Ekran Kartım Ölüyormu ?
-
cann bunu yazdı
Ekran kartını fırına at :)
(ciddiyim ama sorumluluk kabul etmem)
Yıllar önce benim de ekran kartı buna benzer hatalar verdi.
Sonradan anladım fandan dolayı bir de kasa sıkış tepiş masanın altında bölmede kalmış hava va almamış hiç, artık ısınmadan sıcaktan sanırım ekran kartını üstündeki devreler lehimler bir şeyler olmuş ama hangisi sorun nederede bulmam imkansız.
İnternette araştırırken önce dalga geçiyorlar sandım, dedim ne olacak bi deniyeyim. Tam sıcaklığını dakkasını falan hatırlamıyorum sanırım 200 derece 5 -10 dk atmıştım çalıştı :)
Bir müddet düzgün idare etti, sonra yine hata vermeye başladı; sonra yine fırınladım, birkaç kez böyle devam ettik... en son yeni fan ve ekran kartı aldım mecbur.
Ben bunu gerçekten yaptım oldu eski laptopta. Ama ekran kartını değil mainboardu cpu falan üstündeyken. Aynen arkadaşın dediği gibi bir süre çalıştı. Sonra gene sacmaladi, yine firinladim yine çalıştı :D sonra laptopu değiştim.... Eski laptopu uzun süre ellemeyip yine acitigimda yine çalışmadı.
Fırınlama bağımlısı oldu mübarek, bıraktım öyle.
@hypnot1c kızma abi ya :P
garga tarafından 31/May/24 19:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Cevaplarınız içim teşekkür dostlar ekran kartı tamiri yapan bir kaç firmaya hem fotoyu hemde videoyu attım sorun ekran kartından dediler hatta bir tanesi açık açık söyledi abi yaptırsan bile 3 ay 5 ay 1 sene sonra yine olabilir dedi bence yenisi al ya da temiz ikinci el dedi,
-
Bende laptop anakartını fırınladım.Önceden ısıtılmış fırına 205 C 6 dk.5-6 aydır canavar gibi çalışıyor.
İçindeki bilyelerin değişimine reballing deniyor.Astarı yüzünden pahalıya geliyorsa fırınla geç.
-
Bitmiş onun işi yazmaya geldim
Robinson çözmüş zaten olayı
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Dün yine yaptı bende sinirlendim zaten karttan da vazgeçmiştim güzelce temizledim fırınladım termal macun çektim sonuç bu, bu görüntüyü aldım ama ondan sonrası gelmedi windows ekranı açılmadı, :)
Belki fırınlamayıp temizleyip termal macun çekip deneseydim kurtulurdu ama aniden oyunda yapınca acımadım çiğerini söktüm ateşe attım yavşağı,
-
:D
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Dün yine yaptı bende sinirlendim zaten karttan da vazgeçmiştim güzelce temizledim fırınladım termal macun çektim sonuç bu, bu görüntüyü aldım ama ondan sonrası gelmedi windows ekranı açılmadı, :)
Belki fırınlamayıp temizleyip termal macun çekip deneseydim kurtulurdu ama aniden oyunda yapınca acımadım çiğerini söktüm ateşe attım yavşağı,
Üzüldüm hocam :( kendimi suçlu gibi hissettim, suça aracılık teşvik etmiş gibiyim :( zavallı masum kartın gerçek katili sanırım benim :(:(
cann tarafından 01/Haz/24 23:12 tarihinde düzenlenmiştir -
cann bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
Üzüldüm hocam :( kendimi suçlu gibi hissettim, suça aracılık teşvik etmiş gibiyim :( zavallı masum kartın gerçek katili sanırım benim :(:(
Sen demesen belki firinlamazdim temizleyip kullanmaya devam ederdim, :) :) :)
-
temizlesen ne olacak kart zaten olmustu
ayrıca fırın yerıne aırfyera atman lazımdı
-
DestinatioN bunu yazdı
temizlesen ne olacak kart zaten olmustu
ayrıca fırın yerıne aırfyera atman lazımdı
Acikcasi KALİTELİ BİR termal macun degisimiyle belki calisirdi tekrar.
Cok bilinmez olmuş.