folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektrikçi Arkadaşlar Bakabilir Misiniz ?

Elektrikçi Arkadaşlar Bakabilir Misiniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Hayırlı akşamlar,

Elektrik saatleriyle ilgili bir sorum olacak. Köydeki evde elektiği amcamla ortak saatten kullanıyoruz.

Yani iki eve bir saatten elektrik geçiyor. Biz köyde fazla duruyoruz her ay faturayı ikiye bölmek adil olmuyor.

Bu yüzden yeni bir saat alıp evin içine gömeceğim. Ortak sayaçtan bizim sayacı çıkarıp oranlayıp öyle fatura ödeyeceğiz.

Bu sayacı ben bağlayabilir miyim ? (biri bağlıyorsa bende bağlarım sadece nasıl bağlanıcak)

Bir model üzerinde göstererek ortak saatten şaltere gelen kablolar üzerinde ve saat üzerinde ne tür işlemeler yapacağım ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek

Hocam ilk iş elektriği kesecen öyle bağlayacan. Bundan sonrasını uzmanlara bırakıyorum hayati önemi arz ettim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam yanlış hatırlamıyorsam iki giriş iki çıkış olarak gidiyor ama girişlerden birisi kaçak akım rölesine giriyor kaçak akım rölesi bağllamazsan aletlerini aşırı kullandığında tesisat fazla akım çeker kablolar ısınır yangın çıkartabilir, bunuda belli bir akım değeri olucaktı ama hatırlamıyorum şuanda http://www.elektrikpazar.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Siemens_1_25A_30_4f508fc5e0c6d.jpg

edit

hocam bu senin bağlantılı olan 2 çıkısından biri gelen biri giden elektrik sayacın  faz çıkışını alıcaksın yeni aldığın sayacın girişine nötr çıkışını alıcaksın nötr girişine bağlıcaksın  yeni aldığın sayaçtan çıkan bağlantılardan faz çıkışının ucuna kaçak akım rölesi bağlamayı unutma ( http://www.elektrikpazar.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Siemens_1_25A_30_4f508fc5e0c6d.jpg )

sonra sigorta girişinden söktüğün faz ve nötr uçların yerine bu iki yeni girişi bağlıcaksın 

akmarky tarafından 26/Tem/14 03:11 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

soldan başlayarak birinci klemens faz girişi 2. klemens faz çıkışı 3.klemens nötr girişi 4.klemens nötr çıkışı.(nötrde giriş çıkış çokfazla farketmez)

evin içindeki sigorta kutusundaki kaçak akım sigortasına giren kabloları sök saate bağla saatten çıkanı ise kaçak akımdan söktüğün kabloların yerine bağla.

yunusozturk.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Tarifle olsaydı kediler kasap olurdu. Biri yapıyorsa bende yaparım yazmışsın. Elektrik görünüşte kolay, uygulamada dikkat etmessen felaket çıkaran birşeydir.
    Ayrıca epdk gereği kullanıcıların kendi adına abone olması zorunluluğu vardır. Aksi durum usulsüz kullanıma girer. Uğraş dur.
    Abone olmanı tavsiye ederim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    vukuat bunu yazdı

soldan başlayarak birinci klemens faz girişi 2. klemens faz çıkışı 3.klemens nötr girişi 4.klemens nötr çıkışı.(nötrde giriş çıkış çokfazla farketmez)

evin içindeki sigorta kutusundaki kaçak akım sigortasına giren kabloları sök saate bağla saatten çıkanı ise kaçak akımdan söktüğün kabloların yerine bağla.

edit//

röleden söktüğümü mü saatin girişine bağlayacağım.

ortak saatten gelenleri mi girişlere balayacağım.

yani,

fazı röleden söküp yeni aldığım saatin faz girişine bağlayıp faz çıkışınıda röleye bağlayacağım öyle mi ?

zeybekustasi tarafından 25/Tem/14 22:01 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Önce saati al sonra kullanma klavuzuna bak, sonra halledersin.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

saatin ön yüzündeki bağlantı klamensleri sana bakacak şekilde soldan sağa 4 delik olacak

sol 1-2 giriş sol3-4 çıkış tır

faz yani kontrol kalemi ile bakınca yanan elektrik olan kablo sol baştan girecek

elektrik olmayan kablo sol baş2 den girecek bunlar giriş uçları

sol3 faz çıkışı

sol4 en sağdaki delik nötr çıkış

emminden gelen kabloyu kontrol kalemi ile kontrol et ışığı yandığı fazdır

çok delikli oldu ama idare et :D

not : mevcut aboneden proje harici çıkış yapılamaz yapılırsa kaçak işlemi uygulanabilir, kablolrı göze batmayacak şekilde düzenlemeye bak

endenius tarafından 25/Tem/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    ustteki arkadas faz giris faz cikis notr giris notr cikis.demisti sen giris giris cikis.cikis.demissin model farki mi var o zaman ?

evin icinden yapacagim icin kimse gormez hem mantiksiz yani gelen elektrigi saydiriyorum kime ne kacak mi yapiyiz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Hocam ailene laf gibi olacak ama öteki konudan da biliyorum tutamayacağım ağzımı, senin amcanda tam şark kurnazıymış. Nerede kıssadan hisse var nerede 3-5 kuruş arttıracak o adam orada. O fındık konusunda yeğenine ne zorluklar yapmıştı, sen de geldin burada tanımadığın adamlara fındık yolladın. Aynı aileden çıkan adamlara bak. 

Not: Benim amcam da böyle o yüzden atarlandım.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

birde ben anlatayım kısaca

şu an kullandığınız ortak bir sayac var ve sen ayrı bir sayac kullanmak istiyorsun anladığım kadarıyla...

elinizdeki şu an kullandığınız sayaca gelen 2 kablo olması lazım şebekeden Faz ve nötr. yani faz 1 girişi ve nötr 1 girişi

senin yapacağın şebekeden gelen faz 1 ve nötr 1 kablosundan ek kablo çekip yeni aldığın sayacın girişine bağlamak olay bu.

şebekeden gelen faz kablosunu hem amcanın sayacına hem senin sayacına faz 1 girişine ortak bağla

şebekeden gelen nötr kablosunu hem amcanın sayacına hem senin sayacına nötr 1 girişine ortak bağla 

amcanın evine faz çıkışı ve nötr çıkışından elektrik kablosuyla elektriği verebilirsin

senin sayacın faz çıkışı ve nötr çıkışından eve elektrik verebilirsin. böylece amcana giden farklı sana farklı olacak çalışma mantığı böyle olması lazım

yalnız toprak yokmu sizin şebekede bunu merak ettim. toprak yeşil kablo yokmu bağlı onuda ortak bağla ve çıkış al varsa

sigorta kullanmak gerekirse sigortanın bi tarafından sadece fazı bağla diğer tarafından fazın çıkışıyla nötr ve toprak ile elektrik verebilirsin eve

bu işi yapmadan önce elektriği kes. elektrik varken iş yapma.

kaygusuz tarafından 26/Tem/14 04:10 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 3709 Toplam Mesaj: 13