folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Enerjinin Yoktan Varolabilmesi Hakkında



Enerjinin Yoktan Varolabilmesi Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Bilim adamları kıçlarından çok elemet uydururlar.. bilmedikleri , açıklayamadıkları fakat açıklamak istedikleri..

    sonra da çok biliyorlarmış gibi deneyler yaparlar.. 

    Bunlardan en ünlüsü Michelson - Morley deneyidir.. Öne sürdükleri tez ( uzaydaki tüm cisimleri Ether (kimyadaki ether değil ) / esir diye adlandırılan bir madde ( akışkan? ) içinde bulunduğu

    ışık da bu ortam içinde hareket ettiği için  birbirine dik iki yönde gönderilen ışıkların hızları farklı olacaktır dediler ve bunu  test ettiler ve

    tüm dünyamızı sonsuza kadar değiştirecek bir başarısızlık ortaya çıkarttılar... 

    https://tr.khanacademy.org/science/physics/special-relativity/michelson-and-morleys-luminiferous-ether-experiment/v/light-and-the-luminiferous-ether

    https://www.youtube.com/watch?v=Ld_S1EcpFGo

    https://www.bilgiustam.com/michelson-morley-deneyi/

     

    Büdüt : khan academiye takılın...

     

    ltcelik tarafından 03/Kas/19 16:17 tarihinde düzenlenmiştir

    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    uzun ömür diliyorum.

    ---

    video'yu izledim ancak h-çizgi 'nin nereden geldiği çok havada kalmış. Enerji ve zaman arasındaki belirsiz bir bağlantı diyor. Sonra h yerinde 663x10^34 gibi bir değer giriyor. Nereden geldiği konusuna girmemiş pek. Fizikçi değilim belki o yüzden anlayamadım.

    ---

    İzledim ve sorum şu:  Yoktan madde yaratmak için gereken enerjiyi "zaman"'dan (ç)alabilir miyiz?

     

     


    Olabilir..

    Günlük yaşantımızda zaman , uzay diye saf ayrık kavramlar düşünüyoruz , made - enerjide olduğu gibi ama gerek kuantum düzeyinde gerekse ışık hızı yakın durumlarda
    ve genel olarak modern fizikte ( Einsteindan ) itibaren Uzayzaman olarak yani uzayın içinde hem uzam ( mesafe boşluk(!) ) hem de zamanın kendisi var olarak düşünülüyor ya da düşünülebiliyor..

    Ben de parçacıkları biraz mıncıklanmış cimcirilip kopartılmış uzayzaman olarak hayal ediyorum...

    Fakat senin dediğin gibi bir teknolojiye ulaşabilirsek Dünyanın mnaduğumuz gibi kainatın da munaruz diye korkuyorum.. :D 


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Abü ne diyorsunuz şimdi adam Bayburt Üniversitesi hocası diye götünden element mi uydurup anlatıyor derste? Bi saçmalamayın ya..

    Ha herifin anlattığı yanlışsa da bunu mantık olarak değil bilimsel olarak izah edin çünkü mantık dediğimiz şey zaten ilgili bilgilerin duruma uyarlanmasıdır.

    @ltcelik hocam hem bi ara pmine bak hem de şu son sorduğum soru hakkında bir şey biliyorsan aydınlat çünkü bir müridin de dediği gibi evrende boşluk yok ki yoktan var olsun. Hali hazırdaki bir enerjinin transferi olmadığı ne malum oluştuğu iddia edilen enerjinin?

     Ya da şöyle bir şey olamaz mı ısı akışı sıcaktan soğuğa olur nedeni de titreşen atomların çevresindeki atomlara uyguladığı kuvvettir yani çevresindeki atomlar da titremeye başlayınca doğal olarak onlar da ısınır. 

