Ekran Kapanma Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Selamlar müritler,

Bir sorum olacak çözemedim bir türlü. Pc ısınma problemi yaşamaksızın belli zamanlarda ekranı kapatıyor ve ekran açık olsa dahi görüntü göstermiyor. Ekran kartı ATI HD 7700, 6 ay önce güç kaynağı problemi zannederek 500Watt güç kaynağı aldım, ancak sorun yine başladı. Güç kaynaklı problem mi diye harcanan güç sarfiyatını hesapladım, ancak sıkıntı göremedim. BIOS'dan ısınma problemi mi diye test amaçlı fan sürekli max. ayarda çalışsın ve 80 dereceye kadar PC res atmasın şeklinde ayarladım gene olmadı. Özellikle online Call of Duty ya da Dota 2 oynarken başıma geldi(gerçi bunlardan sadece başka Wolfestein New Order oynuyorum) Sizce problem nedir ? Bir format sıkıntı mı çözer mi yoksa yeni soğutucu mu lazım ? şuan aklıma artık hiç bir şey gelmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

bios üzerinde yaptığın ayar işlemci içindir.

Ayrıca bildiğim kadarıyla HD7700 diye bir model yok ekran kartının tam modeli nedir belkide ekran kartı sıcaklık yüzünden böyle bir şey oluyor ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

bios üzerinde yaptığın ayar işlemci içindir.

Ayrıca bildiğim kadarıyla HD7700 diye bir model yok ekran kartının tam modeli nedir belkide ekran kartı sıcaklık yüzünden böyle bir şey oluyor ?

hocam kart bu http://www.amd.com/tr-tr/products/graphics/desktop/7000/7700, haklı olabilrsin sıcaklığı nasıl kontrol ederim ? Olmadı garantisi bitmeden onu veririm garantiye ancak daha önceki ekran kartında da yaptı bu işi. 7 ay önce de ekran kartını yeniledim.

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

HWMonitör ve GPU-Z tavsiye ederim sıcaklıkları kontrol etmek için.

Ekran kartın tam olarak nedir,verdiğin linke tıkladığımda oopps çıktı. :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

HWMonitör ve GPU-Z tavsiye ederim sıcaklıkları kontrol etmek için.

Ekran kartın tam olarak nedir,verdiğin linke tıkladığımda oopps çıktı. :)

Hocam ilk link :) https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=at%C4%B1+radeon+hd+7700 programları deneyeceğim, yanlız bunun dışında ne olabilir acaba var mı fazladan fikirler ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Başka fikir olarak Windows 8.1e geçmeni tavsiye ederim eğer geçmediysen.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

windows 7 kurulu kardeşim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı

windows 7 kurulu kardeşim

Eğer Windows 7 ile aranızda çok özel bir bağ yoksa Windows 8.1e geç bence :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snoktabnokta
    snoktabnokta's avatar
    Erkek

arkadaşlar aynı sorunu bende şirkette ki masaüstü bilgisayarda yaşıyorum, bir çözüm bulan yada fikri olan varsa bizi de aydınlatsın.

s.b.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp Aida64 ile benchmark yapın gpu seçili olsun.

Olaylara karışmayın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp Aida64 ile benchmark yapın gpu seçili olsun.

Bu tam olarak ne işimize yaramış olacak kardeşim ?

Toplam Hit: 2020 Toplam Mesaj: 17