En İyi Sıkıştırma Programı (Yazı Dizisi )
-
http://mhz.uni.cc den alıntıdır en başta yazayım ancak tahribat müridlerinin konu hakkında cevaplarını ve kullandıkları yada önerdikleri programları merak ediyorum.
Bilgisayarımın hardiski dolmaya başladıkça ilk aklıma gelen dosyaları sıkıştırmak oldu. Fakat en iyi sıkıştırma programı hangisi? Sorusu meşhur bir sorudur ve bende bu sorunun cevabını araştırmaya karar verdim. Sonuçlar ilginç fakat umut verici.
Biraz internette araştırırsak en iyi sıkıştırma programının winrar olduğu gibi yanlış bir sonuçla karşılaşırız. Peki en iyisi hangisi o zaman? Şöyle ki yaptığım testlerde en iyinin 7z formatı olduğu ve en iyi sıkıştırma programının yine bu formatı kullanan 7zip programı oduğunu fark ettim.
Bir çok kişinin oyun riplemede kullandığı yine UHARC ya da winuha da winrardan daha iyi sıkıştırma programları. Bu program winrardan iyi fakat 7zipden kötü ve yavaş sıkıştıran.. Birde eskiden kullanılan winzip var değil mi? Evet eskiden dedim çünkü şimdi popülaritesini kaybetmiş bir program ve kurulmaması gereken bir program. Çünkü onu yaptığı işi zaten windows me, xp, 2000 ve daha sonra çıkan işletim sistemleri zaten çok kolay biçim de başabilmekte.
En iyi 7zip programı bunun nedenini birazdan anlatacağım. Fakat en yüksek sıkıştırma oranına sahip program WinRK :D adında ilginç adı duyulmamış hatta googlede arama yapıldığında dahi zor bulunan(çünkü bu isimde birde database programı var bu googleda daha önde, üreten firma farklı bir firma :)) bir program. Fakat sıkıştırma oranı çok yüksek. Peki neden en iyi o değil? Şöyleki bu program maximum sıkıştırma işleminde 1.5GB ram kullanan ve winrarın 10 da 1 (1/10) inden bile yavaş bir program yani çok gerekmedikçe kullanılmayan (İstersen kullan,:D 1.5 gb ram :))
7z en iyi çünkü en az winrar kadar hızlı winrardan ve winrardan çok daha fazla sıkıştıran bir program (uharc dan bile iyi ve hızlı, oyun ripleyenlere önerim 7zip ile ripleyin)
Not: Oyun riplemek oyunu çalışabileceği minumum boyuta sıkıştırmaktır.
Not 2: Winuha uharc çekirdeğini kullanan sıkıştırma programı daha doğrusu ms-dos için yazılmış olan uharcın windows versiyonu
Not 3: test sonuçları yakında burda olacak , bekleyin
Not4: 7zip açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz olan bir programdır. Winuha, uharc tamamen ücretsizdir. Winzip, winrar, ve winrk ücretli programlardır. Yani sıkıştırma programına para verilmez, zaten en iyileri bedavadır.
Yazan: Admin@mhz.uni.cc Makale
-
winrar en iyisi bana göre. 7zip sıkıştırma arayüzünde ahiret soruları soruyor, cok karışık :)
3-5 mb fark etmez winrar forever :)
-
Linux bedava kullanan yok en iyisi diorlar yazık
7zip bedava kulllanan yok en iyisi diorlar yazık...
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
Linux bedava kullanan yok en iyisi diorlar yazık
7zip bedava kulllanan yok en iyisi diorlar yazık...
-----------------------------paradoksa bak :|
not:işkembeden salladım :|
-
Eminim ki makaleyi yazanın KGB archiver dan haberi yok. paq809 ve kgb gibi sıkıstırabilen 2. bir program daha gormedim.
-
şuan winuha winrar ver 7zip i bende karşılaştırıyorum.
uharc ile win rar arasında bi fark yok mpg sıkıştırırken bide 7 zip i görelim
-
Bir programın kullanılması için sadece cok iyi sıkıştırması yetmez...
ona bakarsan sıkıştırma formatları içerisinde en düşün oranda sıkıştıranlardan bir tanesi zip dosyasıdır ama internet zip üzerine kurulmuş :)
Sıkıştırmanın yüksek oranda olmasından daha önemli özelliklerden bir taneside, sıkıştırmanın süresi...
1 videoyu rar ile 20 dakikada sıkıştırıyorsam 7zip ile 35 dakikada sıkıştırıyoeum mesela...
İşin diğer yanlarında, teknik desteği, hataların güncellenmesi, komut satırı eklentisi, kullanıcı dostu arayüz ve windowsa entegrelik girdiğinde winrar daha ağır basmaktadır :)
Olay burada yani...
-
sokarım 7zip e
hayatımı şey etti 15 dk da..winrar ın uharc ın köpeği olsun be
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Bir programın kullanılması için sadece cok iyi sıkıştırması yetmez...
ona bakarsan sıkıştırma formatları içerisinde en düşün oranda sıkıştıranlardan bir tanesi zip dosyasıdır ama internet zip üzerine kurulmuş :)
Sıkıştırmanın yüksek oranda olmasından daha önemli özelliklerden bir taneside, sıkıştırmanın süresi...
1 videoyu rar ile 20 dakikada sıkıştırıyorsam 7zip ile 35 dakikada sıkıştırıyoeum mesela...
İşin diğer yanlarında, teknik desteği, hataların güncellenmesi, komut satırı eklentisi, kullanıcı dostu arayüz ve windowsa entegrelik girdiğinde winrar daha ağır basmaktadır :)
Olay burada yani...
-----------------------------oyle tabiki ama sıkıstırmanında onem arz etmesi gerekiyor. winrar sıkıstırma olarak rezaletinde otesinde lakin bununla dogru orantılı olarak sıkıstırma ve geri acma babında hızlı. kgb ile 1gb oyunu 10mb'a kadar sıkıstırmıstım ama 5 bilemedin 6 saat surmustu. bide bunu geri acması var tabi. ama dedigim gibi bu konuda en iyi program bana gore paq809 dur. winrk da yabana atılmamalıdır. durilca da var tabi.
-
DkN bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Bir programın kullanılması için sadece cok iyi sıkıştırması yetmez...
Olay burada yani...
-----------------------------oyle tabiki ama sıkıstırmanında onem arz etmesi gerekiyor. winrar sıkıstırma olarak rezaletinde otesinde lakin bununla dogru orantılı olarak sıkıstırma ve geri acma babında hızlı. kgb ile 1gb oyunu 10mb'a kadar sıkıstırmıstım ama 5 bilemedin 6 saat surmustu. bide bunu geri acması var tabi. ama dedigim gibi bu konuda en iyi program bana gore paq809 dur. winrk da yabana atılmamalıdır. durilca da var tabi.
o zaman bu böle gider :D -
sıkıştırmada kgb derim bi de uharc derim(uharc oyun sıkıştırmada)
hızda da mecburen winrardayım üsttekiler az yavaş kalıyor