    Peki ya Evren de ışık hızından daha hızlı olan bir şey varsa ve buna denge diyelim mesela, mutlak sıfırın altına inilememesinin nedeni de bu denge dediğimiz kanun olsa bilgisizliğimden tam tutarlı bir fikir ortaya atamıyorum ama terazi gibi düşün hocam bir ucu evernin öbür tarafında diğer diğer tarafında yani ısı değişimini otomatik olarak bir noktadan sonra önlüyor çünkü bu değişimin nedeni de zaten kolun diğer dolayısıyla diğer kolu düşüren şey öteki kolun yukarı çıkması oluyor sadece bunu göz önüne alınca da terazi kolları arasındaki mesafe vasıfsız oluyor çünkü örnek tam anlamıyla bir terazi değil prensip olarak anlatmaya çalıştım böyle bir şey mümkün olabilir mi?

    Dolayısıyla videodaki hocanın dediği yoktan var olan enerji de aslında bir madeenin ısınması sonucu etrafına yoktan ısı yayması gibi tabii bu durumda onu ısıtan kuvveti bilmiyoruz sadece ?


    Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Konuya ilk baktığımda videoyu izlememiştim ama hala güncel konularda durunca dedim bir izleyeyim ne anlatıyor.

    Hocam adam o kadar kafa karıştırıcı anlatmış ki bilen insana bildiğini unutturur amk.

    Öncelikle bu olay normal fizik konusu değil kuantum fiziği konusu.

    Konuyu hakkında düzgünce fikir sahibi edinmek istersen aşağıdaki evrimağacı yazısına bakabilirsin. Sonunda çok güzel kısa bir video var.

    https://evrimagaci.org/belirsizlik-ilkesini-anlamak-werner-heisenberg-ve-digerleri-ne-dedi-4184

    https://www.kuark.org/2013/01/kuantum-tunelleme-nedir/

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Kuantum_t%C3%BCnelleme

     

    Bu kaynaklar az çok fikir edinmende yeterli olur.

    Ama tavsiyem kuantum fiziğinin çok fazla hikmetine şey yapmamak lazım, sıyırırsın.

     

     


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    @Nikoteen 

    Açıkçası uzun zamandır ne Klasik Atomla ne de Kuantum Fizikle ilgilenebiliyorum.. bu gibi konuların üstadı bildiğim kadarıyla fizikçi @wert mürittir bir arkdaş daha vardı ama o pek takılmıyor.. @izzmarit mürşidiniz var..
    benimkisi en fazla edebiyat düzeyinde

    Klasik fizikte sıcaklık cismin atomlarının ya da moleküllerinin ortalama kinetik enerjisi ile tanımlanıyor..  ( gram başına şu kadar enerji ya da mol başına sanırım , cismin kendi sınırları içerisinde  ) 

    Yani 20 derece olan bakırda da demirde de suda da  tahtada da ortalama [iç] kinetik enerji aynıymış

    Tcu=Tfe ise Ecu/Mcu = Efe/Mfe denebilir sanırım neyse

     

    Şurda bi şeyler yazıyor..
    http://webders.net/502/isi-ve-sicaklik-nedir-isi-ve-sicaklik-arasindaki-fark.html

    Şimdi 1000gram 50 derecede bakır olsun , bir de 10 gram 51 derecede bakır .. 1000gramlık bakır gidiyor utanmadan 10 gramlık bakırdan enerji alıyor neden? çünkü ufaklık sıkışmış  çövdürecek..

