Ekran Kapanıyor
-
Selamın aleyküm Mürdiler
Bir makinem var bir süre oynadıktan sonra ekran kapanıyor Makine acık
Yaptığım işlemler:
Ram Değişti
Ekran Değişti
Sizce makinedeki problem ne olabilir . ?
-
ekran kartı
-
Powersupply ?
-
power supply
-
rahatlıkla söyleyebilirim ki ekran kartı aynı durum bendede var power zannedip aldım önceden 400W vardı gidip 650W 80+ aldım ve sonradan hesaplamalarımla sistemimin ihtiyacının 300 küsür olduğunu öğrendim ekran kartını değiştir sorun düzelir.
-
---ekran kartı chipseti Nvidia ise büyük ihtimal ekran kartındandır fanı çalışıyormu çalışmıyormu kontrol et
Nvidaların özelliğidir cok ısınınca çalışmayı durdurur.
---İşlemci ısınıyor olabilir fanını kontrol et calışıyormu termal macun belki kurumuştur ısınıyordur kendini kapatıyordur...
-
Shawn bunu yazdı:
-----------------------------rahatlıkla söyleyebilirim ki ekran kartı aynı durum bendede var power zannedip aldım önceden 400W vardı gidip 650W 80+ aldım ve sonradan hesaplamalarımla sistemimin ihtiyacının 300 küsür olduğunu öğrendim ekran kartını değiştir sorun düzelir.
-----------------------------bnm uykum gelmeye başladı sanırım ekran diyince ekran kartı değişti diye düşündüm :D
-
plastner bunu yazdı:
--------------------------------ekran kartı chipseti Nvidia ise büyük ihtimal ekran kartındandır fanı çalışıyormu çalışmıyormu kontrol et
---İşlemci ısınıyor olabilir fanını kontrol et calışıyormu termal macun belki kurumuştur ısınıyordur kendini kapatıyordur...
-----------------------------işlemci ısınırsa triggerı var belirli bir derecede sistem res atar adamın sorunu ekran kararıp bilgisayarın res atmadan durması söylediği problemin aynısı bende var sorun ekran kartı
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 02:55'da Shawn tarafından düzenlendi. -
Shawn bunu yazdı:
-----------------------------plastner bunu yazdı:
--------------------------------ekran kartı chipseti Nvidia ise büyük ihtimal ekran kartındandır fanı çalışıyormu çalışmıyormu kontrol et
-----------------------------işlemci ısınırsa triggerı var belirli bir derecede sistem res atar adamın sorunu ekran kararıp bilgisayarın res atmadan durması söylediği problemin aynısı bende var sorun ekran kartı
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 02:55'da Shawn tarafından düzenlendi.
-----------------------------:) uyku hali olsa gerek ben makina acık yazısını ekran kararma yazısını atlamşım ....
sistemin özelliklerini görmeden kesin bir kanıya varılamaz bence ....İnternette dolaşırken mi oluyor oyun oynarken biraz acık olursa daha net yanıt verilebilir.
Monitör ne marka Benq larda böyle bir sıkıntı vardı başka bir ekranla deniyebilir ..
Şuan sarıçizmeli memet ağadan farksız durumu ...
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 03:14'da plastner tarafından düzenlendi.
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 03:21'da plastner tarafından düzenlendi.
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 03:23'da plastner tarafından düzenlendi. -
Ram soketlerin bozuk olabilir.
-Anakart üstünde ram soketlerinin olduğu kanala voltaj gitmiyor , az gidiyor olabilir , veri akışında sinyallerde bozukluk olabilir osiloskop ile ölçünüz. ( ki bilgisayar kanallarını ölçer sanırım ben diğer işlerimde kullanıyordum ) anakart ram , ve ram soketlerinde sıkıntı yoksa bana getir. :D
Benim laptop da olmuştu , 2 ram vardı , ve 2 soket var soket 1 ve ram 1 çalışıyor idi ama 2. ler iptal idi , 2. leri söktüm tamamdır . :) 6 senelik ama olsun. :)
+ olarak bir arkadaşım getirmişti ekrana görüntü gelmiyor diye ekran kartı soketi bozuk + olarak anakartta sorun var + olarak vga çıkışlarında kısa devre var çalışmıyor. Bi dedim git bilgisayarcıya söyle kaç para istiyor Adam anakart + ekran kartı = 300tl demiş.
Ben şimdi pc yi yaptım , evde canavar gibi oyun oynuyor aldığım ücret ise = 50tl. Diyecek birşey bulamıyorum.
Kısacası Arızalı olabilecek yerler.
-Ram soketi
-Ekran kartı soketi
-Anakart
-Kanal sinyal voltaj bozukluğu
-Fan çalışmassa otomatik kapar sıcaklığa karşı donanıma zarar gelmesin diye.
-Ekran değişti derken ? monitör mü yoksa ekran kartımı ? Ekran kartı değişmedi ise.
-Ekran kartı bir süre çalıştıktan sonra kısa devre yapabilir + vga çıkışlarında elk. kesilip gelme ihtimali olabilir.
-
aynısı benim başıma geldi geçenlerde götürdüm adam lcd si mi biseyi yanmış dedi tam hatırlayamadım da şimdi 150 tl gibi bi fiyat çekti bende sikerler ne vericem o parayı dedim gittim en güzelinden bi monitör aldım sapasağlam mis gibi. ekran kartı problemi değildir bence.