folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder ELEKTRONİK DEVRE Tasarım İçin Gerekli Malzemeler...

ELEKTRONİK DEVRE Tasarım İçin Gerekli Malzemeler...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    Üni. de Lojik Devreler diye bi ders gördük bu dönem...Deneyleriyle falan çok hoşuma gitti...baya zevkli bi olay...

Laboratuardaki boardlarla epey bi devre tasarladık...şimdi bu konuda kendim evde bişeyler yapmak istiyorum...

1)Sormak istediğim ben bu gerekli malzemeleri nerden nasıl ve ucuz bi şekilde nasıl temin edebilirim?

2)mesela labaratuarda deney yaparken clock vuruşlarını falan hep boarda bağlı elemeanlardan yapıyoduk....
    ben şimdi evde bu işi yapmak istedigimde clock vuruşunu nasıl yaptırıcam?heralde Koca boardu satın almam gerekmiycek heralde?bunun küçük parça halinde olanları yok mu?

3)yaptığım her elektronik çalışmayı küçük bi halde bütün olarak kullanmak istiyorum...her seferinde yeni bi deney yaparken eskiyi sokmek yerine yeni bi şeyin üzerine bu devreyi kurup o deneyi o şekilde bitirip paketlemek istiyorum...bunu neyle yaparım?küçük devreler kurup bütünlemek için boyle boardşeklinde ucuz parçalar var mı?

4)son olarak örnek çalışmalar bulabileceğim bir kitap veya internette güzel bi kaynak var mıdır? mesela ışık efektleri yapmak falan filan gibi veya daha farklı olaylar...

Anlatmakta biraz zorluk çektim inşllh anlaşılır olmuştur...

Teşekkurler...

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    help!

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    damn_lucifer
    damn_lucifer's avatar
    Erkek
    arkadaşım ilk önce sana baskılı devre çıkarıcak bir program lazım oda electronic workbench firmasının ultiboard ı ayrıca bi lazerli printer lazım tonerden çıktı alacaksın.. elektronik malzemeleri ist.da isen avrupa yakasında karaköyde selanik hanında zemin katta sağdan 3. dükkanda bula bilirsin anadolu yakasında yazıcıolğlu işhanı zemin at pala elektronik(burasını çok iyi indirim yapar)diyebilirim.
    demişsin kitap
    elektronik devre tasarımı I ve II yi önere bilirim ama kusuruma bakma yazarın isimini yayın evini hatılamıyorum ayrıca sana bide site önerim..
    http://www.eproje.com
    başarılar...

Death and teror rules the soul We have been spell bound By the DEVIL..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnzoFerrari
    EnzoFerrari's avatar
    Erkek
    1. istanbuldaysan karaköy pasajından elde edebilirsin ucuz bir şekilde. eğer farklı bir şehirdeysen artık
    orada elektronik malzeme satan bir yer varsa oradan alırsın.

4. soruya geçiyorum. bu malzemelerin satıldığı yerlerde örnek devrelerin olduğu kitaplar vardır. onlardan alabilirsin.
    internet teki kaynaklar için google.com a gir arattır.

2. soruya geçiyorum. clock olayını genelde 555 diye bir entegre var. onla bir devre kurarsın onunla clock olayını sağlayabilirsin.
    çok büyük ihtimalle yukarıda bahsettiğim kitabların içinde bu devre mevcuttur.

3. bence baskı devre tasarlamayı öğrenmelisin. biliyorsan (meslek liseinde elektronik bölümünde öğretirler genelde.)
    devreyi kurmak için ya BreadBoard alırsın. herseferinde sökmen gerekir elemanları.
    yada.
    1. devrenin büyüklüğüne göre PCB (baskı devre plaketi)
    2. Baskı devre kalemi. orta boy ucu olsun F derden verirler üç boydur. M (kalın), S (ince), F (orta incelikte)
    3. ufak bir matkap ve 1 mmlik matkap ucu. bu matkaplar hazır olarak satılır.
    4. asit için bir şişe tuzruhu. (kezzap) marketlerde var. birde Perhidrol (eczanede isteyince verirler) 10 ölçek tuzruhuna,2 ölçek perhidrol koy. (nekadar perhidrol koyarsan o kadar kuvvetli olur, fakat yinede bokunu çıkarma olayın)
    5. 40W havya
    6. lehim teli.
    7. Lehim Pastası
    8. Pompa
    9. gerekli takım taklavat pense yankeski falan
    gerekli elemanlar kitapta yazar zaten. baskı devre olayını öğrenmek için kitaplarda vardır.
    10. ölçü aleti

devreleri kutulayabilirsin. bu kutular mevcuttur piyasada.

bence ne yap biliyormusun. bir tane havya,pompa ve lehim teli al birde ölçü aleti. hiç baskılı devre ile uğraşma HOOBY DEVRELERİ vardır piyasada 3-5 milyon epey devre vardır.
    DEMONTE olarak. bence al bunlardan kendin montele.

ama bu işler biras zahmetlidir. (eğer yaptığın devre hemen çalışırsa oradan kaç, hiç birdevre ilk defa da çalışmaz :P)
    çabuk sıkılabilirsin. elini ayağını yakarsın. canın yanar. işe ilk başlarken biras masraflı olur aletleri almak falan epey tutar. fakat
    devreleri kurarken pek masraflı olmaz elemanlar ucuzdur. ama çok zevkli olur. elektroniği seviyorsan bence başla fakat öylesine yapacam dersen hem zamanına hem parana yazık.

daha fazla yardım istersen
    mail: tayfuns@kahkaha.com

-MENDOCINO-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnzoFerrari
    EnzoFerrari's avatar
    Erkek
    ayrıca SELEANİK HAN, KARAKÖY PASAJINDAN herzaman PAHALIDIR.

