Elektrik Hattından İnternet
-
ABD'nin California eyaletinde, kullanıcılara elektrik hatlarından geniş bant yüksek hızlı internet hizmeti verilmesi için denemeler yapılmaya başlandı.
California eyaleti Kamu Hizmetleri Komisyonu (CPUC), eyalet çapında ''broadband over power lines-BPL'' (elektrik hattından geniş bant) internet hizmetinin test edilebilmesi için bir uygulama planını devreye soktu.
CPUC üyesi Rachelle Chong, BPL'nin, telefon, kablo ve uydu üzerinden verilen internet hizmetlerine rakip olacağını belirterek, internet hizmeti bedellerinin tüketici lehine düşmesine de yardım edeceğini kaydetti.
Elektrik hattından geniş bant yüksek hızlı internet hizmeti BPL, hali hazırda döşenmiş elektrik kablolarını geniş bant sinyallerini evlere kadar iletmek için kullanıyor.
ABD'de 40 milyon kişi, telefon, kablo ve uydu üzerinden verilen geniş bant internet hizmetinden faydalanıyor.
-
Bu haberi 3 yıl önce falan okumuştum pc dergisinde.Ama almanya idi. Onlar yapacaklardı sanırım.Gerçekten aşırı derecede hız sağlar bu sistem.Zaten bant genişliği artarsa oooo hızımızı kimse tutamaz.Yeri geldi de şu bant genişliği hakkında biraz bilgi vereyim
Bir otoyol düşünün,burdaki hız limiti 50 km olsun.Bu otoyalda ferrari ile bir kartal arabanın farkı olmaz.İnternettede böyledir.Bağlantı hızın ne kadar yüksek olursa olsun eğer bant genişliği küçükse o hızın hiçbir getirisi yoktur
Paylaşımın için sağol hocam -
''hiç unutmam metalicalinin sanırım bi isteği vardı elektrik kablosundan pcye sızmak buda mümkün olacak :D''
Zumsuk vurus kac kurus :) Kanka gercekten uzun yıllar gecse bile ömrüm yetmesede elimden geleni yapıcam bir yolunu bulucam..Belki olur belki olmaz...(Her zaman hedefini belirliceksin) -
Metallicali,tam emin değilim ama sanırım zaten böyle bir yol var.Bunu askerde öğrenmiştim.Elektronik haberleşme biriminin bir şovuna katıldım.Özel bir araçları var(böyle karavan gibin bişi düşün). Onunla geliyorlar,yapacaklarını yapıyorlar.Senin bilgisayarını korumanın tek yolu,işte bilmem kaç cm'lik beton yada çelik bir hücrede kullanmak ve elektrik hattını,modemi kullanmamaktı.Dediğim gibi sistemden tam emin değilim.
-
Ona kaldıysa böyle bir sistem zaten mevcut örnek Eger bulursam haberi gösterim size karsılasmıstım yabancı bir sitede bununla ilili bir haberle..Sen aynı elektik santraline baglısın bir arkadasınla aranızda birkac apartman var bir alet var priz den dogru baglantıya gecebiliyorsunuz ag kablosu misali..Ama sorun baglantı cok yavas dial up gibi :( Sorun degil pc ye girdikten sonrası kolay gerekirse 1-2 gün pcden cıkmam bu konularda inadımdır.. :)
-
bizim memlekette daha adam gibi telefon kablosundan bağlanamıyoruz.
tahminime göre bütün dünya kablosuz bağlantıya geçse bizim yetkililer müjde kablolu bağlantıda en düşük hızımız 1 megabyte derler.
ya sabır -
Yok abijim,benim dediğim sistemde alet edavat hepsi o karavanın içinde.Adam karavanı çekiyo senin evin önüne,işte bilgisayarın kapalı olsa dahi,fişi prize takılı iken girebiliyor içine.Ya dedim ya bazılarına komik gelebilir ama öyle bir sistem işte.Bende arıyorum,bulabilirsem bir kanıt göstereceğim.Yanlız o karavanın içindeki sistemin bir miktar pahalı ve elimizde sadece bir kaç tane olduğunu çok iyi biliyiroum. :D
-
sinyallerin üzerine başka sinyaller bindirerek istendiği veri iletilebilir ancak karşıda bi adc olmalı ve veriyi dijital e çevirmeli
-
neden olmasın ki zaten elektrik hatlarından şehirler arası görüşme bile yapılabiliyor bir bulabilsem devresini ben de yapacam a.q.
-
boyle birsey var.
ozel cihazlarla yapiliyor. uni de elektronik hocasi yaptigini calistigini hatta network kurdugunu soylemisti (iki bilgisayar arasi) dosya alisverisi yaptigini soylemisti.
baya ilgimi cekmisti oturup uzun uzun anlatmisti nasil oldugunu. bi dosya bilgi dokuman verecekti ama istemeyi unutmustum.
mantigini kisaca soyle soylemisti: elektrik farkli frekansda gidiyor, data olarak gonderdigin sinyal farkli frekans demisti.
iki prize yerlestirdigi (bir nevi modem, data frekans yakalayici) cihaz ile iki bilgisayar arasinda dosya alisverisi yaptigini soylemisti. -
nerde o günler
Toplam Hit: 1907 Toplam Mesaj: 13