folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Elektrikli Şofben Tasiyesi Ve Bunların Tehlikesi Var Mı

Elektrikli Şofben Tasiyesi Ve Bunların Tehlikesi Var Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lacuradeamore
    lacuradeamore's avatar
    Erkek

Hoca bizde kazanlı var elektirikli bi fatura geliyor aklın durur :) En güzeli ihlasın ani su ısıtıcılı sohbeni bu hafta sonu taktırcam 150 - 180 arası faturamı gelir her ay arkadas

Ben veremden öldüm Belki ölmezdim Sıkıntım olmasa Paradan yana.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

ihlaslar iyide arzum termo da iyi diyorlar kullanan oldumu ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

10 yıl kullandım hiç bir tehlike yaşamadım, hatta içindeki su contaları patladı ve şofbenin içinden sular fışkırdı yine (elektrik kaçağı vs..) bir şey olmadı. İhlasın ürününü öneririm, en azından servis ağı geniş.. Arıza durumunda süründürmüyorlar, defalarca servisine getirdiğim oldu ve bir kaç dakikada sorunu çözüp teslim ediyorlar.. Elbette bu benim gittiğim serviste böyle, başka yerlerin garatisini veremem... 70-80 arası başka markaların var ama servis olayını bilmem, ihlasın malı biraz pahalı 160 TL sanırım... Yalnız 3. kademede 7000 Watt elektrik çekiyor sağlam kablo çekmeleri gerek ve de kullanıma bağlı olarak faturayı şişiriyor. Benim aylık faturanın yarı tutarı şofben kullanımına ait o kesin... aylık ortalama faturam 80-100 arası,, artık hesabını sen yap...

elcondor tarafından 23/Ağu/13 19:56 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

İhlas derim başka bir şey demem. Daha önce başka bir marka vardı kıytırık bir ara kullandığım öğrenci evindeyken de, yangın çıktı evde :D Gerçi pek telaşa verilecek büyük çapta bir yangın değildi. Söndürdüm geçtim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Öncelikle bir ayrımı iyi yapman lazım. Milletin elektrikli şohben dediği şeyin tek fazlı yani ev elektriği ile çalışanının teknikte karşılığı yoktur. 3 fazlı yani sanayi elektriği olarak bilinen 380v ile çalışanları var ama bunlarda konumuz dışında. Genelde elektrikli ani ısıtıcılara şohben denir. Arada işi iyice karıştırıp termosifonlarada şohben diyen oluyor.
    Elektrikli ani ısıtıcıların en popüleri ihlasın olanlarıdır. Hemen hemen tüm markalar 7kw civarı elektrik çekerki bu güç evler için fazladır. Evlerin %90 nında buna uygun tesisat yoktur. Ayrıca ısıtmalarıda iyi değildir.
    Sana tavsiyem tanklı şohbende denilen elektrikli termosifon almandır. Tek kişi isen 60 lt, 2 kişi isen 80lt, daha kalabalıksan 120 lt lik olanlarından al. Sakın satıcının aklına uyup daha az kapasitelisini alma. Termosifonun tek kötü yanı suyu ısıtmak için kışın 1 saate kadar beklemen gerektiğidir ve bu sıkıntıyı aşmak için doğru kapasitede almalısın. Termosifonlar 2kw güç çekerlerki hemen hemen tüm evler bu gücü karşılayabilir. Ayrıca ani ısıtıcılardan farklı olarak sıcak suyu banyo,mutfak vb. heryerde kullanabilirsin. Ani ısıtıcının suyu kullanacağın yerde olma mecburiyeti varken termosifonda yoktur. Kışın sıcak suyla bulaşık durulamak süperdir. Ne kullanırsan kullan elektrik tesisatın ve topraklaman adam gibi olmalı. Elektrik altyapını sen kontrol edemessin. Elektrikci bakmalı. Ayrıca 30mA eşik değerli kaçak akım şalteri mutlaka olsun. daha az atsın diye 300mA lük takmak isteyebilirler kabul etme. Kaçak akım şalteri takıldıktan sonra evdeki elektrik tesisatı ve buzdolabı vb.nin kaçak verdiğini farkedebilirsin. Kaçak akım şalteri bazen nalet birşey olabilsede hayat kurtarır. 30mA Kaçak akım şalterinin elektrikciller arasındaki ismi hayat korumadır. mutlaka olsun. Kaliteli markalardan olsun. Siemens,lengrant. Merlingerlin yada en kötü ihtimal federal olabilir. Sayport,şems, pegasus vb. den uzak dur.
    Elektrikli termosifonlar basit makinelerdir. Bulunduğun il yada ilçede adam gibi servisi varsa az bilinen markalarıda alabilirsin. Onlarca yıl kullanacaksan titanyum kazanlı,7-8 seneyi geçmez dersen çelik kazanlı 2 seneye kalmaz atcam dersen plastik kazanlı olanından alabilirsin.
    Koçtaş da bazen demirdökümün ve başka markaların güzel kampanyaları oluyor. Takip ederek alabilirsin.
    Özetle.
    -Elektrik tesisatının düzgün, kaçak akım şalterinin varolması ister termosifon ister ani ısıtıcı farketmez çok önemlidir.
    -Ani ısıtıcı yerine termosifon düşünmelisin.
    -Termosifonda kapasiteye dikkat et.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