    Tabi katı sıvı gaz ortamlarda bu direk çarpışma momentum transferi itişme kakışma yolu ile oluyor fakat bir cisim zaten uzayla da temas halinde ve zaten kendi içine de sıkışık kıçı başı oynadığı  [mutlak sıfır sıcaklıkta olmadığı için ]  için her durumda 
    soğuyacaktır..Buna biz Termik Radyasyon, Işınım gibi adlar veriyoruz ( siyah cisim ışıması konusunu tarihine bakınız )

    Dananın kuyruğu da zaten burdan kopuyor.. Klasikler  bu cisim soğumayı tüm frekanslarda enerji yayarak yapar diyor fakat bunun öyle olmadığı ve olamayacağı da tabak gibi oartda  durur vaziyettedir

    işte Max Planck denen yaratık durun diyor böyle değil belirli frekanslarda [ kuantumlu enerji yayımı] olur deyip kuantum belasını başımıza derdediyor
    [ Adem as, Prometeus ve Bunu sevmem kızgınım daha doğrusu .. cennette ve cennet gibi dünyada 
    güzel güzel yaşıyorduk .. ara sıra Zeus kıçımızda şimşek patlatıyordu hepsi o.. bunların yüzünden yok uzay yok zaman deyip debeleniyoruz şimdi ]

     

    Şimdi mutlak 0 sıcaklığın altı var mı oluşturlabilir mi nasıl bir şeydir ... Belki maddenin doğasından dolayı olmayabilir..

    Element uydurma konusuna gelince , önceden de dediğim gibi fizikçiler gerçekten kıçlarından element uydururlar hele de kuantumcular..
    Şeylerin kuantumlu doğasından dolayı çok basit çıkarsamalarla .. haa o zaman böyle bir parçacık da olmalı o varsa bu da vardır gibi düşünce ve düşünce deneyleriyle
    Parçacığı önceden tarif edip CERNde mernde bu eşkale uygun parçacıklar ararlar totoşlar...

    yatacamm..

    https://www.muhendisbeyinler.net/siyah-cisim-isimasi-ve-planck-hipotezi/

    https://komhedos.com/siyah-cisim-isimasi/


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Baturay_Turkmen bunu yazdı.

    Evren boş değildir zaten, doludur ancak kütlesizdir. Tıpkı durağan fotonların kütlesinin ölçülemez olduğu gibi, uzay da ölçülemez.

    Harekete geçerse görülür ve ölçülür hale gelir.

    Aslında yokluk veya hiçlik diye bir yer, ortam mevcut değildir. Bütün gördüğümüz ve ölçtüğümüz herşey vardır.

    Varlığı olabilecek olanlarında önceden kütlesi alacağı başka şeylerde mevcuttur.

    Son cümlende ne demek istedin anlamadım. 

    Durağan foton, hareketli foton ne?

    Boşlukta, vakum'lanmış ortamda Jet motorlu uçak hareket eder mi? 

    kafama takıldı. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2010
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

    Şöyle bir video izlemiştim: https://www.youtube.com/watch?v=fd5H2EtoYF4

    Bilmediğim bir şey anlatacak diye izledim durdum ama konuyla alakalı hiç bir şey anlatmadı :)


    İndia İndia !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2632232356833012&substory_index=0&id=405904516132485

    Kuantum üzerine bir kitap . Okuyun bana da anlatın..


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı

    Abü ne diyorsunuz şimdi adam Bayburt Üniversitesi hocası diye götünden element mi uydurup anlatıyor derste? Bi saçmalamayın ya..


    Akademi zır cahil prof dolu.... Bayburtmuş Odtüymüş ne fark eder ?


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Arkadaşlar Evren dediğiniz şey zaten tamamen enerjiden oluşan bir yapıdır, yoktan var edilen bir şey yok, sadece var olduğunu bilmediğin durağan enerjiden(Enerjinin sonsuz yoğunluktaki mutlak hali..), varlığını bildiğin potansiyel ve kinetik enerjiye evrilme vardır, bu evrilme kah yaratıcı bilgeliği ile şekillenir, kah yaradılan bilinç sahibi varlıkların eli ile şekillenir, ve ama yoktan var ediliş sözü aslında yanlış bir tanımlamadır. Evrenin kendisi saf enerjidir, mutlak enerji yani... Umarım anlatabilmişimdir. 


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4320 Toplam Mesaj: 36
özel görelelik yoktan varolma enerji