Ehliyet Almak İçin Eğitim Seviyesi Otomatikmen Düştü
-
Hoıcalar bildiğiniz üzere bir ara Ehliyet almak için eğitim seviyesinin minimum ortaokul veya liseye çıkartıcaklardı İlkokul dan yükseltip işte nedeni daha eğitimli bilinçli sürücülerin Trafikte yer alması filan içindi sonra bu olay rafa kaldırırldı işte bu sonuçta bir iş sektörü filan diye heralde
geçenlerde kendi sertifikamı almaya gittiğimde kursa babam için dedim lise terk alabilir mi vs diye sordum açıkçası tasdikname ile oluyormu diye sordum oradaki kadın bana
Artık 4+4+4 sistemi onaylandığından dedi artık 5. sınıf bitirme diploması olmadan 5. sınıftan terk edenlerin, tastiknamesını alanların ehliyet alabileceğini söyledi
ehliyet için gerekli olan ilkolul diploması şartı otomatikman bir sene düşmüş oldu böylece
Not:
Acaba Milletvekili seçilme şartlarından olan ilkokul mezunun olma şartıda aynı şekilde düşmüş olmuş mudur? -
yine ustaca bi oyunun oynandığını görüyoruz
çaktırmadan birilerinin ekmeğine yağ sürmüş hükümetimiz
-
Aslında yerine göre iyiy bir şey yerine göre kötü
Zamanında ilkokulu bile tamalayamayanların Trafikte dolaşacak olması çok kötü yani eğitim seviyesinin düşmesi Diğer yandan da Şoförlük mesleğini yapmak siteyip sırf bu yüzden ehliyet alamaynlara bir ekmek kapısı daha açılmış oldu nasıl düşünsem bilemiyorum -
SeRDaR bunu yazdı
Aslında yerine göre iyiy bir şey yerine göre kötü
Zamanında ilkokulu bile tamalayamayanların Trafikte dolaşacak olması çok kötü yani eğitim seviyesinin düşmesi Diğer yandan da Şoförlük mesleğini yapmak siteyip sırf bu yüzden ehliyet alamaynlara bir ekmek kapısı daha açılmış oldu nasıl düşünsem bilemiyorumsonra o adamın kullandığı taksiyebindiğini düşün
-
ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.
-
hocam 2. seviye okuryazarlık belgesi bile yetiyor ehliyet almak için şuan ilkokul felan okumasa bile okuryazarlık belgesi yetiyo.
-
Shephard bunu yazdı
hocam 2. seviye okuryazarlık belgesi bile yetiyor ehliyet almak için şuan ilkokul felan okumasa bile okuryazarlık belgesi yetiyo.
vay halimize
-
RockZs bunu yazdı
ehliyet için eğitime gerek yok. adam sınavdan başarılı oluyorsa ehliyet almaya hakkı olmalı.
ehliyet için haklısın fakat o zaman nerelerde sürüş yapabileceğini kısıtlanmalı ya da denetlenmeli, her it evladı trafiğe çıkmamalı, ülkemizin üniversite mezunun kültür seviyesi belli zaten ilkokul mezunu olunca işte rizede tampon yüzünden iki kişi ölüyor. Kişinin aldığı eğitim seviyesi insanlığı üzerine çok belirleyici değil, trafiğe çıkışta denetlensin, sıkı kuralları olsun.
-
Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında nasıl bir ilişki kurulabilir ki. Araç tamircilerindeki birçok kişi okulu bile bitirmiştir ama motoru adi gibi bilir. Bir üniversite mezunu da bir şey anlamayabilir. Melul melul bakar. Şantiye sahalarında otoyol inşaatlarında çalışan birçok kişi yine keza aynı. Adam yazı yazmayı bilmez ama arac icin teşhisi rahatlikla koyabilir. Herkes mükemmel olacak diye kural yok.
Ancak bir taksi şoförü için veya otobus şoförü için farklı uygulama olabilir.
-
imlegend bunu yazdı
Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında nasıl bir ilişki kurulabilir ki. Araç tamircilerindeki birçok kişi okulu bile bitirmiştir ama motoru adi gibi bilir. Bir üniversite mezunu da bir şey anlamayabilir. Melul melul bakar. Şantiye sahalarında otoyol inşaatlarında çalışan birçok kişi yine keza aynı. Adam yazı yazmayı bilmez ama arac icin teşhisi rahatlikla koyabilir. Herkes mükemmel olacak diye kural yok.
Ancak bir taksi şoförü için veya otobus şoförü için farklı uygulama olabilir.
Hocam Niğdedesin istanbul trafiğinden hberin var mı bilmiyorum ama İstanbuldaki minibüs taksi ve tır şoförlerini görsen böyle demezdin ve bu adamlar eğitimli bir adam olsalardı bu çeşit bir trafik canavarı olmazlardı (bazılar)
adamlar trafikte saçma sapan 5 dk lık yol verme davasından tornavidayla arabdan inmeler mi dersin levyeylemi direksiyon kilidiylemi eğitimli insan böyle yapar mı yapmaz olay bu işte -
ehliyet alma kriterleri ile okul mezuniyeti arasında bir ilişki kurulabileceğini sanmıyorum. hele üniversite mezunu daha aklı başında araç kullanır olayı komple saçmalık.