Engel Nedir? (Video)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

başlık çok düşündüm bulamadım

böyle birşey yazdım sonunda

bilenler bilir ben capoeira yaparım

zor bir savaş sanatıdır herkes yapamaz hatta çoğu kişi yapamaz

ama kimler yapıyor...

http://www.youtube.com/watch?v=7NuufTqR9Zg

kendimden utandım, tembelliğimden utandım, benim için azimli derler hep ama öyle olmadığımı anladım...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

evet insanoğlu azmettikten sonra çok şeyi başarabilir

peki dostum harbi capoeira pes ettirecek kadar zor mu?

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek
    helal olsun..

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Enteresan, Hareketlerin Zorluk Derecesini anladım ama, Dövüşten çok Dans Show Yapar Gibi buldum Adamı, Dövüşle Alakası nedir bunun hocam.?

Ben Bu Hareketlerin Alasını Yapabilsem Böyle Bir Teknikle Dövüşmeye Utanırım. Kişisel Fikrim tabi, İlgi alanın Olan Bu Dövüş Sanatıyla Dalga Geçme yada Küçümseme değil..!

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı:
    -----------------------------

evet insanoğlu azmettikten sonra çok şeyi başarabilir

peki dostum harbi capoeira pes ettirecek kadar zor mu?

Savaş sanatlarının hepsi pes ettirecek kadar zor fakat yapılamayacak kadar imkansız değildir.Sabır ve azim çok önemli
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

@ValentinoRossi

pes ettirecek kadar zor mu? tadını aldıktan sonra bırakmak istemeyeceğin kadar eğlenceli ve güzel

gönül veren bırakamaz vermeyen kısa sürede bırakır

@ Shockman hocam

şöyle karşılıklı olsak da uzun uzun anlatabilsem keşke

capoeira savaşlarda evet bildiğin savaşlarda kullanılmış bir tekniktir

capoeira sayesinde kazanılan bir savaş üzerine yazılan şarkı da vardır (paranaue şarkısı)

dans gibi görünmesinin sebebi gizli gizli savaş sanatı çalışan kölelerin savaş sanatlarını dans ve müzikle kamufle etmesidir

ve bu kamufle zamanla bir bütün oldu

şu an capoeira nedir_ savaş sanatı mı yoksa dans mı ya da müzik mi? bunların hepsidir

hepsini aynı anda öğretir

kaç savaş sanatı dövüş öğretirken eğlendirebilir? benim bildiğim sadece 1 tanesi =)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

@ValentinoRossi

pes ettirecek kadar zor mu? tadını aldıktan sonra bırakmak istemeyeceğin kadar eğlenceli ve güzel

gönül veren bırakamaz vermeyen kısa sürede bırakır

@ Shockman hocam

şöyle karşılıklı olsak da uzun uzun anlatabilsem keşke

capoeira savaşlarda evet bildiğin savaşlarda kullanılmış bir tekniktir

capoeira sayesinde kazanılan bir savaş üzerine yazılan şarkı da vardır (paranaue şarkısı)

dans gibi görünmesinin sebebi gizli gizli savaş sanatı çalışan kölelerin savaş sanatlarını dans ve müzikle kamufle etmesidir

ve bu kamufle zamanla bir bütün oldu

şu an capoeira nedir_ savaş sanatı mı yoksa dans mı ya da müzik mi? bunların hepsidir

hepsini aynı anda öğretir

kaç savaş sanatı dövüş öğretirken eğlendirebilir? benim bildiğim sadece 1 tanesi =)

Hmmm Enteresan Cahilliğimi Bağışla Hocam, İlk Defa Dikkatimi Çekti, Ve Sanırım Ne Demek İstediğini Anladım. İlginç Geldi Gerçekten. Sağol.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ShockMan bunu yazdı:

estağfurullah hocam

capoeira bu konuda biraz şanssız 

birkaç yıldır capoeira yapıp da hâlâ mantığını özünü azıcık olsun anlayamamış kişiler bile çıkıyor

bazısı geliyor sırf dans niyetine yapıyor bazısı geliyor karate gibi yapıyor ikisi de yanlış

