folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartım Ölüyormu ?

Ekran Kartım Ölüyormu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    cann bunu yazdı

Ekran kartını fırına at :) 

(ciddiyim ama sorumluluk kabul etmem)

Yıllar önce benim de ekran kartı buna benzer hatalar verdi.

Sonradan anladım fandan dolayı bir de kasa sıkış tepiş masanın altında bölmede kalmış hava va almamış hiç, artık ısınmadan sıcaktan sanırım ekran kartını üstündeki devreler lehimler bir şeyler olmuş ama hangisi sorun nederede bulmam imkansız.

İnternette araştırırken önce dalga geçiyorlar sandım, dedim ne olacak bi deniyeyim. Tam sıcaklığını dakkasını falan hatırlamıyorum sanırım 200 derece 5 -10 dk atmıştım çalıştı :)

Bir müddet düzgün idare etti, sonra yine hata vermeye başladı; sonra yine fırınladım, birkaç kez böyle devam ettik... en son yeni fan ve ekran kartı aldım mecbur.

Ben bunu gerçekten yaptım oldu eski laptopta. Ama ekran kartını değil mainboardu cpu falan üstündeyken. Aynen arkadaşın dediği gibi bir süre çalıştı. Sonra gene sacmaladi, yine firinladim yine çalıştı :D sonra laptopu değiştim.... Eski laptopu uzun süre ellemeyip yine acitigimda yine çalışmadı.

Fırınlama bağımlısı oldu mübarek, bıraktım öyle.

@hypnot1c kızma abi ya :P

garga tarafından 31/May/24 19:35 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Cevaplarınız içim teşekkür dostlar ekran kartı tamiri yapan bir kaç firmaya hem fotoyu hemde videoyu attım sorun ekran kartından dediler hatta bir tanesi açık açık söyledi abi yaptırsan bile 3 ay 5 ay 1 sene sonra yine olabilir dedi bence yenisi al ya da temiz ikinci el dedi,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Erkek

Bende laptop anakartını fırınladım.Önceden ısıtılmış fırına 205 C 6 dk.5-6 aydır canavar gibi çalışıyor.

İçindeki bilyelerin değişimine reballing deniyor.Astarı yüzünden pahalıya geliyorsa fırınla geç.

Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Bitmiş onun işi yazmaya geldim

Robinson çözmüş zaten olayı

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Dün yine yaptı bende sinirlendim zaten karttan da vazgeçmiştim güzelce temizledim fırınladım termal macun çektim sonuç bu, bu görüntüyü aldım ama ondan sonrası gelmedi windows ekranı açılmadı, :)

Belki fırınlamayıp temizleyip termal macun çekip deneseydim kurtulurdu ama aniden oyunda yapınca acımadım çiğerini söktüm ateşe attım yavşağı,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

:D

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı

Dün yine yaptı bende sinirlendim zaten karttan da vazgeçmiştim güzelce temizledim fırınladım termal macun çektim sonuç bu, bu görüntüyü aldım ama ondan sonrası gelmedi windows ekranı açılmadı, :)

Belki fırınlamayıp temizleyip termal macun çekip deneseydim kurtulurdu ama aniden oyunda yapınca acımadım çiğerini söktüm ateşe attım yavşağı,

Üzüldüm hocam :( kendimi suçlu gibi hissettim, suça aracılık teşvik etmiş gibiyim :( zavallı masum  kartın gerçek katili sanırım benim :(:(

cann tarafından 01/Haz/24 23:12 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    cann bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı

Üzüldüm hocam :( kendimi suçlu gibi hissettim, suça aracılık teşvik etmiş gibiyim :( zavallı masum  kartın gerçek katili sanırım benim :(:(

Sen demesen belki firinlamazdim temizleyip kullanmaya devam ederdim, :) :) :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

temizlesen ne olacak kart zaten olmustu

ayrıca fırın yerıne aırfyera atman lazımdı

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

temizlesen ne olacak kart zaten olmustu

ayrıca fırın yerıne aırfyera atman lazımdı

Acikcasi KALİTELİ BİR termal macun degisimiyle belki calisirdi tekrar.

Cok bilinmez olmuş.

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 1954 Toplam Mesaj: 23
ekran kartı pc kapanma