En Güçlü Köpek Nedir?
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
Pitpull Neki ya : ))) dünyanın biriincisi japonyada bir köpek hocam.. ikinciside dogo arjentin :))
-----------------------------Hocam senin dediğin japanese tosa (tosa nu-tosa inu) diyede geçer çok sevdiğim bir köpektir.
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------Juba bunu yazdı:
zamanında baya tartışıldı bi sivaslı olarak rahatça diyorum ki has sivas kangalını dünyanın en kral köpeğini getirsen dahi yenemez. pitbul falan yalan yani kangala göre. kapıştığı hayvanı altına alıp belini kırıo köşeye çuval gibi atıo sonra. dünyada hiç bi köpek has kangalla başa çıkamaz
-----------------------------Kardeşim kaç kere köpek dövüşü izledin Allah aşkına ya bide bu akdar kesin konuşuyosun.. bi rottweiler kangalı koparırı yer..hatta labaratuvar köpekleri geneli için aynı şey söz konusudur..ha sen enrden biliyosan diyosan zamanında çok tanık oldum bu dövüşlere:)kangalla pitbulu dövüştürmzler bile fark açıkça ortada bellidir..
-----------------------------ya hacı kaç maç izledinde bu kdr net konuşuosun senin sözünü sana sölüorum ne biliosunki kangallar hakkında kaç akngal maçı izledin bilmiorum ama ben bütün efsanelerin maçını izledim ve kimse duramıyor safkan idmanlı kangalın karşısında rott kangalı koparır demişsin kırma eğitimsiz dandik kangalı koyarsan tabi koparır efsane arap ı biliomusun ki bu kdr net konuştuğuna göre biliosundur arap a hangi rot dayanır?veya boz a yada oğlu bozi ye? bu çok bilmişliğin 3-5 maç izlediğinden geliyor sanırım çok bilgilisinya izlemişsindir kangalların kitleme olayını yada juba nın dediği gibi rakibinin belini kırmasını yada rakibini sarsmak için sağa sola fırlattıını..evet bilgili arkadaş söle bakam bu hayvanın karşısında hangi rot,pit durabilir?? videosu varmı elinde?
-
Hacilar simdi bu kopeklerin gorevi neden goz ardi ediliyor.
Pitbull - boga gureslerinde matadorlar zor durumda kalinca pitbull lar serbest birakilir,pitbull gider boganin burnuna isiriklar kondurur veya burunundan yakayip kafasini yere ceker,matador kurtulur.Pitbulldan bekci kopegi olmaz,pitbulldan koruma kopegi olmaz, pitbulldan saldiri amacli kopek olmaz.Pitbulldan cok iyi bir dost olur.Pitbull FCI literaturune insana en yakin irklardan birisi olarak gecmistir.Sus kopegi diye anilna beyaz kivircik kucuk terrierlerin insanlari isirma orani pitbull'un insan isirma oranindan 100lerce kat fazladir.Pitbull davranis bozuklugu sergileyen bir aileden geliyorsa,kafasi donunce gozu kimseyi gormez,pitbullun koruma,bekci,saldiri kopegi olamayacaginin ana nedeni ,isirmayi bilmemesindendir.Egitimli kopeklerde isirma olayi naziklestirilir.Yani bir Alman Coban Kopegi ,komutla birisine saldirdigi zaman,nazik bir isirikla adami yere yatirir.Sahibi gelir "birak" komutunu verir.Saldirgan yakalanir ayaga kalkar .Ama bir pitbull icin isirmak olum kalim meselesidir.Bakin bir kopek kemik yerken nasil kemigi katir katir kirip yiyor.Dusunsenize sizi isiran bir kopek catir cutur kemiklerinizi kiramazmi kirar.Ama egitimli kopekler ve genetik olarak isirmayi bilen kopekler kemiklerinizi hayat mucadelesi olmadigi surece kirmaz.Ama bir pit en ufak bir terslikte en sert isirikla saldirir uzerinize...Cenesi falan 5ton basiyor bunlar hikayedir yalandir.Rottweiler larin cenesi pitbullardan daha iyi basar,bunlar bilimsel testlerde ispatlanmis ,kaynagini tam hatirlamiyorum ama national in bir belgeseliydi galiba...Rottweiler'in cenesi "149" kg basinc , Pitt'in cenesi "106" kg basinc uyguluyor.Alman Coban Kopegi(GSD) bile pitbull dan daha sert isirabilir "109"kg basinc uygulayan bir ceneye sahip.Ama bakiyorsunuz polis kopekleri falan GSD agirlikli olmak uzere ara sira rott polis kopeklerinede rastlanabiliyor.Iste pitt'in kotulugu budur pit isirdigi an butun gucuyle basiyor.Onun icinde pitbull asla gorev kopegi olamayacak olmadida.Sadece boga gureslerinin yapildigi arenalar disinda.
