En Uygun Bulut Depolama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

google drive baktım 1 tb aylık 10 dolar aslında ama webdav özelliği varmı çözemedim onu çözsem olmadı onu alcam ortalama  200 gb verim var 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Webdav yandex de var diye biliyorum. Merak ettiğim çok nadir kullanılan bu özelliği neden istediğindir. Sanırım telefonuna disk olarak tanıtmak gibi bir niyetin var.
    Sana tavsiyem benim yaptığımı yap. Ortalama 600 tl ye 3tb kendi bulutunu kur. Evde internetin varsa yandex e göre yavaş olur ama süper olur. üniversite üğrencisi isen okulda uygun bir ağ noktasına koyarsan tadından yenmez zira benim ünide ki kendileri comü olur 500 yada 1000 mb internet var. Lab da yüzlerce bilgisayarın bağlı olduğu ağda speedtest yaptım 255mb dedi.
    Nas cihazları var. Ftp sunucusundan indirme yöneticisine kazar zilyon tane özelliği var. Belki webdav özelliği olan nas bulabilirsin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek

Bulut alanında  Dropbox, Mail.Ru, Box, Google Drive vs. bir çok hizmet kullandım ancak içlerinde en kullanıcı dostu, en yenilikçi olarak gördüğüm Yandex.Disk'tir. İlk kayıt olduğun zaman sorgusuz sualsiz 10 GB alana sahip oluyorsun ve her arkadaş davet ettiğinde, kabul sonrasında 1 GB hesabına ekleniyor. 

Benim şansıma denk gelen bir olay ile 300 GB bedava alanım var o ayrı mesele. Geçen yıldı sanırım. Evet, 2013'de. Yanlış gönderdikleri bir güncelleme nedeni ile bir çok bilgisayar hata vermeye başlamıştı, yorumlardan gördüğüm kadarıyla mavi ekran veren hattâ çöken cihazlar bile olmuş. Ertesi gün hemen yeni güncelleme ile sorunu çözmüşler ve madur olduğunu tespit ettikleri bütün kullanıcılarına 250 GB süresiz alan hediye etmişlerdi. Ayrıyeten yılbaşı ve doğum günü gibi özel günlerde 5-10 GB hattâ duruma bağlı olarak 50 GB'ye kadar hediye verebiliyorlar, yapıyorlar öyle jestler. En göze çarpan özelliği de herhangi bir şekilde download kısıtlaması bulunmaması. İnternet hızınız ile indiriyorsunuz.

Google'ın Drive hizmeti çok önceden beri vardı ancak üzerine düşmüyorlardı. Arka plandaydı, güncelleme yapmıyorlardı. Ancak ne zaman Yandex.Disk sektöre bomba gibi giriş yaptı ve Google'ın bulut alanında müşterilerini kaptı, Google o zaman bir çırpındı kendine geldi ancak ne kadar başarılı oldu tartışılır. Yandex bulut teknolojisinde liderlik koltuğunu kaptırmaz ve daha iyisi yapılana kadar da kaptırmamalı fikrimce.

Kısacası, Yandex.Disk'i bu alanda tek geçerim, gerek Android, gerek iOs veya masaüstü cihazlar için kusursuz. 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

1.Yandex Disk 250 GB değil,  200 GB vermişti. 

2.Doğum günlerinde vs 50 GB vermiyor. Yılbaşında +2 GB  ve hesabın açılış yıldönümünde +2 GB veriyo. Fakat bu aalanlar sınırlı. 1 sene sonra siliniyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

1.Yandex Disk 250 GB değil,  200 GB vermişti. 

2.Doğum günlerinde vs 50 GB vermiyor. Yılbaşında +2 GB  ve hesabın açılış yıldönümünde +2 GB veriyo. Fakat bu aalanlar sınırlı. 1 sene sonra siliniyor. 

Alalı uzun zaman oluyor usta. İlk kayıt olduğunda 10 GB verdiğini sitesinden baktım şimdi diğerlerini de tam net olarak hatırlamıyordum, açıklık getirdin eyvallah. 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Online-Storage-Vb-183089/

burada benzer bir konu var benzer birkac konu daha acilmisti

http://www.tahribat.com/Forum-Tahribat-Com-Dan-Her-Murid-Muride-Ye-100-Tb-Alan-Ister-Cloud-Ister-Ftp-189590/

birde bu konu vardi

underzero tarafından 30/Haz/14 09:41 tarihinde düzenlenmiştir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

iyiymiş :)))))))))))

onu anladım şimdi nasıl atılıyor kısmına geçelim

çok basit . hani şu gmail outlook gibi mail hizmetleri kullanıyorsun ya.

onların depolama yerleri var. mesela benim microsoft hesabımda 30 gb yer var.

skydrive diye bölüm var oraya giriyorum özel dosyalarımı içine sürükleyip bırakıyorum işlem tamam.

istersem onu paylaşıma açıyorum herkes içinden çekebiliyor.

mesela yandex mail alırsan belrli bir depolama alanı veriyor sana.

onun uyglamasını bilgisayara kurup pc uzerinden direk bilgilerini dosyalarını yüklüyorsun.

mail hizmetinin deposunda depolamış oluyorsun ve istersen oradaki özellik ile paylaşıma açabliyorsun link alıyorsun filan.

böyle birşey işte.

birde çok yüksek özellikli olanlar var sadce depolama için onlarıda boşver bu anlattıklarımda işini görür.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bilale anlatır gibi anlatayım :

Hotfile, Rapidshare vardı ya bi zamanlar.Hah işte onun dosyaları sonsuza kadar saklayan versiyonunu düşün.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Benim sorunum şu şimdi elimde 300 gb veri var ben bunu clouda atıp oradan kullanmak istiyorum bu özellikte WebDAV özelliği oluyor google drive box dropbox gibi firmalar bu özelliği sunmuyor sadece yandex sunuyor onunda  1 tb yıllığı 300 dolara denk geliyor, yandex için indirim kodu filan olsa tamamda yok . Hatta yüzsüzlük yaptım destege mail attım istedim vermediler :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Mail.Ru'dada Webdav desteği varmış. Fakat hesap başı 100 GB veriyor. 

http://scipower.org/linux/podklyuchaemsya-po-webdav-k-oblaku-mailru

Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 24