Elektriğe Zam Mı Geldi ?
-
Hazır konu varken ben de soruyim, konu kalabalığı yapmiyim.
İki aydır elektrik faturam 0 geliyor. Endekslerde hiç oynama yok, muhtemelen sayaç bozuldu.
Elektrik açık, kaçak kullanmak istemiyorum ama sayaç parasını bize kitlerler mi, herhangi bi ceza yermiyiz, ev kira, çıkmama birkaç ay var, salağa yatıp ödemesem hiç ne gibi sonuçlar olur.
Bilgisi olan biri cevaplarsa iyi olur. -
ozzy41g bunu yazdıHazır konu varken ben de soruyim, konu kalabalığı yapmiyim.
İki aydır elektrik faturam 0 geliyor. Endekslerde hiç oynama yok, muhtemelen sayaç bozuldu.
Elektrik açık, kaçak kullanmak istemiyorum ama sayaç parasını bize kitlerler mi, herhangi bi ceza yermiyiz, ev kira, çıkmama birkaç ay var, salağa yatıp ödemesem hiç ne gibi sonuçlar olur.
Bilgisi olan biri cevaplarsa iyi olur.Kaçak cezası değilde her ay için belirli bir ücret kesiyorlar + saat ücreti. Taksitle ödeme yapabiliyorsun. Çok abartılı bir rakam çıkmasada yinede normal kullanımdan pahalı oluyor. Ev sahibin farketmezse aylarca devam etme şansın var :)
-
Bilgisi olan biri cevaplarsa iyi olur.ödemezsen senden sonra eve gelen bu sayaç bozukmuş 0 geldi der (sen gbii yapmazsa tabi yaparsa aynen devam) onlar da saati değiştirir (ev sahibine gireri, kem küm ederse kiradan düşersin bişey diyemez).
benim başıma buna benzer bişi geldi. evi tuttum. saat içerideydi 6 ay elektrikçiyle karşılaşamadım. en son ev sahibinde gttim (aynı evde kalmıyoduk) dedim benim elektrik işini napcaz, saati oku tedaşa git dedi. okudum gittim 839 tl dedi. sie dedim bi bozukluk var. iyi dedi fatura kesmiyim git bidaha oku yanlışlık mı var. kaçı kaç kuruş önceki faturadaki numara kaç onu öğrendim bi geldim eve hacı hesaplıyom hesaplıyom doğru 839 tl çıkıyo. evden de ayrılcaktım zaten. e yıllardır da yanlız kalıyodum ortalama bir ayda kaç kuruş yakarım biliyodum. ordan 6 aylık hesapladım üste de 40 tl fazla koydum ne olur ne olmaz diye. sonra o tutarın kaç numara edeceğini hesaplayıp saatten çıkardım gittim dedim numaram bu diye. hemen borcu yoktur alıp ev sahibine anahtarı teslim ettim. saat mi bozuldu yoksa benden önceki itnelik mi etti bilemicem (:
-
joe_black bunu yazdıozzy41g bunu yazdıHazır konu varken ben de soruyim, konu kalabalığı yapmiyim.
Bilgisi olan biri cevaplarsa iyi olur.ödemezsen senden sonra eve gelen bu sayaç bozukmuş 0 geldi der (sen gbii yapmazsa tabi yaparsa aynen devam) onlar da saati değiştirir (ev sahibine gireri, kem küm ederse kiradan düşersin bişey diyemez).
benim başıma buna benzer bişi geldi. evi tuttum. saat içerideydi 6 ay elektrikçiyle karşılaşamadım. en son ev sahibinde gttim (aynı evde kalmıyoduk) dedim benim elektrik işini napcaz, saati oku tedaşa git dedi. okudum gittim 839 tl dedi. sie dedim bi bozukluk var. iyi dedi fatura kesmiyim git bidaha oku yanlışlık mı var. kaçı kaç kuruş önceki faturadaki numara kaç onu öğrendim bi geldim eve hacı hesaplıyom hesaplıyom doğru 839 tl çıkıyo. evden de ayrılcaktım zaten. e yıllardır da yanlız kalıyodum ortalama bir ayda kaç kuruş yakarım biliyodum. ordan 6 aylık hesapladım üste de 40 tl fazla koydum ne olur ne olmaz diye. sonra o tutarın kaç numara edeceğini hesaplayıp saatten çıkardım gittim dedim numaram bu diye. hemen borcu yoktur alıp ev sahibine anahtarı teslim ettim. saat mi bozuldu yoksa benden önceki itnelik mi etti bilemicem (:
bak bu iyi oldu severim böyle adamı yalnız ne kadar ödediğinide yaz
-
Tnrsk bunu yazdı
bak bu iyi oldu severim böyle adamı yalnız ne kadar ödediğinide yaz
345 tl ödemiştim hocam. yaz zamanıydı evde de pek kalmıyodum. ortalama 45 50 tl geliyodu önceki evde. tam olarak ne kadar yaktığımı mahşerde görürüz artık :)
-
Olgunisik bunu yazdızalimadam bunu yazdı
tuvalieti bile olmayan dükkanıma 606 lira geldi hocam sırf reklam tabelası yüzünden
bu ayda 315 geldi nasıl olacak şimdi
toplasan gunde sadece 4 saat 8 lamba 2 bilgisayar çalıştı
Tuvaletle elektrik faturası arasında nasıl bir bağ kurdun hayret ettim.
Sayacın x5 ise reaktif cezası yemiş olabilirsin. Sayacın olduğu panoda üzerinde değişen ve genelde sıfırdan küçük dijital rakamların olduğu bir alet varmı yada arada sırada panodan cat cut sesleri geliyormu? Cevabın evetse kompanzasyon devren var demektir ve bu devre çalışmassa fatura uçar.
Yinede tuvalatle alakası yok. :-) faturanı taratıp resmini buraya koyarsan bakarım neymiş ne değilmiş söylerim.hocam faturayı bulamadım ama taksitlendirilmiş evraklarını buldum onu koysam bakabilirmisin
yada 300 tl lik faturada var ondan sonra gelen fatura onu koysam bakarmısın
bu arada tuvaleti bile yok derken dukkan kucuk anlamında yazdım pek bişi kullanmıyorum anlamında:)
-
Tedaşı sattılar biliyorsunuz zaten, şimdide gösteriş için,halkın yanındayız demeye elektrik saatlerinin değiştirme ücretini ev sahiplerinden değil şirketten alıyorlar şirkette bizden yani 3lü bi grup var, devlet >sikiyor> şirket >sikiyor> halk >sikiyor> el
-
Simdi baktim %25 civari zam gelmis hesapladim
-
-
Bilgisi olan biri cevaplarsa iyi olur.sayaç eski tip ise hafifçe tokatla ciddiyim bizede iki ay gelmedi tedaşta tanıdık vardı sorduk bu yöntemi söyledi