Erasmus Bireysel Başvuru
-
Daha önce bireysel başvuru yaparak giden mürit var mı acaba?
Okulumda diğer mühendislik bölümlerinin anlaşması varken benim bölümün yok.Nasıl bi yol izlemeliyim,ne yapmalıyım?Deneyimli,bilgisi olan arkadaşlardan yol göstermesini rica ediyorum.
-
takipteyim aynı durum bende de var
-
öncelikle gözüne bir kaç üniversite kestireceksin, bu üniversitelerin tr ile fazla anlaşması olmamasına dikkat et.
sonra bölümün neyse o bölümün erasmus sorumlusuna düzgünce bir mail yaz ve onların üniversite okumak istediğini belirt. Ders içeriklerini de güzelce hazırla, ECTS (AKTS türkçesi) ye çevrilmiş olarak yolla ve hangi derslerin tuttuğunu onların ders içerikleriyle karşılaştığını söyle
Eğer bunları yaparsan başarı şansın artar, çünkü diğer türlü onların uğraşması gerekecek ve bu da şansını azaltır.
Olumlu dönerse, bundan sonra kendi üniversitenin önce fakültenin erasmus sorumlusuna sonra uluslararası ilişkilerdeki sorumluya bu durumu bildir, karşı üniversitenin bilgilerini, yaptığın karşılaştırmayı v.s. ver
Onlarda uygun görürse iletişime geçip anlaşma sağlarlar..
biraz sıkıntılı iş ama madem istiyorsun senin uğraşman gerek.
Ama bana kalırsa daha kolayı erasmus stajı ayarlamaya çalış
-
bölümünün olması gerekir.
Seni seçseler bile bölümünün anlaşma yapabildiği okulu yok demek oluyor yani.
-
unbalanced bunu yazdı
öncelikle gözüne bir kaç üniversite kestireceksin, bu üniversitelerin tr ile fazla anlaşması olmamasına dikkat et.
sonra bölümün neyse o bölümün erasmus sorumlusuna düzgünce bir mail yaz ve onların üniversite okumak istediğini belirt. Ders içeriklerini de güzelce hazırla, ECTS (AKTS türkçesi) ye çevrilmiş olarak yolla ve hangi derslerin tuttuğunu onların ders içerikleriyle karşılaştığını söyle
Eğer bunları yaparsan başarı şansın artar, çünkü diğer türlü onların uğraşması gerekecek ve bu da şansını azaltır.
Olumlu dönerse, bundan sonra kendi üniversitenin önce fakültenin erasmus sorumlusuna sonra uluslararası ilişkilerdeki sorumluya bu durumu bildir, karşı üniversitenin bilgilerini, yaptığın karşılaştırmayı v.s. ver
Onlarda uygun görürse iletişime geçip anlaşma sağlarlar..
biraz sıkıntılı iş ama madem istiyorsun senin uğraşman gerek.
Ama bana kalırsa daha kolayı erasmus stajı ayarlamaya çalış
yardımın için çok saol denemeyi düşünüyorum bir gelişme olursa buradan yazarım yapmayı düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından
-
Kaan bunu yazdı
başka bi üniversitenin aynı bölümünde anlaşması varken bizim bölüm başkanının isteğiyle zannediyorum erasmus anlaşması için bir adım atılmıyor "kendiniz anlaşmanızı yaparsanız yapın" gibi tutum var.
-
mt93 bunu yazdıKaan bunu yazdı
başka bi üniversitenin aynı bölümünde anlaşması varken bizim bölüm başkanının isteğiyle zannediyorum erasmus anlaşması için bir adım atılmıyor "kendiniz anlaşmanızı yaparsanız yapın" gibi tutum var.
