaya gittiğimde kursa babam için dedim lise terk alabilir mi vs diye sordum açıkçası tasdikname ile oluyormu diye sordum oradaki kadın bana 
    Artık 4+4+4 sistemi onaylandığından dedi artık 5. sınıf bitirme diploması olmadan  5. sınıftan terk edenlerin,  tastiknamesını alanların ehliyet alabileceğini söyledi 

ehliyet için gerekli olan ilkolul diploması şartı otomatikman bir sene düşmüş oldu böylece

Not: 
    Acaba Milletvekili seçilme şartlarından olan ilkokul mezunun olma şartıda aynı şekilde düşmüş olmuş mudur?

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

yine ustaca bi oyunun oynandığını görüyoruz

çaktırmadan birilerinin ekmeğine yağ sürmüş hükümetimiz 

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Aslında yerine göre iyiy bir şey yerine göre kötü 

Zamanında ilkokulu bile tamalayamayanların Trafikte dolaşacak olması çok kötü  yani eğitim seviyesinin düşmesi  Diğer yandan da  Şoförlük mesleğini yapmak siteyip sırf bu yüzden ehliyet alamaynlara bir ekmek kapısı daha açılmış oldu nasıl düşünsem bilemiyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Aslında yerine göre iyiy bir şey yerine göre kötü 

Zamanında ilkokulu bile tamalayamayanların Trafikte dolaşacak olması çok kötü  yani eğitim seviyesinin düşmesi  Diğer yandan da  Şoförlük mesleğini yapmak siteyip sırf bu yüzden ehliyet alamaynlara bir ekmek kapısı daha açılmış oldu nasıl düşünsem bilemiyorum

sonra o adamın kullandığı taksiyebindiğini düşün

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

hocam 2. seviye okuryazarlık belgesi bile yetiyor ehliyet almak için şuan ilkokul felan okumasa bile okuryazarlık belgesi yetiyo.

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Shephard bunu yazdı

hocam 2. seviye okuryazarlık belgesi bile yetiyor ehliyet almak için şuan ilkokul felan okumasa bile okuryazarlık belgesi yetiyo.

vay halimize

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.

ehliyet için haklısın fakat o zaman nerelerde sürüş yapabileceğini kısıtlanmalı ya da denetlenmeli, her it evladı trafiğe çıkmamalı, ülkemizin üniversite mezunun kültür seviyesi belli zaten ilkokul mezunu olunca işte rizede tampon yüzünden iki kişi ölüyor. Kişinin aldığı eğitim seviyesi insanlığı üzerine çok belirleyici değil, trafiğe çıkışta denetlensin, sıkı kuralları olsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında nasıl bir ilişki kurulabilir ki. Araç tamircilerindeki birçok kişi okulu bile bitirmiştir ama motoru adi gibi bilir. Bir üniversite mezunu da bir şey anlamayabilir. Melul melul bakar. Şantiye sahalarında otoyol inşaatlarında çalışan birçok kişi yine keza aynı. Adam yazı yazmayı bilmez ama arac icin teşhisi rahatlikla koyabilir. Herkes mükemmel olacak diye kural yok.

Ancak bir taksi şoförü için veya otobus şoförü için farklı uygulama olabilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında nasıl bir ilişki kurulabilir ki. Araç tamircilerindeki birçok kişi okulu bile bitirmiştir ama motoru adi gibi bilir. Bir üniversite mezunu da bir şey anlamayabilir. Melul melul bakar. Şantiye sahalarında otoyol inşaatlarında çalışan birçok kişi yine keza aynı. Adam yazı yazmayı bilmez ama arac icin teşhisi rahatlikla koyabilir. Herkes mükemmel olacak diye kural yok.

Ancak bir taksi şoförü için veya otobus şoförü için farklı uygulama olabilir.

Hocam Niğdedesin istanbul trafiğinden hberin var mı bilmiyorum ama İstanbuldaki  minibüs taksi ve tır şoförlerini görsen böyle demezdin ve bu adamlar eğitimli bir adam olsalardı bu çeşit bir trafik canavarı olmazlardı (bazılar)  
    adamlar trafikte saçma sapan 5 dk lık yol verme davasından tornavidayla arabdan inmeler mi dersin levyeylemi direksiyon kilidiylemi eğitimli insan böyle yapar mı yapmaz olay bu işte 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

ehliyet alma kriterleri ile okul mezuniyeti arasında bir ilişki kurulabileceğini sanmıyorum. hele üniversite mezunu daha aklı başında araç kullanır olayı komple saçmalık.

ftw
Toplam Hit: 3313 Toplam Mesaj: 36