En Zengin 20 Ülke Miyiz :S ?
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye
Ne bilim garip geldi de 360 milyar dolarlık dış borç + Türkiyenin %80 fakirlik sınırında yaşıyorken..Garip
(fakirlik-yoksulluk sınırı farklıdır..) İlginç geldi.O zaman neden 360 milyardoalrı demiyoruz ki?Tefeciden borç alalım.Tamamını ödemedikçe zarardayız elimizden herşey gitse bile sadece faizine gidecektir.Yok ödetmiyorlar mı?O zaman sorun millette..
----------------
Milli gelir (GSMH) 500,0 milyar ABD Doları (2007)[1]
En zengin 20. ülke
790,0 milyar ABD Doları (2007)[2] Satın Alma Gücü Paritesine Göre
En zengin 18. ülke---------------
-
Milliyet gazetesi bir zamanlar bir haber yayınlamıştı 18. sıradaydık gerilemişiz. UTANALIM.
-
Tabi olm dolar düşünce milli gelir artıyor bu kadar basit dolar eskisi gibi olsun 1,55 de göreyim ben..
Ayrıca sat sat tabi artar.Oranın kaldırımını sök yeniden yap buranın tünelini yeniden yap.
Milletimiz ilerledi satarak dahada ilerleyecek! Çünkü başımızdakiler devletçi :)
-
doğru bilmiyomurdun?
ülkenin %80 inin açlık sınırında olduğuda yalan.. -
bir ulkenın borcu o ulkenın ne kadar zengın oldugunu gosterir
-
bence bu haberi savunalar nolur.com a bakabilirler
-
beyinsiz bunu yazdı:
-----------------------------
bir ulkenın borcu o ulkenın ne kadar zengın oldugunu gosterir
-----------------------------Zengin olduğu borcuyla ölçülüyorsa bizim borç koskocaman biz zenginmiyiz hocam ? :) Ayrıca doların bu kadar düştüğü ve sürekli ithalat yapıldığı bir ülkede ilk 20de nasıl
olabiliriz orasını anlamadım :)
-
Atatürk ün bir sözünü gördüm şimdi
"Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir.Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. işte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür... İnanç bir köprüdür...Tarih bir köprüdür... Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. Onların (soydaş Türk kardeşlerimizin) bize yaklaşmasını beklememeliyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gereklidir."
Çok güzel söylemiş sanırım taaaa kürdistanı falan kapsıyor bu şey.Yani onu bilerek mi söyledi bilmiyorum ama şu an uyuyor.Fakat sadece görmüş biz Türkler olarak ne yaptık??Hangi Türk kardeşimize sahip çıktık?...pehh..
-
ülkeler zengin-fakir şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulduğunda daha önceden belirlenmiş bazı uluslar arası ekonomik kritlerler kullanılıyor. bu kritlerlere ekonomik bir çok kalem dahil ediliyor ve bu kalemler arasında belirli tasnifler yapılarak bu sonuca ulaşılıyor. fakat sizin zenginlikle alaka kurmaya çalıştığnız şey farklı sizin bahsettiğiniz yaşam standardı. bir ülkenin zengin olup olmadığı belirlenirken gsmh üzerinden değerlendirmeye alınıyor ve sıralamalar buna göre belirleniyor. o yüzden size garip gelmesin olaya sadece bir ülkeye para giriş-çıkışı,üretim-tüketim,ithalat-ihracat gibi yönlerden bakıldığnda türkiyenin bu kalemlerde yüsek bir değere ulaşması onu zengin bir ülke statüsüne koyuyor.
ama bizim bahsettğimiz yukarıdada söyledğim gibi yaşam standardıyla ilgili değerler. haklı olarak demişsiniz uluslar arası kritlere göre %80 i fakirlik sınırında olan bir ülke nasıl oluyorda zengin oluyor diye fakat dediğim gibi değerlendirilen ekonomik bilgiler üzerinden bakıldığnda zenginiz. ki zaten bu ülkenin yaşam standardının yüksek olmasını göstermiyor misal çini ele alalım;bildiğiniz gibi çin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi müthiş bir büyüme hızının yanında inanılmaz bir ihracat büyüklüğü ve gsmh'ya sahip. fakat çin halkının yaşam standardı incelendiğinde görülüyorki çin halkı tabir-i caizse "aç". kişi başına gelir 1000 dolar civarı,halk gerçekten yoksul,iş koşulları ağır,iş gücü çok ucuz,yaşam koşulları ağır,açlık var,salgınlar var... yani çin güçlü ve zengin bi ekonmi iken bu halkına yansımıyor. bizimkide çinin durumuna benziyor. o yüzden ekonomik parametrelerle yaşam standartlarını karıştırmamak lazım.
ayrıca konuyla ilgili diğer bir örnek vereyim çin ve türkiyenin tam tersi durumda olsun; bu ülkenin adıda lüksemburg.
avrupanın ortasında minicik ufacık türkiyede bi il büyüklüğünde farklı bir statüsü olan garip bir ülke burası. dünyanın zengin ülkeleri arasındada değil fakat yaşam standardı en iyi ülkelerden birisi kişi başına milli geliridide tam tamına 81 000 dolar!
yani güçlü,büyük,zengin çinin 81 katı daha fazla kişisel gelirleri var lüksemburgdaki insanların müthiş bir yaşam standardları var. ama dünyanın büyük ekonomilerinden değiller.
yani demeye çalıştığım yaşam standardı ve ekonomik parametreler birbirinden farklıdır. halkın cebine yansıyacak bir güçlü bir ekonomik model oluşturmak gerçekten zordur,uzun süreli ,düzenli ekonomik istikrar ve devamlı ekonomik reformlar gerektirir. fakat bizim ülkemiz anayasa kitabı fırlatılmasıyla kriz yaşayan,asker açıklama yapınca dövizleri tavan borsası taban yapan,tüm dünya liberalleşip pazar ekonomisine dönerken içe kapanalım diye haykıran kesimleri içinde barındıran için bir ülke olduğu için bizdeki bu "parasal" zenginliğin halka yansıtılabilmesi için çok yol almamız gerekir.
-
Türkiye Fakir Bir Ülke değil:D bunu herkez blıyor ama benım nedenlerım bende kalsın:D tr fakr falan degıl fakir deyen yalan söyler.
-
Hortumlamasalar birinci oluruz da... neyse...:)