Dogo Argentino ya gelince.Geninde pitbull oldugu icin,isirma egilimleri aynidir.Sert isirik yani ne basiyorsa o kadar isirir.Bir donem amerikada polis kopegi olarak kullanilan dogolar,kisa sure sonra gorev disi edilmislerdir.bunun nedenide olumcul yakalamalar.Hirsiz kaciyor,polis dogoyu birakiyor,hirsiz bahce duvarindan atliyor,dogo hizi ve cevikligiyle duvardan ziplayip geciyor...polis duvara tirmaniyor,bakiyor hirsiz olmuz...Dogonun cok sert isiriklari oldugu icin yakaladigi hirsizlik ic kanama,kan kaybi gibi nedenlerden hayatlarini kaybediyor...Ama dogo mukemmel bir av kopegidir.Tabi domuz avi.2-3 tane dogoyla silahsiz sekilde cok rahat domuz avi yapabilirsiniz.Genlerinde pointer ozellikleri olmasi,onu mukemmellestiriyor av izi surme konusunda...Ve bu kopeginde geninde pitbull olmasindan dolayi insana cok yakindir.Insanla dost bir kopektir.Tabi ulkemizde gercek dogolar bulmak cok zordur...Dogolarin cusseleri kangal gibi iridir...genlerinde mastiff vardir cunku..ulkemizdeki dogolar ciliz ve kucuktur.Bilincsiz uretim yuzunden.
Dogonun eksik yani ise, zeka yonundedir.Ne kadar tecrubeli olursa olsun,olecegini bilsede avin uzerine gider.Oysa bu aptalca bir cesaretten baska birsey degildir...Tecrubeye ragmen aptalliga devam ediyor.
-
Avira Kaç kere kurallı profesyonel köpek dövüşü izledin.
Buradaki hiç kimse izlememişki Kangal dövüş köpegi değildir ve eğitimli bir pitbull bir kaç dakikdada indirir.
ama sokaklarda çekilmiş çelimsiz bir serserinin pitbullu ile koca bir kangalı dövüştürmek kangalın gücünü göstermez.
Bu sitedeki adamlardan birisi Türkiyede düzcedeki ve ankaradaki köpek dövüşlerine katılmış ve Köpekler konusunda
Türkiyedeki uzmanlardan biridir. Diğeride ankaradak bir köpek çiftliği sahibi ve dövüştürücüdür. Yani sizin gibi sağdan soldan duyma bilgiyle
bilgiçlik taslayan insanlar değildir
http://www.atsizcilar.com/forum/cane-corso-mu-dogo-argentino-mu-t102879.html
http://www.atsizcilar.com/forum/kopekler-f467.html
-
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------Avira Kaç kere kurallı profesyonel köpek dövüşü izledin.
Buradaki hiç kimse izlememişki Kangal dövüş köpegi değildir ve eğitimli bir pitbull bir kaç dakikdada indirir.
ama sokaklarda çekilmiş çelimsiz bir serserinin pitbullu ile koca bir kangalı dövüştürmek kangalın gücünü göstermez.
