Elektronik Devre Temelleri Sorusu
-
-
Hocam çok basit bir soru bu.
3 tane çevre alıcaksın zaten akım kaynağının olduğu çevrenin akımı direk çıkıyor. 2 bilinmeyenli denklem çözüp kaynağın üzerinden geçen akımı bul sonra bağımlı kaynağın gerilimiyle çarp al sana gücü.
Şuan dizi falan izliyorum yapan olmazsa çözer koyarım 2dklık iş.
-
Aynı sınava girdik.
Soru düğüm gerilim yöntemiyle çözülecek...
-
zamanla özlüyorum böyle soruları.
piyasa da bir boka yarayacağı yok da insan ümitleniyor işte :|
-
HeadBanger bunu yazdı
piyasada bir boka yaramiyor diye salladik dersleri, simdi ucbucuk atiyoruz. ogrendigim butun dersler, yontemler piyasada cikiyor.
-
mizahi bunu yazdıHeadBanger bunu yazdı
piyasada bir boka yaramiyor diye salladik dersleri, simdi ucbucuk atiyoruz. ogrendigim butun dersler, yontemler piyasada cikiyor.
otomasyoncuyum hiç bir devre modelleme teoremlerini piyasada görmedim. şanslısın sanırım.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam çok basit bir soru bu.
3 tane çevre alıcaksın zaten akım kaynağının olduğu çevrenin akımı direk çıkıyor. 2 bilinmeyenli denklem çözüp kaynağın üzerinden geçen akımı bul sonra bağımlı kaynağın gerilimiyle çarp al sana gücü.
Şuan dizi falan izliyorum yapan olmazsa çözer koyarım 2dklık iş.
Hocam üstteki iki noktadan U1 U2 diye düğüm alıp aşağıdan da toprağa bağlayıp çözebilirsin.
-
Çözüm yönteminde sorun yok.Soruyu herkes aynı yöntemle çözdüğünü söylüyor ama farklı sonuçlar bulunmuş.Kim doğru bulmuş kestiremiyoruz :)
-
HeadBanger bunu yazdımizahi bunu yazdıHeadBanger bunu yazdı
otomasyoncuyum hiç bir devre modelleme teoremlerini piyasada görmedim. şanslısın sanırım.
arge yapmiyorsan, gormezsin. ulke arge yapmiyorsa, ulke capinda da gormezsin. ama bu bilim bu temeller uzerine kurulmus, ilerlemek istiyorsan temeli bileceksin, olay budur.
-
mt93 bunu yazdı
Çözüm yönteminde sorun yok.Soruyu herkes aynı yöntemle çözdüğünü söylüyor ama farklı sonuçlar bulunmuş.Kim doğru bulmuş kestiremiyoruz :)
cevap nedir? ben 87,8 W buldum. dogruysa foto cekip yollayayim
-
bu ders haricinde hayatin boyunca kullanmayacagin bir soru.