toprağın çalışıp çalışmadığını nötr toprak kısa devre yapıp kaçak akım rölesinin atıp atmamasından estirebilirsin ama iyi olup olmadığını sadece toprak megger i söyler sana yani profosyonel destek :)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

elektrikli şofbende

http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/sofben-495

ısıtıcılı şofbende

http://www.ihlaspazarlama.com.tr/KMDefault.aspx?ctrid=12022

bulunduğun ilin suyu çok kireçliyse ona göre kullanım süreleri azalır

eevin elektrik tesisatı çok eski değilse sorunda yaratmaz

elektrik kaçağı durumunda sigorta atar korkma ( eninde sonunda hepimiz olecez ama bu gün ama yarın )

Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

10-15 sene kadar kullandığımız İhlas elektrikli ani su ısıtıcı'yı daha 3 ay oldu olmadı yenisiyle değiştirdik. Onu da öyle iptal oldu diye değil de artık iç aksamında biriken kireçten midir başka sebepten mi ben de tam olarak bilemiyorum ama; 3 ayarı var bunların biliyosunuzdur, 1-2-3(3000W-4000W-7000W) şeklinde, 3. ayarda dahi artık çok ısıtmamaya başlamıştı. Zaten elektrik tüketiminden basit bi hesap yapınca eskisiyle 3. ayar yerine yenisini alıp 1. ayarda falan çalıştırınca kendi kendisini ödüyor alet dedim. 3 dediğin ayarda zaten elini altına sokamazsın bildiğin kaynar su veriyo normalde. Elektrikle ilgili paranoya yapmaya gerek yok gazdan daha çok kişi ölmüştür diye tahmin ediyorum. İhlas'tan gelen adamlar zaten o konuda teçhizatlı geliyolar, direk yeni kablolama yapıyolar, yeni şalter takıyolar; 12A'lik hat döşüyolar yanlış hatırlamıyosam. Antalya'da günısı da var açıyon kaynar su geliyo geldi mi ama o suyu ayarlaması bi dert sabit tutması ayrı bi dert. Kova kullanan günısıyla yardırır da duş diyosan başka. İhlas iyidir gerisiye uğraşıp macera aramaya gerek yok, tutup da 10-15 yıl kullanabileceğin bi ürüne 10000 mi vereyim 15000 mi diye soruyo olsan tamam ucuzunu da araştır derim de bunların ucuzu 120 TL İhlas olan 175 TL falan, 12 taksite de vurdun mu oynar sana 3-5 lira, macera arama İhlas al, hatta gidip de almıyon arıyon getiriyolar :D

Metallica Rules
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YuNnY
    YuNnY's avatar
    Erkek

elektrikli şofben için ayrıca bir sigorta taktırmalısın. yoksa sakat. 

Asalet-i Sabıka
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

iyisini istiyosan ihlas alacaksın. 

Katılıyorum hocam  2006da yanılmıyorsam ahanda şu şohbenden aldık sene oldu 2013 kusursuz çalışıyo belirli bi süreden sonrada içi kireçleniyo 2 senede bir falan temizletmeye gönderirsin olur biter.

http://img28.imageshack.us/img28/9831/qhdl.jpg

İhlastan şofben alında telefonlarınız susmasın tatil köyümüze yaptığımız geziye davetlisiniz diye dimi :P

Toplam Hit: 7138 Toplam Mesaj: 22