folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Erhan Göksel : "Kamuoyunu Uyutmaya Çalışıyorlar"



Erhan Göksel : "Kamuoyunu Uyutmaya Çalışıyorlar"

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2007
    Erkek

    Stratejist Erhan Göksel, son dönemde ortaya atılan türban ve Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması tartışmalarının gerçek gündemi saklamak amaçlı yapıldığını iddia ederek,

    "Bu tartışmalar Türk kamuoyunu uyutmayı amaçlıyor. Yabancı oyuncular Türkiye'yi medya üzerinden maniple ederek soyup soğana çevirecekler"

    dedi


    Stratejist Göksel, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'den yurtdışına büyük bir servet transferinin kapıda olduğunu söyledi.

    Bütün dünyada yakından izlenen ve açıkça gözüken, küresel krizin Türkiye'de bulunan yabancı sermayenin dışarı çıkışına ve yapısının ciddi oranda değişmesine neden olacağını ifade eden Göksel,

    "Dün IMF ciddi bir açıklama yaptı. Krizden kimse sıyrılamaz dediler. Türkiye'de bir hava pompalanıyor, bu hava hükümet tarafından kriz çıkmasın diye yapılıyor"

    dedi.

    Türkiye'de Merrill Lynch başta olmak üzere bazı büyük sermaye sahiplerinin Türkiye'nin iç piyasasını manipule ettiğini ifade eden Göksel, bu büyük sermaye sahipleri medya üzerinden de atağa geçtiler.

    Sonuçta küçük yatırımcı hatta sanayiye yatırım yapmış büyük oyuncular mali sermaye tarafından soyulacaklar. Küresel ekonomide kapitalizmin en üst aşaması olan mali sermaye Türkiye'yi soyacak" dedi.

    -"YABANCILAR 15 SANİYEDE TÜRKİYE'DEN ZARAR ETMEDEN KAÇACAK"-

    Merrill Lynch Avrupa-Orta Doğu-Afrika Bölgesi Global Varlık Yönetimi Bölüm Başkanı Gary Dugan'ın, doların düşmeyeceği mesajı verdiğini hatırlatan Göksel,

    "Kendileri el altından hisse senetlerini ve bonoları satarak dolara dönüyorlar. Yılbaşından bu yana yabancılar 11 milyar dolara yakın alım yaptı. Doların fiyatın yükselmeden almaya çalışıyorlar. Doları tetiklemeden halkı paniklendirmeden dolar alıyorlar. Böylece 15 saniyede zarar etmeden Türkiye piyasasından çıkmak mümkün olabilecek"

    açıklamasında bulundu.

    "11 MİLYAR DOLAR DIŞARI ÇIKACAK"-

    Dugan'ın kendisi ile çelişen sözlerinin olduğun hatırlatan Göksel,

    "Dugan, 2008 yılının çalkantılı geçeceğini söylemişti. Mortage krizinde en kötüsünün yaşanmadığını da söyleyen Dugan, şimdi ise Türkiye'de her şey daha iyi olacak açıklamaları yapıyor. Bunun nedeni 11 milyar dolara yakın sıcak paranın Türkiye dışına çıkarılması kararı. Gerek mali oyuncular ve Türkiye'deki yerli oyuncular böylece 'ütecek'. Merrill Lynch ayrıca nakitten çıkmayın biz de çıkmayacağız mesajı veriyor. Çünkü eğer herkes nakitten çıkarsa dolar maliyeti artar"

    diye konuştu.

    -"TÜRBAN VE MB MESELESİ KAMUOYUNU UYUTMA AMAÇLI"-

    Göksel, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Ekren'in ekonomik krizin geleceğinin farkında olduğunu kaydederken sözlerini şöyle sürdürdü:


    "Hükümet gelmekte olan ekonomik krizin farkına vardı. Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamaları da MB ile hükümet arasında çelişkinin başladığını da gösteriyor. MB'nin taşınması işlemi zaten hükümeti ilgilendiren bir konu olmaması gerekiyor. Buna MB yönetimi karar verir, hükümet ise uygular. Merkez Bankası tartışmaları da türban da bugünkü gündemi değiştirmeye yönelik olarak yapılıyor.

