Elektrık Prızıne Baglı Bır Cep Telefonunu Kullanmayın.
-
Elektrık prızıne baglı bır cep telefonunu kullanmayın.
Cep telefonunuz şarj olsun diye elektrik pirizindeyken bir çağrı alırsanız, önce fişini çekin, sonra konuşun. Elektrik pirizinde takılıyken, hem şarj olsun hem de konuşayım derseniz, sonuç aşağıda görülen resimdeki gibi oluyor.
Bunu unutmayın ve hayatınızda uygulayın. Çünkü bir çok kimse hala daha cep telefonu prize takılıyken hem telefonu şarj edip, hem de konuşmaya devam ediyor. Bu resimeri gördükten sonra daha dikkatli olacağınızı umuyorum...
Fotograflara bakin ve bu yaziyi dikkatlice okuyun, bir telefona sarj ettiginiz surece dokunmayin, caldiginda kabloyu cikarmadan cevap vermeyin!
Sarj durumundakı cep telefonuna gelen bır cagrı nedenıyle aranılan kısı ( cep telefonu sarj unıtesıne baglı ıken ) konusmaya baslıyor ve tam o anda elektrık akımı makınaya kontrolsuz/korumasız bır sekılde gecerek kısıye sok etkısı yapıyor ve konusan sahıs o sokla yere yıkılıyor , yakınları gurultuye kostuklarında kısının yerde cok dusuk nabız ıle yattıgını gorerek acılen hastahaneye kaldırmaya calısıyorlar ancak yolda sahıs kaybedılıyor .
Cep telefonunuz sarj'a baglı ıken kesınlıkle konusma yapmayınız
Telefon şarjdan yeni çıktığında ya da şarjdayken telefon görüşmelerinde telefonun patlaması mümkündür. Bu şekilde yaşanmış bir çok olay vardır. -
direk cp etmişsin her 2 cümleden sonra e.p ye bağlı cebi kullanmayın yazıyo zaten sinir bozucu
Yanlış batarya kullanmış yanlış şarj aleti kullanmıştır kullanıyorum kullnıcam!
-
Alpn bunu yazdı:
-----------------------------direk cp etmişsin her 2 cümleden sonra e.p ye bağlı cebi kullanmayın yazıyo zaten sinir bozucu
Yanlış batarya kullanmış yanlış şarj aleti kullanmıştır kullanıyorum kullnıcam!
-----------------------------hoca forward mail, böyle olur :) demek ki sahte bataryalar bu yolla daha kolay patlıyor, kaçımız orjinal kullanıyoz muamma. bi ara nokia da hatalı batarya dağıtmıştı telefonlarla sonra toplattı, belki birçok telefonda hatalı batarya vardır, risk almaya değmez.
-
10 yaşlarındayken elimde fünye patlaşımtı öyle olmuştu :)
-
dünyada batarya üreticileri var bazen hata oluyor o üretimlerde mesela sadece nokia nın ülke ülke batarya üreticileri var ... üretilen bl 5c batarya hatalıdır die geri toplatıldı toplanıyor buyrun değişim devam ediyor hala sizde bakın kendi bataryanıza..
http://batteryreplacement.nokia.com/batteryreplacement/tr-TR/
yani orjinal pahalı olmanın yanında güvenlidir her türlü konuşabilirsiniz iç rahatlığıyla önemli olan üreten firmanın kullandığı malzeme..bide telefoncuya götürdüğünüz zaman parça çalımı denen bir olay vardır orjinali alıp yan sanayi çip takarlar oda bole sonuçlara neden olabilir.
-
Nokia N70 kullanıyorum.Şarjı genelde 1 günü geçmez biter.Şarjda takılıyken konuşurdum.Geçen bataryaya baktım şişmiş, demek ki az kalmış gümlemeye...
Not:Batarya orjinal, şarj aleti orjinal.
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------Nokia N70 kullanıyorum.Şarjı genelde 1 günü geçmez biter.Şarjda takılıyken konuşurdum.Geçen bataryaya baktım şişmiş, demek ki az kalmış gümlemeye...
-----------------------------
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------Nokia N70 kullanıyorum.Şarjı genelde 1 günü geçmez biter.Şarjda takılıyken konuşurdum.Geçen bataryaya baktım şişmiş, demek ki az kalmış gümlemeye...
-
Alpn bunu yazdı:
-----------------------------Aletin batarya şişmiş alla alla elektrik çok yüklenmiş ondan şişmiş heralde?!?!?! sen aleti sıcakta tut su da tut sonra gel buna suç at.
-----------------------------zorlama hocam bi gün telefon elinde patlarsa bu konuyu hatırlarsın :)))
-
İntirisan Tilfon Bataryalarının Bu Denli Güçlü patladığını Bilmiyordum..... Vay Aneeeey Adam Ölmüş yahu. Olacak iş değil.
-
mockingboy bunu yazdı:
-----------------------------ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------n 70 in en büyük özelliği batarya harcaması ve kozmatik sorunu zaten..bataryan patlamaz şişmesinin nedeni fazla şarj etmendir ki oda elinde değil bitiyor..genede değiştir ama eger sızma olursa telefonuna akar çürütür atar..tavsiyem hafıza kartsız kullan telefonunu..
----------------------------------------------------Hafıza kartsız kullanmamı neden tavsiye ettin açklar mısın?Gerçi 1 Gb kart koydum kasıyor telefonu...