Bu sitedeki adamlardan birisi Türkiyede düzcedeki ve ankaradaki köpek dövüşlerine katılmış ve Köpekler konusunda
Türkiyedeki uzmanlardan biridir. Diğeride ankaradak bir köpek çiftliği sahibi ve dövüştürücüdür. Yani sizin gibi sağdan soldan duyma bilgiyle
bilgiçlik taslayan insanlar değildir
http://www.atsizcilar.com/forum/cane-corso-mu-dogo-argentino-mu-t102879.html
http://www.atsizcilar.com/forum/kopekler-f467.html
-----------------------------Ben kangal köpeği dövüş köpeği demedim.Ayrıca gözlerimle şahit oldum kafamdan uydurmuyor veya başka yerden duymuyorum..Ayrıca benim izlediğimde ikiside secereli ve yurtdışından getirilmiş 2side bakımlıydı.Köpek dövüşünün profosyoneli nasıl oluyor onu anlamadım 1.round 2.round mu var ? Salıyosun işte saldırıyolar olay budur :) Ayrıca o izlediklerin her bi yerde olursa olsun Türkiyede 2 tane gördüm tam bir safkan Dogo aynı kangal kadardı.Onun için dediğiniz Cane Corso ya basar.Cane Corsa bir kere hantal bir köpek.Sen gidip tamamen safkan bir dogo gördünmü işte benim izlediğim safkandı.Köpeğin resmen 5 katıydı.Ayrıca o cüsseyle o kadar hızlıydıki bi görücektin.Köpek dövüşlerinde ayrıca şuana kadar kaliteli tam secereli tam bir safkan göremedim.Adamlar Bull Terrier kapıştırıyor Pitbull yazıyor.Böyle bir köpek dövüşü yapılıyor :) Kim ne derse desin tamamen safkan bir Dogo Argentino hepsini yerle bir eder :) Ayrıca o gördüğüm 2 safkan Dogo Argentino trilyonluk bir villanın bahçesiydi sahibinle konuştum nerden aldığını nasıl beslediğini filan bi görsen işte böle demezdin :) Şimdiki Dogoların hepsi küçücük git gide ufalıyo zamanla pitbull kadar halinede getirirler yazık :) Ayrıca köpek dövüşüne tamamen karşı bir insan olarak 1 kere tesadüfen izledim oda meraktan bir daha asla yazık hayvanlara zaten Dogonun atletik olduğunu puma avcısı olduğundan anlarsın.Cane Corsa onu yakalicakta öldürcekte ohoooo :D
-
Hacilar birakin ya kim doverse dovsun.Birakin bizim kangalimiz surulerimizi beklesin,evimizi beklesin,bizi korusun.Kangal coban kopegidir.Kangal savunma kopegidir.Bizim kopegimizdir yani..Yurtta baris dunyada baris.Korudugu seye zarar vermediginiz surece etliye sutluye karismaz.
-
Param olsa rusyadan kaçak yolla 1600 dolara safkan Cane Corso yavrusu getiriyorlar. alıp birtane eğitirdim.
Avira kardeşimede bir dogo alırdım :)) sonra dövüştürürdük. Evet Cane biraz hantaldır ama çok güçlüdür.
Hantallığıda üzerinden atılabilir. Dogo çok iyi yakın koruma köpeğidir. İçgüdüsel olarak sahibine kimsenin
yaklaşmasını istemez. Ayrıca kolay eğitilir. Bu bakımdan Cane den avantajlıdır. Cane zor eğitilir.
-
HiTLeRFaN bunu yazdı:
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Bu kopegin türü ne la :)))
-----------------------------photoshop bull
photoshop degil
anabolika verilmis bir köpek bu
hayvanlarada testestoron,anabolika veriyorlar asiri kas gelisimi icin.
yanliz bu köpegi öldürmüslerdi, cok saldirgan oldugundan dolayi.
sunuda ekliyeyim,
dünya capinda en cok yasaklanmis köpek türü american staffordshire`dir.
simdi millet bu köpegi zevkine göre yasaklamiyor ya, bu isten harbidne anliyanlar karar veriyor.
tabii suda var her american staffordshire her kangali yikar diye birseyde söz konusu degil.
nasil her amerikanli her türkü yikamadigi gibi. :) -
omen diye bi film vardı eski bi film 10-15 yıllık orda mezarlık sahnesinde köpekler geliyodu falan o köpeklerin cinsi neydi acaba ?
buymuş:
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------omen diye bi film vardı eski bi film 10-15 yıllık orda mezarlık sahnesinde köpekler geliyodu falan o köpeklerin cinsi neydi acaba ?
buymuş:
-----------------------------ben doberman diye hatırlıorum ama bu resimdeki köpek dober-kurt karışımı bir şeye benzior ayrıca çok hüzünlü bakıyor