folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektrik Hk. (Elektrik-Elektronik-Makine Müh. Bakmalı)

Elektrik Hk. (Elektrik-Elektronik-Makine Müh. Bakmalı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

[IMG]http://i59.photobucket.com/albums/g291/tugrulbaba/proje.jpg[/IMG]

İlk olarak yukarıdaki basit şemaya devirdaim motoruna fotovoltaik panel ekleyerek çalıştırma imkanımız olduğunu söyleyerek konuya giriyorum.

Yukarıdaki basit şemayı soruşturdum yapmak ve daha da önemlisi uygulamaya koymak mümkünmüş bu şekilde.

Şimdi;

- köy ve kırsal alanlarda hayvancılık yapanların biyogaz üretebilme şansı var buna göre hayvan gübresi bir tankın içinde belirli bir süre bekletilerek yanıı özelliği olan bir gaz elde edilebiliyor. Ocakta şurda burda kullanabiliyorsunuz bunu. Buna göre bu gazla çalışabilen bir motor yapmak mümkün müdür?

Eğer mümkün olursa direkt olarak bu motorla elektrik üretimi yapılabilir.

- Varsayalım ki mümkün olmadı. Bu durumda buhar tribünü iş görebilir. Elde edilen biyogaz ile bir buhar kazanı kaynatılıp buhar tribünü çalıştırabiliriz. Ama buhar tribünü nasıl yapılır?

biyogaz şemalarınıda bulur bulmaz ekleyecem. kafamda birtakım şeyler var ama netleştiremiyorum. Burada okey masası ve marstaki meskun mahallerin tartışması yerine bu tip şeylerle uğraşmak ve faydalı olabilecek bir şeyleri ortaya çıkartmaya çalışmak daha güzel olur kanaatindeyim.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.khgm.gov.tr/kutuphane/BIYOGAZ/BIGAZ.HTM

yukarıdaki linkten biyogaz hakkında ilginç bilgiler edinebilirsiniz. Galiba motoruda çalıştırıyormuş.

Tavuk gübresi ben hergün 1 kamyon dolusu bulabilirim tanıdık tavukçu varda :D adamlar çöpe döküyor be.

Köylümüz bilinçsiz. Varsa yoksa pancar, buğday peşinde. Bu tip şeylerle ilgilenmiyorlar halbuki böyle şeyleri yapsalar (ki devlet ilgilenmiyor demesinler devlet tek tek evleri dolaşacak değil ama bununla ilgili proje ve kredi desteği sağladığını ben bile duydum) kazançlarında belirgin bir artış sözkonusu olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    güzel bir fikir ama resimdeki sistem bence çalışmaz çalışsa bile kısa ömürlü olacaktır. bence nedyum mıknatıs motorları yapmak daha akıllıca.youtubenin kapanmasından daha önemli bir konuya deginmişin bu konuda projeleri olanlar burda paylaşsa eksikleri ni giderse daha güzel olacaktır.

yunusozturk.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    dai ben fizik okuyorum ve sana bişi diyeceğim ama sakın yanlış anlama şimdi fizikte şöyle bir kural var enerjinin korunumu yani sen ne yaparsan yap elindeki enerji 0 olacak(yani sıfır dediğim üretilen-harcanan yav net enerji) şimdi orada suyun yukarıdan aşşağıya akmasıyla suyun enerji potansiyelden kinetiğe dönüşecek  sonra tirbünü dönürecek  en sonra aşşağıya inecek aşşağı iken tribünü döndürürken bir miktar enerji tribünü döndürmek için harcanacak diğer sonra burda tribün enerji üretecek ve ürettiği enerji suyun kaybettiği kadar olmalı şimdi suyun belli bir kinetik enerjisi var (tepedeyken potansiyeli var aşığıya inerken kinetiğe dönüşecek o sırada o kinetiğin bir kısmı tribünü döndürmeye harcandı geriye bir miktar kinetik enerjisi su kaldı) diğer kısmıda potansiye dönüşecek ama yukarıdaki hazneye kadar çıkmaz çıksın diyede devirdaim motorunu koyuyorsun demi he işte bizim tribünde üretilen enerji suyun kaybettiği kadar eee bizim o suyu yukarıdaki hazneye çıkartmak için gerekli enerfimiz nekadar tabiki tribünde üretilen enerji kadar dai açık bir şekilde anlatamadıysam söle daha detaylı anlatmaya çalışayım