capoeira daha farklı birşey ve gerçekten güçlü bir dövüş stili

dünyanın neresine giderseniz hangi internet sitesine girerseniz capoeira bir "martinal art" olarak geçer yani savaş sanatı

görmek isterseniz filmlerde capoeira ile dövüş olan sahnelerden 

http://www.youtube.com/watch?v=gbeKBCFtQJg&feature=PlayList&p=11848F5BAF96D3FA

http://www.youtube.com/watch?v=t9lc-vckVnA&feature=related

ikisinde de zenci olan capoeira yapıyor   ( kötü adam rolünde dayak yiyenler xD )

film icabı biraz hatalar varsa da güzel vidyolar

ps : bir capoeirista kavga ederken dans eder gibi etmez - o dans eder gibi olan vidyolardaki görüntüler capoeirada bir eğlence bir antremandır

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek
            Bildiğime Göre O Kadar Çok Yerde Öğretilmiyor Benim Görebildiğim Kadarı İle Kendilerine Özel Kurs Göremedim,Ama Karate Tekvando Kurslarında Capoeira'da Bulunmakta Dans Bölümüne Bakılırsa Bazı Hareketli Break Dance'ye Benzetilebilir.Sanırım 2 Kişi Oynanmasının Sebebi Hem Savunma Hemde Saldırıyı Göstermek.Hem Güzel Bir Hobi Hemde Bir Gün Çinlilerle Savaş Cıkarsa Onları Böyle Döveriz :)

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

MUHTARINTORUNU bunu yazdı:
            Bildiğime Göre O Kadar Çok Yerde Öğretilmiyor Benim Görebildiğim Kadarı İle Kendilerine Özel Kurs Göremedim,Ama Karate Tekvando Kurslarında Capoeira'da Bulunmakta Dans Bölümüne Bakılırsa Bazı Hareketli Break Dance'ye Benzetilebilir.Sanırım 2 Kişi Oynanmasının Sebebi Hem Savunma Hemde Saldırıyı Göstermek.Hem Güzel Bir Hobi Hemde Bir Gün Çinlilerle Savaş Cıkarsa Onları Böyle Döveriz :)

1) Türkiye'de 10 farklı capoeira klübü var ve bunların çok sayıda kursu var farklı şehirlerde

2) karate tekvando salonunda capoeira da bulunmakta diye bişey anlamsız ve küçümseyici geldi :W - karateci capoeiradan anlamaz 

3) break dance capoeiradan birçok hareket almıştır ki aksini iddia eden olursa açıklayabilirim mantıklı şekilde

4) her savaş sanatında 2 kişi karşılıklı çalışır zaten :W

5) capoeirayı break danceye benzetmek karate ile tekvandoyu, kugfuyu aynı zannetmekten de daha zordur

ve aynı bakış açısı tango, salda, samba gibi dansları da aynı gibi düşünür  ( hiç bilmeyen kişilerin gözleri böyle zanneder yani )

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

MUHTARINTORUNU bunu yazdı:

1) Türkiye'de 10 farklı capoeira klübü var ve bunların çok sayıda kursu var farklı şehirlerde

2) karate tekvando salonunda capoeira da bulunmakta diye bişey anlamsız ve küçümseyici geldi :W - karateci capoeiradan anlamaz 

3) break dance capoeiradan birçok hareket almıştır ki aksini iddia eden olursa açıklayabilirim mantıklı şekilde

4) her savaş sanatında 2 kişi karşılıklı çalışır zaten :W

5) capoeirayı break danceye benzetmek karate ile tekvandoyu, kugfuyu aynı zannetmekten de daha zordur

ve aynı bakış açısı tango, salda, samba gibi dansları da aynı gibi düşünür  ( hiç bilmeyen kişilerin gözleri böyle zanneder yani )

Karalamak Amacıyla Söylemedim Hocam Yolda Elime Tutuşturulan Karete Salonu Kağıtlarında Capoeira Kursu'nunda Bulunduğunu Gördüm.Capoeira Hakkında Pek Bilgim Yok Olaya 3. Kişi Olarak Bakıyorum Bazı Hareketleride Break Dance'ye Benziyor Yani Buda Bir Gerçek.

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
Toplam Hit: 1957 Toplam Mesaj: 12