Engel Nedir? (Video)
-
başlık çok düşündüm bulamadım
böyle birşey yazdım sonunda
bilenler bilir ben capoeira yaparım
zor bir savaş sanatıdır herkes yapamaz hatta çoğu kişi yapamaz
ama kimler yapıyor...
http://www.youtube.com/watch?v=7NuufTqR9Zg
kendimden utandım, tembelliğimden utandım, benim için azimli derler hep ama öyle olmadığımı anladım...
-
evet insanoğlu azmettikten sonra çok şeyi başarabilir
peki dostum harbi capoeira pes ettirecek kadar zor mu?
-
helal olsun..
-
Enteresan, Hareketlerin Zorluk Derecesini anladım ama, Dövüşten çok Dans Show Yapar Gibi buldum Adamı, Dövüşle Alakası nedir bunun hocam.?
Ben Bu Hareketlerin Alasını Yapabilsem Böyle Bir Teknikle Dövüşmeye Utanırım. Kişisel Fikrim tabi, İlgi alanın Olan Bu Dövüş Sanatıyla Dalga Geçme yada Küçümseme değil..!
-
ValentinoRossi bunu yazdı:
-----------------------------evet insanoğlu azmettikten sonra çok şeyi başarabilir
peki dostum harbi capoeira pes ettirecek kadar zor mu?
-----------------------------
Savaş sanatlarının hepsi pes ettirecek kadar zor fakat yapılamayacak kadar imkansız değildir.Sabır ve azim çok önemli
-
@ValentinoRossi
pes ettirecek kadar zor mu? tadını aldıktan sonra bırakmak istemeyeceğin kadar eğlenceli ve güzel
gönül veren bırakamaz vermeyen kısa sürede bırakır
@ Shockman hocam
şöyle karşılıklı olsak da uzun uzun anlatabilsem keşke
capoeira savaşlarda evet bildiğin savaşlarda kullanılmış bir tekniktir
capoeira sayesinde kazanılan bir savaş üzerine yazılan şarkı da vardır (paranaue şarkısı)
dans gibi görünmesinin sebebi gizli gizli savaş sanatı çalışan kölelerin savaş sanatlarını dans ve müzikle kamufle etmesidir
ve bu kamufle zamanla bir bütün oldu
şu an capoeira nedir_ savaş sanatı mı yoksa dans mı ya da müzik mi? bunların hepsidir
hepsini aynı anda öğretir
kaç savaş sanatı dövüş öğretirken eğlendirebilir? benim bildiğim sadece 1 tanesi =)
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------@ValentinoRossi
pes ettirecek kadar zor mu? tadını aldıktan sonra bırakmak istemeyeceğin kadar eğlenceli ve güzel
gönül veren bırakamaz vermeyen kısa sürede bırakır
@ Shockman hocam
şöyle karşılıklı olsak da uzun uzun anlatabilsem keşke
capoeira savaşlarda evet bildiğin savaşlarda kullanılmış bir tekniktir
capoeira sayesinde kazanılan bir savaş üzerine yazılan şarkı da vardır (paranaue şarkısı)
dans gibi görünmesinin sebebi gizli gizli savaş sanatı çalışan kölelerin savaş sanatlarını dans ve müzikle kamufle etmesidir
ve bu kamufle zamanla bir bütün oldu
şu an capoeira nedir_ savaş sanatı mı yoksa dans mı ya da müzik mi? bunların hepsidir
hepsini aynı anda öğretir
kaç savaş sanatı dövüş öğretirken eğlendirebilir? benim bildiğim sadece 1 tanesi =)
-----------------------------Hmmm Enteresan Cahilliğimi Bağışla Hocam, İlk Defa Dikkatimi Çekti, Ve Sanırım Ne Demek İstediğini Anladım. İlginç Geldi Gerçekten. Sağol.
