En İyi Renk Sensörü Hangisi?
-
hocalar bi arkadaş sizlere sormamı istedi kendisi robotik programlama ile ilgileniyor en kaliteli sensör hangisi çizgi takip ettirmek için?
-
öyle bi sensör yok :)
internette de bi sürü örnek var. birini yapın.
-
Senin arkadaşın ne kafası yaşıyor böyle soru mu olur?
Birden fazla renk izlicek mi?Bütcesi nedir devrenin gücü ve sistemin büyüklüğü nedir?
LDR yada phototransistor mü kullanıcak bazı tipler IR'de kullanabiliyor.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Senin arkadaşın ne kafası yaşıyor böyle soru mu olur?
Birden fazla renk izlicek mi?Bütcesi nedir devrenin gücü ve sistemin büyüklüğü nedir?
-----------------------------siyah ve beyaz renk çizgi izleyecek bütçe en fazla 100 Tl olacak robot max 500 gr olacak
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------Senin arkadaşın ne kafası yaşıyor böyle soru mu olur?
-----------------------------siyah ve beyaz renk çizgi izleyecek bütçe en fazla 100 Tl olacak robot max 500 gr olacak
-----------------------------LED LDR kolayca yaparsınız.
hatta düz kısımları gri olur robot hızlanır köşeleri/dönüşleri daha koyu yaparak basit bir hız kontrolüde yapabilirsiniz.
-
ldr yi siktir et. iş oransal denetim gider o zaman. daha robot sensörü diyo adamlar.
en basitinden bi infra led. bide fotodiyot kullanarak yaparsın.
devamına bi aktif geçiren filtre. bi schmit tetikleyici.
hadi hayırlı işler. düzgün kare dalga sayısal bi sinyal elde etmiş olursun
-
Eğer bulabilirse multiplexerlı bir phototransistor her 2 renk için ideal olur.Nerede arıyor bilmiyorum ama eğer küçük bir şehirse LDR bulması daha kolay olur. Genelde kişisel hobim için sensorleri sparkfun'dan alıyorum işimede yarıyorlar.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Eğer bulabilirse multiplexerlı bir phototransistor her 2 renk için ideal olur.Nerede arıyor bilmiyorum ama eğer küçük bir şehirse LDR bulması daha kolay olur. Genelde kişisel hobim için sensorleri sparkfun'dan alıyorum işimede yarıyorlar.
-----------------------------abi en hızlı hangisi ile olur özellikle bu hız için iyi dediğin bşe var mı
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------Eğer bulabilirse multiplexerlı bir phototransistor her 2 renk için ideal olur.Nerede arıyor bilmiyorum ama eğer küçük bir şehirse LDR bulması daha kolay olur. Genelde kişisel hobim için sensorleri sparkfun'dan alıyorum işimede yarıyorlar.
-----------------------------abi en hızlı hangisi ile olur özellikle bu hız için iyi dediğin bşe var mı
-----------------------------Tepki süreleri her sensörün datasheetinde yazar ek olarak kullanıcağın işlemcinin hızıda önemli.
-
Hiç gerek yok fototranzistör filan 3 tane CNY70 kullansın tamamdır. Al hatta linkte vereyim odtü robot topluluğu devre şeması baskı devredi herşeyi var. Tek dikkat etmesi gereken şey CNY70 in algılama mesafesi 0-3 mm dir. Yani zemine çok yakın olmalı, hatta bırakın sürtsün zemine.
-
dargut bunu yazdı:
-----------------------------Hiç gerek yok fototranzistör filan 3 tane CNY70 kullansın tamamdır. Al hatta linkte vereyim odtü robot topluluğu devre şeması baskı devredi herşeyi var. Tek dikkat etmesi gereken şey CNY70 in algılama mesafesi 0-3 mm dir. Yani zemine çok yakın olmalı, hatta bırakın sürtsün zemine.
http://st05120188.etu.edu.tr/robotik_1.pdf
-----------------------------bu sensör frekans ayırd edebiliyor mu? Eğer geri gelen frekansı algılayabiliyorsa renk için kullanılabilinir gibi. Ayrıca algılama mesafesi yüksek başka sensör varmı?
bunada bi el atıverin: http://www.tahribat.com/Forum-Devre-Elemanlari-Ve-Mekanik-Sistemler-156017/2/