oguzhan hoca okuldaysa ona sor. kou elohabtan kaçmak istiyorum de :) şaka bir yana erasmustan ziyade staj ayarla yoksa sıkıntı çıkıyor derslerde. hele bir de son sınıfsan bitirme tezi curcunası falan filan derken hayattan soguyorsun.yurtdışında gidebileceğin(bölüm eşderliği açısından) yerlerin çogundan daha kaliteli lablara sahipsiniz kıymetini bilin. vinsanda prefabrikteyken 40 dk kalibrasyon yapıp deneyi 10 dk ya sıgdırdıgımı biliyorum.şimdi son model cihazlar elinizin altında. bir de kulis diye bir lab var kapı girişi parmak izi okuyuculu ki şu an öyle bir lab türkiyede hiç bir yerde yok. siu için ideal. yat kalk sarp hocanın kulis labında takıl. yükseği de ingiltereye git gül gibi olsun bitsin. lisans için gayet iyi bir ortamdasınız
-
cicosz bunu yazdımt93 bunu yazdıKaan bunu yazdı
oguzhan hoca okuldaysa ona sor. kou elohabtan kaçmak istiyorum de :) şaka bir yana erasmustan ziyade staj ayarla yoksa sıkıntı çıkıyor derslerde. hele bir de son sınıfsan bitirme tezi curcunası falan filan derken hayattan soguyorsun.yurtdışında gidebileceğin(bölüm eşderliği açısından) yerlerin çogundan daha kaliteli lablara sahipsiniz kıymetini bilin. vinsanda prefabrikteyken 40 dk kalibrasyon yapıp deneyi 10 dk ya sıgdırdıgımı biliyorum.şimdi son model cihazlar elinizin altında. bir de kulis diye bir lab var kapı girişi parmak izi okuyuculu ki şu an öyle bir lab türkiyede hiç bir yerde yok. siu için ideal. yat kalk sarp hocanın kulis labında takıl. yükseği de ingiltereye git gül gibi olsun bitsin. lisans için gayet iyi bir ortamdasınız
hocam ben NKÜ'den yatay geçişliyim dolayısıyla okulu ve hocaları yeni yeni tanıyorum.tabii okula gelmeden önce sarp ve oguzhan hocanın isimlerini duydum bile ama derslerine girmek henüz nasip olmadı.Kısa bir araştırma yaptığımda şirketlerin değişim programlarını önemsediklerini öğrendim.Şu an 2.sınıfdayım ve fark koymak için arayış içersindeyim açıkcası.Ayrıca önerinizide dikkate alıcam,teşekkür ederim.
mt93 tarafından 03/Kas/14 02:47 tarihinde düzenlenmiştir -
çok kolay. hatta anlaşmalılardan gitme şansın daha yüksek. bir arkadaşım erasmus klübü başkanı idi ve anlaşması olmayan bir okulla kendinden daha yüksek puanlılar olmasına rağmen gitti. Ayrıca yeni okul bağladığın için okul tarafından da hoş karşılanacaksın
nereye gitmek istediğini ve hangi üniversiteleri bul internetten. Daha sonra okulun erasmus bölümü başkanına mail at. Mailde bölümünü erasmus ile gelmek istediğini okulunu vs. yaz. Bir çoğu geri dönecektir. Geri dönenlerden birini seç.
Daha sonra evran işlerini vs. yap. Bu noktaya gelince zaten okulun erasmus bölümüne gidip anlatacaksın onlar seninle ilgilenir.
-
angels_demos bunu yazdı
çok kolay. hatta anlaşmalılardan gitme şansın daha yüksek. bir arkadaşım erasmus klübü başkanı idi ve anlaşması olmayan bir okulla kendinden daha yüksek puanlılar olmasına rağmen gitti. Ayrıca yeni okul bağladığın için okul tarafından da hoş karşılanacaksın
nereye gitmek istediğini ve hangi üniversiteleri bul internetten. Daha sonra okulun erasmus bölümü başkanına mail at. Mailde bölümünü erasmus ile gelmek istediğini okulunu vs. yaz. Bir çoğu geri dönecektir. Geri dönenlerden birini seç.
Daha sonra evran işlerini vs. yap. Bu noktaya gelince zaten okulun erasmus bölümüne gidip anlatacaksın onlar seninle ilgilenir.
Aklımda aynı bölümün fakat başka üniversitelerin anlaştığı okullar var.Derslerin uyuşması açısından daha rahat ederim diye tahmin ediyorum.Sadece mail görüşmeleriyle ilk başı halledebilirsem çok iyi o zaman.
-
Önce; Türkiye'de başka üniversitenin senin bölümününden öğrencilerinin gidebildikleri erasmus üniversitelerini araştır,
XpertVision tarafından 03/Kas/14 03:10 tarihinde düzenlenmiştir
Sonra sizin okuldan herhangi bölümden gidilen erasmus üniversitelerini araştr.
Kesişen üniversiteler var ise onların erasmus ofislerine mail at kesin kabul alırsın.
Kesişmezse, o okulun bulunduğu ülkeden benzer tarzda bir okul kabul alıyorsa o okulu örnek göstererek de kabul alırsın.
Örnek vereyim.
Türkiye'de okuduğun A üniversitesinde senin bölümün erasmusu yok, Türkiye'deki B üniversitesindeki aynı senin bölümünün gittiği üniversitelere bak. Sonra Almanya'da X üniversitesi (örneğin adı Darmstadt Technic uni.) B üniversitesiyle anlaşmalı ise. sizin okulda da diğer bölümlerden birinde Hamburg technic üni. var ise Darmstadt technic uni ye mail atıp. Sizin okula TÜrkiye'de B üniversitesinde, okuduğum departmandan öğrenci gidebiliyor. Ben A üniversitesindeyim benim okulum Hamburg üni ile anlaşmalı ama istediğim bölüm orada yok sizin okulunuzdaki o bölüme katılmak isterim dersen de yüksek ihtimal kabul alırsın. Yoruldum aq şu basit şeyi ne uzun anlattım. Kolay gelsin başarılar, yeni erasmustan dönen biri olarak bol şans diliyorum sana.