-
ShockMan bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
estağfurullah hocam
capoeira bu konuda biraz şanssız
birkaç yıldır capoeira yapıp da hâlâ mantığını özünü azıcık olsun anlayamamış kişiler bile çıkıyor
bazısı geliyor sırf dans niyetine yapıyor bazısı geliyor karate gibi yapıyor ikisi de yanlış
capoeira daha farklı birşey ve gerçekten güçlü bir dövüş stili
dünyanın neresine giderseniz hangi internet sitesine girerseniz capoeira bir "martinal art" olarak geçer yani savaş sanatı
görmek isterseniz filmlerde capoeira ile dövüş olan sahnelerden
http://www.youtube.com/watch?v=gbeKBCFtQJg&feature=PlayList&p=11848F5BAF96D3FA
http://www.youtube.com/watch?v=t9lc-vckVnA&feature=related
ikisinde de zenci olan capoeira yapıyor ( kötü adam rolünde dayak yiyenler xD )
film icabı biraz hatalar varsa da güzel vidyolar
ps : bir capoeirista kavga ederken dans eder gibi etmez - o dans eder gibi olan vidyolardaki görüntüler capoeirada bir eğlence bir antremandır
-
Bildiğime Göre O Kadar Çok Yerde Öğretilmiyor Benim Görebildiğim Kadarı İle Kendilerine Özel Kurs Göremedim,Ama Karate Tekvando Kurslarında Capoeira'da Bulunmakta Dans Bölümüne Bakılırsa Bazı Hareketli Break Dance'ye Benzetilebilir.Sanırım 2 Kişi Oynanmasının Sebebi Hem Savunma Hemde Saldırıyı Göstermek.Hem Güzel Bir Hobi Hemde Bir Gün Çinlilerle Savaş Cıkarsa Onları Böyle Döveriz :)
-
MUHTARINTORUNU bunu yazdı:
Bildiğime Göre O Kadar Çok Yerde Öğretilmiyor Benim Görebildiğim Kadarı İle Kendilerine Özel Kurs Göremedim,Ama Karate Tekvando Kurslarında Capoeira'da Bulunmakta Dans Bölümüne Bakılırsa Bazı Hareketli Break Dance'ye Benzetilebilir.Sanırım 2 Kişi Oynanmasının Sebebi Hem Savunma Hemde Saldırıyı Göstermek.Hem Güzel Bir Hobi Hemde Bir Gün Çinlilerle Savaş Cıkarsa Onları Böyle Döveriz :)
-----------------------------1) Türkiye'de 10 farklı capoeira klübü var ve bunların çok sayıda kursu var farklı şehirlerde
2) karate tekvando salonunda capoeira da bulunmakta diye bişey anlamsız ve küçümseyici geldi :W - karateci capoeiradan anlamaz
3) break dance capoeiradan birçok hareket almıştır ki aksini iddia eden olursa açıklayabilirim mantıklı şekilde
4) her savaş sanatında 2 kişi karşılıklı çalışır zaten :W
5) capoeirayı break danceye benzetmek karate ile tekvandoyu, kugfuyu aynı zannetmekten de daha zordur
ve aynı bakış açısı tango, salda, samba gibi dansları da aynı gibi düşünür ( hiç bilmeyen kişilerin gözleri böyle zanneder yani )
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------MUHTARINTORUNU bunu yazdı:
-----------------------------1) Türkiye'de 10 farklı capoeira klübü var ve bunların çok sayıda kursu var farklı şehirlerde
2) karate tekvando salonunda capoeira da bulunmakta diye bişey anlamsız ve küçümseyici geldi :W - karateci capoeiradan anlamaz
3) break dance capoeiradan birçok hareket almıştır ki aksini iddia eden olursa açıklayabilirim mantıklı şekilde
4) her savaş sanatında 2 kişi karşılıklı çalışır zaten :W
5) capoeirayı break danceye benzetmek karate ile tekvandoyu, kugfuyu aynı zannetmekten de daha zordur
ve aynı bakış açısı tango, salda, samba gibi dansları da aynı gibi düşünür ( hiç bilmeyen kişilerin gözleri böyle zanneder yani )
Karalamak Amacıyla Söylemedim Hocam Yolda Elime Tutuşturulan Karete Salonu Kağıtlarında Capoeira Kursu'nunda Bulunduğunu Gördüm.Capoeira Hakkında Pek Bilgim Yok Olaya 3. Kişi Olarak Bakıyorum Bazı Hareketleride Break Dance'ye Benziyor Yani Buda Bir Gerçek.