Ehliyeti Almadan Ehliyete El Koyulması
-
Arkadaşlar merhaba,
Bir konu vardı sizlere sormak istediğim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki alkol kullanmıyorum.
Bir arkadaş rica etti bu konuyu benden açmam için.
Mart aylarının sonunda bir gece arkadaş alkollüyken çevirmeye girmiş. Polis sormuş alkol var mı diye, arkadaşta evet demiş. Çektirmiş polis kenara.
Testler falan yapılmış. 300 lira ver görmemezlikten gelelim muhabbeti dönmüş. Bizimkilerden de çıkmamış 300 lira. Polis ceza yazmış. Ehliyetini evde unuttun cezası yazıyorum 150 lirada ama ehliyetine el konuldu 6 ay boyunca haberin olsun demiş.
Eylülün sonları gibi 6 ay süresi bitiyor. Şimdi arkadaşın sorduğu soru, bu süre bittikten sonra karakola gidip herhangi bir işlem yaptırmak zorunda mı ? yoksa süre dolduktan sonra ehliyet otomatik aktif oluyor mu ?Teşekkürler.
-
aktif olur hocam, da 300 lira konusuna takıldım...önceden 20 lira yetiyodu bunlara ne ara tarife yükselttiler....
ahhh buuu zamane polisleri yokmu........... -
ONEMINUTE bunu yazdı
aktif olur hocam, da 300 lira konusuna takıldım...önceden 20 lira yetiyodu bunlara ne ara tarife yükselttiler....
ahhh buuu zamane polisleri yokmu...........hocam fahiş zamlar onarıda vurmuş :)
-
ONEMINUTE bunu yazdı
ahhh buuu zamane polisleri yokmu...........Hocam bir kaç tane ceza kesildi. Ehliyeti evde unutma, alkollü araç sürme gibi. Cezaların toplamı ortalama 900 tl civarı tuttu. 15 gün içerisinde mi ne ödendiği için 600 küsür ödendi. Ben de kendimden hatırlıyorum, geçen senelerde emniyet şerididen gittiğim için 80 lira mı ne ceza yemiştim. ama şuanda çok daha palı
-
miktarı polisin söylemesine izin verirsen tabii 300 der
onların söylemesine imkan vermeden vercekti 100 lira avantasını polislerin yoluna devam etcekti :)
lan 20 lira dilenciye versen almaz 20 lirayı polis götüne mi sokcak... -
psikoteknik girmesi gerekir el konulduysa. Ehliyeti unuttum diyip adamın ehliyetine 6 ay el konulmaz.
-
janni bunu yazdı
psikoteknik girmesi gerekir el konulduysa. Ehliyeti unuttum diyip adamın ehliyetine 6 ay el konulmaz.
Yani hocam olay ne ? şuanda ehliyeti var mı ? psikoteknik dediğin şey ne oluyor ?
-
Şunu diyorum hocam;
Ehliyete emniyet allkollü araç kullanımından el koymuştur. Ehliyetede direk el konulduysa zaten daha öncede benzer suçu işlemiş olabilir. Bende öyle olmuştu. eğer alkolden değilse ceza puanı bitmiştir. Herhalikarda o testlere giricek.
6 ay süre ile elkonulan ehliyetimi almak için psikoteknik testlerine girdim. 2-3 tane saçma sapan dikkat ölçme ve psikolojik değerlendirme gibi birşeyler.sonra sana bir rapor veriyorlar trafik tescil amirliğine götürüyorsun ehliyetinin ceza süresi bitince gidip alıyorsun. Tabi bir kamu davası açılmamışsa onuda açarlarsa şapa oturuyorsun zaten.
Edit:
Sürücü kursundanda bir sınav yapıyorlardı sanırım, tanıdık vardı ordan aldımdı bir belge ne olduğunu hatırlamıyorum ama.
janni tarafından 15/Tem/13 13:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Ehliyeti almadan nasıl ehliyete el koyuyor anlayamadım ben.
-
polisler artık elektronik ortamda işlemleri yapıyorlar diye biliyorum
diyelim adama ehliyete el koyma cezası yazdı.adamın ehliyetinin olmadığı ortaya çıkar sistem bu kadar malca olamaz.
sonuc olarak ehliyet olmadan ehliyete nasıl el konuluyor aq.
-
Hö?
Bende anlamamışım. Ehliyeti olmadan alkollü yakalanıyor. Polis tamam sana ehliyetin var ama evde unuttun diye ceza kesiyormuş mu?
Böyle bir şey olmaz hoca. Mutlaka bir sürücü belgesi olmak zorunda.