En İyi Bulut Tabanlı Depolama
-
MEGA ( https://mega.co.nz ) var örneğin 50gb free, aes128 ve rsa2048 kullanıyor dediğine göre yanlız olumsuz tarafı herhangi bir dosya
yükledikten sonra şifre unutulursa geri dönüşü yok, forgot password mailinde geç de olsa özür diliyorlar sadece :)
edit sssden;
Şifremi unuttum. Şifremi sıfırlamam mümkün mü?HyP-X tarafından 27/Ağu/13 15:53 tarihinde düzenlenmiştirMEGA şifreniz malesef sadece bir şifre değil, aynı zamanda tüm belgelerinizin ana şifreleme anahtarı. Eğer şifrenizi kaybederseniz, paylaşılan dosyalarda bulunmayan ve şifreleme anahtarını önceden yedeklemediğiniz tüm dosya ve klasörlere erişiminizi kaybedersiniz.
-
mega.co.nz ile wuala.com un ki ayni mantikla calisiyor
wuala daha profosyonel geldi bana arkasinda laice var
sifreyi unutunca dosyalarin ucmasi fenaymis yanliz :)
-
underzero bunu yazdı
http://www.tahribat.com/Forum-Online-Storage-Vb-183089/
burdaki konuda bende bu tip depolama ariyorum.
online depolama da guvenlik sorunu var
harici hdd ye koysan kaybolma bozulma durumu var
iki ucu farkli degnek
Bulut depolama mantığı nedir? Normal HDD'deki bozulma riski onda olmuyor mu? GB'larca veriyi yedekleye yedekleye gidemezler ki iki misli..?
-
noname bunu yazdıunderzero bunu yazdı
iki ucu farkli degnek
Bulut depolama mantığı nedir? Normal HDD'deki bozulma riski onda olmuyor mu? GB'larca veriyi yedekleye yedekleye gidemezler ki iki misli..?
her firma farkli calisiyor, bulut bilgi islem in mantigi normal bilgisayar mantigi gibi degil,
bulut bilgi islem veri depolamasi; sana ayrilan yere dosyalarini aktariyorsun, firma o dosyalari farkli lokasyonlara yedekliyor boylece bir lokasyonda sorun oldugu zaman farkli lokasyondan dosyaya erisebiliyorsun.
bulut bilgi islem de en buyuk zaaf guvenlik.
sakladigin dosyalari firmanin gorebiliyor olmasi bir zaaftir, bazi firmalar buna onlem olarak sakladigin dosyalari da senin belirledigin sifre ile sifreliyor boylece kendi calisanlari dahil kimse goremiyor ama sifreyi unutursan dosyalarina hicbir sekilde erisemiyorsun
firmanin hacklenmesi, bu tip birkac vaka oldugunu hatirliyorum ama firma ismi aklimda degil firma hacklenmis ve verileri silmislerdi.
her yerden her cihazdan erisebilirlik en cok aranan ozellikler
paylasim yapabilmek, gecmise donuk degisiklik yapilan verilere erisebilmek
vs vs
-
underzero bunu yazdı
iki ucu farkli degnek
Harici disk kaybolması yada bozulması çok nadirdir. Diski elina alıp gezmessen kaybolmaz zaten.
Bozulma konusunda ise çözüm basit. Mesela 1tb lık disk kapasitesi istiyorsan 2 tane 1 tb disk alıp aralarında raid yapıyorsun. Raid in de çeşitleri var ama özetle 2 disk senkron çalışıyor. Sen farketmiyorsun ama 2 diskte birbirinin tıpkısı oluyor üstelik gerçek zamanlı. Biri bozulursa diğerinde bilgilerin duruyor. Hatta 2 disk aynı cihaz içlnde bile olmasada raid yapabiliyorsun. Birkaçgün önce yazmıştım bende 3 tb nas cihazı(584 tl ye almıştım ama şimdi düşmüştür) var ve ağdan raid yapabilen 2 tane aynı marka model alıp birini evin bir köşesine diğerini başka köşesine alt kata üst kata hatta 802.11ac destekli kablosuz aktarıcın varsa uygun şartlarda 20 km uzağa koy beraber raid çalışsınlar.
Yani dertlerin için çözüm var. -
underzero bunu yazdı
mega.co.nz ile wuala.com un ki ayni mantikla calisiyor
wuala daha profosyonel geldi bana arkasinda laice var
sifreyi unutunca dosyalarin ucmasi fenaymis yanliz :)
şifreyi wuala da unutursan da herşey gidiyor :( Hatta şifren sadece bilgisayarında kaldığından adamlar resetleyemiyor da :(
-
Box.net den 50gb hesabım var, dropbox, skydrive google drive hepsini aynı anda kullanıyorum, şu zamana kadar hiç biri bir sorun çıkartmadı.
Gizli veriniz varsa şifreleyip rarlayın öyle yükleyin.
Flash disk ile, hdd ile veri saklamaya çalışmak ise yazı tura atmaktan farksız birşey.
-
@underzero
abi güvenlik sorun diyosun yandex disk derim ben. cern bile verilerini onların cloud unda depoluyor daha ne olsun, biliyor tabi google a verince ne sikim olacağını adamlar :) -
Jilet_Boris bunu yazdı
@underzero
abi güvenlik sorun diyosun yandex disk derim ben. cern bile verilerini onların cloud unda depoluyor daha ne olsun, biliyor tabi google a verince ne sikim olacağını adamlar :)yandex e niye bu kadar cok guveniyorsunuz ki ?
cern in verileri zaten herkese acik olan veriler (diye biliyorum) orda tutulsa ne olur tutulmasa ne olur ?
ya rarla sifreleyip atacaksin saklayacaksin veya wuala veya mega.co.nz gibi sifreleyip tutacak.
dedim ki mega.co.nz yi niye kullanmak isteyeyim ki co.nz kimbilir hangi ulkenin hangi uzantisidir diye, yani boktan bir durum olursa .com .net .org domainlere amerikadan el koyabiliyorlar ama co.nz ye biraz zor el koyarlar diyor.
adamlar senin sunucunu bile kiralayabiliyorlar ama adamlar sunu yazmislar :
Kısıtlamalar:
Malesef ABD merkezli hosting sirketleri ile çalışamıyoruz. Servis sağlayıcıların güvendiği Digital Millenium Copyright Act, eşi benzeri olmayan Megaupload davası ile ABD Adalet Bakanlığı tarafından baltalanmıştır. Bulut depolama sağlayıcıları veya herhangi bir kullanıcılar tarafından oluşturulmuş içeriğin barındırılmasını sağlayan işletmelerin, ABD içerisindeki sunucularda barındırması veya .com/.net gibi alan adlarını kullanması artık güvenli değil. ABD hükümeti, hizmet sağlayıcılarına savunma hakkı vermeden, sürekli olarak alan adlarına el koymaktadır. -
Mega.co.nz'nin sahibi eski Megaupload'ın sahibi.Herifçioğlu premiumlardan gelen paralarla kral hayatı yaşıyormuş nette fotoğrafları var.Fbi siteye el koydu.Adam bilmem kaç milyonluk kefalet ödedide hapisten kurtuldu.Bi arada Abd başkanlığına aday olucam diyordu Twitter'da.Yani bu adam tam değil, biraz kafadan var.