-MENDOCINO-
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    çok saolun...

EnzoFerrari yazdıgın malzemeler içinde anlamadıgım 3 parça var bunlar ne işe yarıycak..

1.)pompa
    2.)asit ve tuzruhu
    3.)matkap
    ???

ayrıca bugune kadar gerekli malzemeleri selanik pasajından aldım hep...karakoy pasajı neresi oluyo orayı bilmiyorum?orası daha mı ucuz?

tesekkurler...

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartal1
    kartal1's avatar
    Erkek
    Sayın enzoferrarinin bahsettiği lehim pompası lehimlediğin çok bacaklı bir elemanı sökerken bütün bacakları aynı anda sökmek için önce lehimleri emmek gerekir bu işe yarar
    Asit tuzruhu hidrojen peroksit tabletleri bir tarafı bakırlı plakete adı geçen baskılı devre kalemi (eding 2000 olabilir) ile çizdiğin devreleri içine atıp çizilmemiş yerlerin erimesi ve plaketin üzerinde sadece çizdiğin yolların kalması içindir
    Matkapta,çizilen devreye montaj edilecek eleman bacak yerlerinin delinmesi ve lehimlenmesi için lazımdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnzoFerrari
    EnzoFerrari's avatar
    Erkek
    kartal1 in dediği gibidir.

karaköy pasajı:
    selanik han"a sırtını daya sağ çaprazına bak. orda
    COŞKUN SUCUKLARI mağazası ve AV MALZEMELRİ SATAN bir dükkan var. o dükkanın yanında bir tane manav var adam seyyar çalışıyor onun yanından içeri gir biras yürü 15-20 adım kadar orası oluyor. karşıya geçebilmek için yer altı çarşısını kullan.
    yine bulamazsan yolun karşısında büfeler var oradaki adamlar bilirler.

baskı devre kalemi olarak ben Edding 142M kullanıyorum ama ince çizim olmuyor en iyisi F dir.

-MENDOCINO-
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    ok saolun son olarak şunu soracam...ben sadece Boardlar üzerinde tasarım yaptım su ana kadar...
    yani boardun üzerinde lazım olan herbisey vardı...yani onla tasarım yapmak cok kolaydı...

şimdi board yerine saydıgınız malzemeler var...ben bunları kullanmasını bilmiyorum...

bana bu bu işin evde dediginz malzemelerle sıfırdan nasıl yapılacagını anlatan bi kaynak vs var mı...?Ayrıca alacagım entegrelerin şemalarını da bulabilecegim bi kaynak...

mesela decoder aldım,inverse kapısı aldım diyelim...bunların giriş cıkıs devre semalarını nasıl bulucam...

veya yeni baslayan biri icin aklınıza gelen seyler varsa zevkle dinlerim...

özellikle şu kaynak kitap konusunda(entegre şemaları,bu işin 0 dan nası yapılacagı gibi) yardımcı olursanız memnun olucam

..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    Allah korusun asit tuzruhu falan diyonuz..yanlış bişi yapıp dokcegim seyden gaz maz cıkar a.k zehirlenirim hep beraber iyi bilirdik dersiniz..

bunun gibi 0 dan tüm malzemeleri nasıl kullanacagımı anlatan bi kaynak varsa gidip alıcam direk...

ok gorusmek uzere

..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnzoFerrari
    EnzoFerrari's avatar
    Erkek
    bak şimdi sana kimseye yapmadığım bir iyilik yaptım gittim büssürü kitabın içinden 2 tane kitabı çıkardım. bu işin nasıl yapılacağı ve ilk genel bilgiler ve birkaç basit devre yapımı yazıyor kitabın adı

ELEKTRİK ELEKTRONİK ATELYESİ ve ÖLÇME LABORATUVARI
    Kemal Yarcı - Orhan Öztürk /Yüce Yayım
    2. Kitap
    ELEKTRONİK- ENDÜSTRİ MESLEK LİSELERİ ATELYE 2
    R.Şensoy-Ö.Ercan-A.O.Cangir/ koparal basım yayın dağıtım

bunlar işine yarar. cağaloğlunda bulabilrisin veya herhangi bir Endüstri meslek lisesinde satılıyor olabilir.

asit meselesine gelince, asiti yaptığın leğen veya sürahinin içine kafanı sokmazsan, asiti içmezsen, zehirlenmezsin. bir kaç nefesle birşey olmaz.

-MENDOCINO-
Toplam Hit: 11875 Toplam Mesaj: 12