folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder El Freni Çekili Halde Yol Almak

El Freni Çekili Halde Yol Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    f_shade
    f_shade's avatar
    Dişi

El freninin çekilmiş olduğu hissediliyor.Farketmeden gittiysen tam çekilmemiştir .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

hacı sen yine bi 40 60 km hızla git frene asıl bak bakalım 1 kilometre sonra duruyormu durmuyormu :D balatalar gitmiştir bi kaza bela yapmadan değiştir

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Anlamanın tek yolu yokuş aşağı frenini çek. Araba yerinde kalıyorsa, sıkıntı yoktur. :)

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

geçen ben de arabayı park yerinden çıkarırken öle oldu..geri vitese taktım çıktım geri geri, sonra durdum 1'e taktım gaza bastım araba kalkmadı stop etti. Ana bi baktım el freni çekili. Anlamadığım nokta şu geri geri giderken gitti de el reniyle hiç oynamadan ileri giderken niye gitmedi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:
    -----------------------------

otomatik vitesmi araba eğer değilse bişey olmaz az balatalar zorlanmıştır sadece...

:)

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

zannımca hiçbişey olmaz neden polmaz sen o kadar km onu giderken anlayamamışsan o çok çekik değildir yani arabanın kıçı yere çöker acemi de olsan anlarsın. ki zaten el frenşi balataları o araçlarda kendiliğinden temizlenmediği için üretiiler el freni çekik 250 yada 400 metre arası ell freni biraz çekik vaziyette gitmenizi isterler düzenli aralıkalrla. bu frenin daha temiz tutmasını sağlar.  şimdi git arabanı dik bi yere park et vitese takmadan el frenini çek araba duruyorsa teste başla aracın içinde ileri geri sıpla aracta kayma yoksa fren sağlam.. ama sen her ihtimale karşı aracı bayır aşağıysa geri vitese bayır yukarıysa 5. vitese tak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

ehliyeti aldığım ilk gün babamdan arabayı aldım,arkadaşlarıda alıp gezecez neyse,arabayı arkadaşın evinin önüne çektim baktım hoşuma gitmedi adam gibi park edeyim dedim bindim tekrar ulan arabayı geriye takıyorum gitmiyor,gaza basıyorum araba kıcını kaldırıyor ama yok gitmiyor ileri takıyorum 2cm gidiyor hop kalıyor araba az ileri az geri baktım olmuyor sinir olmuştum etrafta millette var bakıyorlar sinir küpü olmuştum meğer indirmeyi unutmuşum,o gün bugün daha da unutmadım iyi ders oldu.

Konuya alakalı olarak sen yinede tebdir olsun diye bi sanayide göster işini sağlama al,sonra yolda sıkıntı falan yaşama.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

isabkk bunu yazdı:

hocam son model bi araba olsa zaten gidemezsiniz, el fireni gevşek olduğu için o kadar gidebilmişsiniz, balatalara zararı olmaz bence, sadece bidaha yokuşlarda el firenini çekerek arabayı park etmeyin, durmaz :)

2005 model ford focus la 15 km gittim bihalt olmadı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

herkesin bi anısı var el fren ile ilgili @heza aynısı benim de başıma geldi :S

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

aynı naneyı bende bızım 2008 kasa toyotada yapmıştım 1diş çekili şekilde 7 8 km'ye yakın bi mesafe gıtmıştım :) sonra farkettımkı onumdekı gostergede kırmızı ünlem yanınca :d işin iaka yanı cok hassas bır el frenıne sahıp hıc farkedılmıyor tam ındırıldımı ındırılmedımı . benımkınde pek koku cıkmamıştı ama 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
Toplam Hit: 9107 Toplam Mesaj: 21