Enpara Üçkağıtçılık Mı Yapıyor?
-
yazıyorum varmıs bende odeme gectım bıraz once
1-Paypal hesabına eklenmiş kredi kartınızın ekstrelerinin döviz kuru cinsinden ödemeye uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada her bankada döviz ile ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunu bankanızı arayarak öğrenebilir, eğer sistemleri destekliyor ise kartınızı €/$ uyumlu hale getirmeniz gerekiyor.
2-Daha sonra Paypal sitesine girerek kullanıcı girişi yapıyorsunuz.
Ardından sırasıyla
Hesabım/
Kullanıcı Profili/
Param/
Önceden onaylı Ödemelerim seçeneğini güncelleyin/
Kullanıcı Ödeme Kaynaklarını Ayarla seçeneğini seçin /
Ekstrenizin Dolar olarak kesileceği banka kartını seçin ve dönüştürme seçeneklerine basın /
Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır'ı seçip göndere basın.
İşlem tamam, bundan sonra 100$ harcama yaptı iseniz bankanıza 100$ ödersiniz. Arada ne komisyon ne de kur farkı ödememiş olursunuz.
NOT: Başlıktaki sayfaları bulamayan arkadaşlar ilk önce ayarlar simgesine tıklasınlar sağ üstten. Sonra en alttan "Klasik Site"yi seçsinler. Sonra sağ üstte ayarlar simgesine yine tıkladıktan sonra bahsedilen sayfaları görebilirler. Not kısmı için @Kabuska arkadaşa teşekkürler -
Çizik, bakıcam sabah
-
Annem babam dolandırıcılık yapar enpara yapmaz. Yaptıysada hakkıdır halkı için yapmıştır
-
enparada yamuk yok, paypal silkiyor.
-
Hocam,
https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub adresine gir.
Ödeme yöntemindeki "Dönüştürme Seçenekleri" seçeneklerine tıkla.
"Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır." tikini işaretle.
Bunu yapınca kur farkı paypala hangi kartın tanımlıysa o karta ait banka tarafından hesaplanır.
-
-
Paypal'ın kurunu değil serbest piyasa kurunu kullanma seçeneği var paypal'da.
Bir sonraki alışverişinde aklında bulunsun.
-
-
Enpara yapmaz oyle bisi yanlisin var hocam
-
overbite bunu yazdı
Çevrimi paypal kendi kuruna göre yapıyor olabilir. Tam bilmiyorum ama paypal 95.45 olarak çevirip en paradan o miktarı istemiştir.
her bankanın kuru farklı olabiliyor o yüzden halkbankdan yediğim kazık varya hala canımı acıtır :)
Paypal kredi kartına usd olarak geçer kuru banka belirler
yani elemanın tespitleri doğru kanımca