Elektro Gitarı Hoparlöre Bağlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacılar ben bugün CORT G200 model bi elektro gitar alcam. elektro öğrencem fakat şimdi para malum kısıtlı. şimdi ben bu elektro gitarı normal bilgisayar hoparlörüne bağlayabilir miyim? normal anfi gibi ses verebilir mi?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Sert tonları çalamazsın hocam hep clean tonda çalabileceksin bağlamak içinde dönüştürücü diye bi olay var şöyle serçe parmak kadar bişey bi ucu elektrogitarın jag girişli bi ucuda hoparlöre taktığımız ince uç o şekildede bağlayabiliyorsun

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hocam zaten heavy metal çalmicam. böyle mesela sweet child omine daki gibi yumuşak tonları çalıcam. bi de senin dediğin dönüştürücü 3.5 mm'yi 6.3 mm'ye çeviren mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

http://images.gittigidiyor.com/2208/JACK-KABLO-DONUSTURUCU__22086143_0.jpg

bu hocam

soldaki gibi olan elektro gitar jackını sağdakinin içine yerleştirion ucu ince oluyo işte sağlam bi sistem :D

İşte clean tondan başka bişey çalamazsın hocam disturtiona falan geçemezsin yani

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

guitar rig 3 indir kur bilgisayarına sanal amp dir (ses ornegi icin buyrun cover ım :D)

http://www.youtube.com/watch?v=7XGQXpyqsvk

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

EpheSuS bunu yazdı:
    -----------------------------

http://images.gittigidiyor.com/2208/JACK-KABLO-DONUSTURUCU__22086143_0.jpg

bu hocam

soldaki gibi olan elektro gitar jackını sağdakinin içine yerleştirion ucu ince oluyo işte sağlam bi sistem :D

İşte clean tondan başka bişey çalamazsın hocam disturtiona falan geçemezsin yani

hocam hangisini hangisinin içine geçircem tam anlamadım. ben bilgisayara bağlamadan diyorum. hoparlörün normal 3.5 mm lik jackını gitara sokmak için diyorum ben.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    psYCho
    psYCho's avatar
    Erkek

Hacı gitarı bilgisayara bağlarsın, bilgisayara asio driver ve guitar rig 3 yada 4 artık hangisini bulursan kurarsın bütün amfi modellemeleri ve tonlara hemen hemen ulaşmış olursun. Çok kalite programdır guitar rig 4. Aslında m-audio yada line6 gibi donanımsal ASIO desteği olan kaliteli bir ses kartın olsa çok tatmin edici ve güzel oluyor guitar rig hatta bir ara gökçenin gitaristi(yanlış hatırlıyor olabilirim) konserlerine laptop la çıkıyordu :D

Old psYCho.. Now B-Rk..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

EpheSuS bunu yazdı:

Sert tonları çalamazsın hocam hep clean tonda çalabileceksin bağlamak içinde dönüştürücü diye bi olay var şöyle serçe parmak kadar bişey bi ucu elektrogitarın jag girişli bi ucuda hoparlöre taktığımız ince uç o şekildede bağlayabiliyorsun

bağlayabilirsin, ayrıca çeşitli efect programları ile, 5+1 4+1 3+1 tarzı hoparlörler ile şimdilik idare edebilirsin. ama amfinin yerini tutmaz ayrıca pedal alman gerekicek. gitarı aldığında çıkan clean tonlar akustik gitar tonları olduğundan pek bi anlamı olmaz.

Nerde o eski TBT...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

bende alıyorum jakson js1 dinky

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam elektrogitarın 0 eşiği ile ses kartınınki farklı olacaktır.

Gitar kaydı için compel gibi markaların özel ses kartları var onlar iyi gider pedal vazifesi de görür 0ms donanımsal efekt koyarlar, normal bir ses kartında efekt geriden gelir caldiindan bi zik anlamazsın.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

psYCho bunu yazdı:

Hacı gitarı bilgisayara bağlarsın, bilgisayara asio driver ve guitar rig 3 yada 4 artık hangisini bulursan kurarsın bütün amfi modellemeleri ve tonlara hemen hemen ulaşmış olursun. Çok kalite programdır guitar rig 4. Aslında m-audio yada line6 gibi donanımsal ASIO desteği olan kaliteli bir ses kartın olsa çok tatmin edici ve güzel oluyor guitar rig hatta bir ara gökçenin gitaristi(yanlış hatırlıyor olabilirim) konserlerine laptop la çıkıyordu :D

Bi bu arkadaş adam gibi açıklama yapmış :)

Sadece clean tone alınmıyo arkadaşlar uydurmayın. ASIO'yu kurduktan sonra binbir türlü ton var. İstediğin hard tonu da çalarsın :)

Ama iyi bir ses kartı şart. Yoksa düzgün ayarı tutturamayıp gecikme yaşayabilirsin. Gecikme olunca da çaldığından bi halt anlamıyon :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 5948 Toplam Mesaj: 12