Elektrik İle Ateşleme
-
benim buraya yazdıgım cevabı kim sildi ve neden sildi?
-
bi daha yazh hocam kim sildiki acep.
-
Kardeş gene en kolay yolu ampulün camını kırmak 12 voltla da işini görecek kadar ateş çıkar ama bi anlık olur pil olarakta saat pilleri war 12 voltluk (küçük olmasını istersen) kolay gelsin...
-
kardeş ben bulaşık telinden yapıyom çokta sağlam zorda kopar sana bunu öneririm.
bulaşık telinin ufak bi kısmının 2 ucucunu kablolar ile bağla ve bi akü veya yaklaşık 20 volt civarı bir pil veya laptop pili kullanabilirsin ben laptop pili kullanıyom. hadi sana kolay gelsin...
-
TrKomando89 bunu yazdı:
-----------------------------aynen öyle ama hazır ampul varken bulcam die kasma. bide telin kor hale gelcek kadar ısınması lazım, okadar ince bi tungstenide tele zor bağlarsın kopar. ondan direk ampul kullan.
nikel-krom tellerde var ama boşver aramaya uğraşma
-----------------------------hocam elimde çok özel ampüllerden var sizde bulabilirsiniz :D neyin ne olduğunu sölemek istemiyorum...ama sizin elinizdeki ampüllerin direkt voltaj verdiğinizde telin birkerette kızarıp kopmasını istemiyorsanız micro işlemci kontrollü zamanlayıcı yaparsınız ve bu devre ayarlanan zamanın sonunda bir transistör yardımıyla pwm ile lambayı yavaş yavaş yakar isterseniz belirlediğiniz bir voltajda sabitlersiniz...
elimde şuan fünye kontrol'lü pwm tetiklemeli zaman gecikme ile aktif olan sis bombası kiti mevcut :d çok tırmalamanız lazım....ben elektronik aksamda değilde kimyasal kısımda bazen takılıyorum...trkomando nerelerdesin hoca yaf...öğret şu renkli sis bombasını nasıl yapılıyor...
-
Hocam kimya derslerine giren cikan arkadaslariniz varsa bilgilerinden yararlanin ne bileyim c4 yada tnt bilesimleri gibi kimyasalllar.ornek vermissiniz trkomando arkadasiniz gibi.
-
kimya dersim 4 hacım :D (daha lise okuyorum allahım daha bitmedi) şuan bulunduğum ilde kimya malzemesi temin edecek bir yer olmadığı içinde onun bunun içinden çıkan bir nevi çorba usulü tarfiler ile uğraştığımız için başarı elde edemiyoruz..sorunumuz bu :D ama bazı yerlerde bilgi eksikliğide çekmiyoruz değil yani o zamanda trkomando hocam ve diğer arkadaşlar yardım ediyorlar sağ olsunlar....ama bu aralar trkomando dan da ses çıkmıyor...
-
Yaz malzemeler:
-1,5 veya üzeri voltluk pil
-kablo
-duy
-ufak ampül
-Bi kutu kibrit
-Bant
-Çekiç
Yapılışı:
-Duya ampülü tak,
-Kabloları bağla
-Sonra çekiçler filan kibritlerin barutlarını çıkart, bi çay tabağına filan biriktir.
-Burası çok önemli, ampülün etrafını sağlamca bantlayın, sonra sert bir zemine dayayıp çekiçle çok hafifçe ucuna vurun. Üst taraftaki camın ufak bir kısmını kırıp atın.
-Eğer içindeki incecik direnci koparmadıysanız(teli yani) içine dikkatlice kibritten aldığımız barutu koyun.
-Son olarak Tepesini gene dikkatlice bantla kapatın.
Çok hassastır, ama eğer ampül çakmazsa pile bağladığınızda güzel bir sesle patlar. Tabi amonyum nitratı filan ateşleyecek derece değil. Onun için 100lük ampül lazım :D -
He illa kimyasal olsun dersen şunu önerebilirim. Düzenek olarak tasarlamadım ama, alkali metallerle suyu karıştırdığımda patlarlar. Hatta bazıları gübre kadar. Neyse saf alkali metal bulabilir misin bilmem ama, bulursan yaparsın. Gücüne göre sıralayım:
Lityum: Suda kabarcıklar çıkartırır. Bi halta yaramaz.
Soydum: Suya girince yanar. Ama patlamaz.
Potasyum: Suya girince 10 sn içinde torpil etkisiyle patlar.
Rubidyum: Suya girince ufak bir bomba etkisiyle patlar.
Sezyum: Suya girince orta boy bir bomba etkisinde patlar.
Frensiyum: Suya girdiği an tüp gibi patlar.
Bulursan saflarını pm at:D -
ince Çamaşır Telleri Var OnlarDa işini görür