Elektrik Hattı Üzerinden İnternet Dağıtımı ? Bilgi Sahibi Mürid Aranıyor
-
aşağıdaki resmimizde de göründüğü üzere elimizde;
1 adet modem
1 adet homeplug
1 adet homeplug wireless adaptör var.dağıtıcı olan 2 numaralı adaptörü prize takıyoruz. ethernet kablosu ile de modem veya hub a bağlantısını yapıyoruz. Daha önceden wireless ayarlarını yaptığımız wireless adaptörümüzü de aynı elektrik tesisatına takıyoruz. takıyoruz da.. bir türlü bağlantıyı veremedim. kablosuz olarak alete erişebiliyorum fakat internet bağlantısı yok. aletin arayüzünde HomePlug diye bir bölüm var iş orada bitiyor. Remote ID falan istiyor yardımcı olacak arkadaşlar varmıdır ?
-
böyle yapınca ışık hızında mı bağlanıyorsun net'e (: şaka bir yana bu işi tam bilmeden kurcalama aletlere kısa devre yaptırırsın hocam.
-
kablo kullanmadan apartmanda belirli katlara wireless yayın yapacağım hocam. bunun için gerekli
-
güzel takip one
-
Lanet olsun bu sisteme 1 haftamı yedi ama sonunda kurdum. Hocam aynı farzda olmasına dikkat ediceksin bu aletlerin ilk öncelikle hangi marka cihazlar bunlar ?
-
Hocam wireless adaptörlü olan Aztech HL105EW (resimdeki)
dağıtıcı olan da philips SYE3600
aynı fazdalar hocam o bakımdan sıkıntı yok.. çözemediğim olay wireless olanının arayüzü. homeplug diye bir bölüm var remote id falan istiyor kafa karıştırıcı
-
Benim kurduğum Zyxel idi böyle ethernet kablosu ile filan uğraşmadım yalnız.
sen nerede takıldın ?
-
Yukarıda Remote a tıkladığım zaman aşağısı açılıyor
-
valla hocam hatırladığım kadarı ile cihazalara aynı İp blogunda ip adreslerini verdikten sonra Modem üzerinde bir bölümde Cihazların Altında yazan ID numaralarını giriyorsun ve bu kadar basit birşey aslında birde hepsine aynı Wirelles şifresini ve aynı cihaz ismini veriyorsun.
-
NovalgiN bunu yazdı:
-----------------------------
Yukarıda Remote a tıkladığım zaman aşağısı açılıyor
-----------------------------ben kuralı baya zaman geçti aklımda kalanlar ile sana yardımcı olmaya çalışıyorum hocam bu hangi cihazın ekranı ?
-
clearwire hocam o
ben bir turlu yapamadim girmedi internete sonra baska bir windows surumu yukledim. tak oldu.