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

buhar türbinleri hakkında pek bi bilgim yok.

ancak su türbininden pek farklı olduğunu sanmıyorum. belki kanatları biraz daha sık yerleştirlmiştir

peki abi bu sistemin maaliyetni araştırdın mı hiç?

sonuçta su yahut buhar ile çevrilcek bi türbin ucuz değildir. maaliyeti ileriki zamanda kendini amorti edebilecekse son derece mantıklı

elektronik yahut kontrol kısmında destek sağlayabilirim

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

benimde bir projem var biraz zihni sinir bir proje ama yinede benim projem projemin amacı elektriksiz ortamda masa üstü pc kullanmak için tasarlanmış bir sistem tamamen bana aittir bir gün yapacagım inşallah sistem eski dikiş makinalarının sisteminde pedal ve çark sistemi ama çarka dikiş makinası yerine bir dinamo baglı olacak dinamo bir aküye akü bir invertere baglı olacak inverterden aldıgımız akımla pc çalışacak :D biliyorum saçma ama dahiler delilerden çıkar unutmamak lazım. bir gün bu proje ile ödül bile alacagım :D

http://img86.yukle.tc/image.php?id=1149projem.JPG

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

wert anladım senin dediğini onun için devirdaim motoruna (şemada görünmüyor ama o bakımdan haklısın) fotovoltaik panel bağladım kafamdan (ilk mesajımdada dedim) yani güneş enerjisinde elektrik üreten panellerden.

bunlardan 2-3 tane bağlasan gün boyunca ürettiği ve artan enerjiyide depolayan bir akü sistemi koysan fizik kurallarına aykırı gelmez sanırım.

şimdi demek istediğim şey şu jeneratörün kapasitesi yüksek ama devirdaim motoru sadece suyu tahliye etmekte kullanılıyor.

buhar tribünü bulun bi arkadaşlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

vukuat süper düşünce ama adamın ayağı yorulur yahu? dediğin gibi tam zihni sinirlik proje.

Hadi tahribat bırakın yutup dns ayarlarını marsı yada okeyide boşverin bu tip projeleri bekliyoruz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

vukaat bunu yazdı:
    -----------------------------
    benimde bir projem var biraz zihni sinir bir proje ama yinede benim projem projemin amacı elektriksiz ortamda masa üstü pc kullanmak için tasarlanmış bir sistem tamamen bana aittir bir gün yapacagım inşallah sistem eski dikiş makinalarının sisteminde pedal ve çark sistemi ama çarka dikiş makinası yerine bir dinamo baglı olacak dinamo bir aküye akü bir invertere baglı olacak inverterden aldıgımız akımla pc çalışacak :D biliyorum saçma ama dahiler delilerden çıkar unutmamak lazım. bir gün bu proje ile ödül bile alacagım :D

la olm gene diyom enerjinin korunumundan yola çıkrak gene bir masa üstü pc kaç watt güç çekiyor  ortalama olarak 500 watt bu ne demek bilionmu sen sanijeye 500 joule enerji harcıyor demek peki sen saniye 500 joule enerji üretebilecekmisin şerefvizim bir saatte 10 kilo verirsin :P

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    TugrulBaba bunu yazdı:

vukuat süper düşünce ama adamın ayağı yorulur yahu? dediğin gibi tam zihni sinirlik proje.

Hadi tahribat bırakın yutup dns ayarlarını marsı yada okeyide boşverin bu tip projeleri bekliyoruz.

dai benimde aklıma bişi geldi birazdan koyarım bende ama biraz defteri karıştırmam lazım :D 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.tarimsal.com/biyogaz/biyogaz.htm

son derece basit ve çok düşük malietle biyogaz üretimi. (ulan ne boktan konu be :D)

Toplam Hit: 6648 Toplam Mesaj: 37