    Bunlar zaten siyasal sistemin sorunları değil. Gelen ekonomik krizi saklamak amacıyla yapılıyor. Gelecek kriz 2001 yılı krizinden çok daha ağır olacak. Çünkü yapısal bir kriz gelecek. MB ve türban meselesi bu durumu kamuoyundan kaçırmak için kullanılıyor. Bu tartışmalar Türk kamuoyunu uyutmayı amaçlıyor. Yabancı oyuncular Türkiye'yi medya üzerinden maniple ederek soyup soğana çevirecekler."

    -"AKBANK VE MERRİLL LYNCH EKONOMİYİ MANİPLE EDİYOR"-

    Göksel, Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Akbank'ın da Merrill Lynch gibi açıklamalarda bulunduğuna işaret ederken, iki kurumun da Türk ekonomisini maniple etme çabasında olduğunu savundu.

    Merrill Lynch'in Türkiye'nin küresel krizden az etkileneceği yönündeki açıklamalarının çelişkili olduğunu ifade eden Göksel,

    "Türkiye'nin bu kadar çok cari açığı varken, borcu varken, nasıl en az etkilenen ülke olacağını merak ediyorum. IMF Başkanı bir toplantıda krizin özellikle cari açığı olan ülkeleri vuracağını söylemişti. Türkiye halkına pembe tablo çiziyorlar. Türkiye ekonomisindeki bu büyük oyuncular Türk oyuncuları sulu getirip susuz götürecekler"

    şeklinde konuştu.

    Göksel, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in bakanlık öncesinde hangi şirkette çalıştığına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

    *********************************

    ülkeyi soyup sogana çeviriyorlar.bizimkilerde aval aval bakıyor.zaten ancak kendi milletini uyutmaya calısırlar baska neye yararlar ki... :S

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    vatandaş şemsiye açılana kadar bu hükümetin kimlere hizmet ettiğini anlayamayacak ekmek derdine düşürdüler milleti kimse perdenin arkasını göremiyor görenleri de üçer beşer köreltiyorlar(bkz. ergenekon)


    Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2002
    Erkek

    Komik... Birileri fazla fantezi peşinde koşuyor...  Vallahi yeter ya BIRAKSINLAR ARTIK ŞU ÖKÜZ ALTINDA  BUZAĞI ARAMAYI...

     Ben bu sitede bu tarz konular görmekten gerçekten SIKILDIM!!!


    Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2004
    Erkek

    türkiyede hükümeti yıpratmak için muhalifler kriz de çıkarırlar, kimse merak etmesin...

    nitekim çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. durum aşikar...

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    Kim ne derse desin. Bu ülke zaten çok ciddi bir ekonomik krizde. Esnafın, küçük sanayicinin durumu o kadar kötüki. Kötü kelimesi bile az kalır.

    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

     

     

    Büyükanıt, Başbuğ ve Ergenekon...



     

    "TSK’nın kara harekatına kilitlendiği hassas bir dönemde, bir araştırmacı, yalan üzerine kurduğu bu tezi, neden kendisini ‘başbakanın yakını’ sıfatıyla pazarlamak ister?"

     

    Şamil Tayyar'ın köşe yazısı 

    Sözde strateji uzmanı Erhan Göksel, Ergenekon’la ilgili iddialarımı ‘masa başı üretimi’ olarak değerlendirirken, Başbakan Erdoğan’ın etrafındaki birinci halkaya dahil olmadığım için bu kadar mahrem bilgilere ulaşamayacağım tezini işliyor. Ve sonra şöyle diyor: ‘Bütün bunları başbakanı yakından tanıyan birisi olarak söylüyorum.’

    Asıl tehlikeli olan sözleri şu: ‘Benim bildiğim Hükümet Yaşar Paşa’nın görev süresini uzatmak istiyor. O zaman da İlker Paşa emekli olur otomatikman. Yani hükümet kanadı İlker Başbuğ Paşa’yı diskalifiye edebilir... yorumlamıyorum, altını çizeyim, bunu biliyorum.’

    Devam ediyor: ‘Askeri terfileri genel anlamda bilenler diyecek ki, Paşa’nın yaşı 67 oldu. Ağustos’ta yaş haddi doluyor, bunu yapamazlar. Elbette zor ama birkaç yasal ve teamül dışı gerekçe kullanılabilir. Bir de daha önce bir kez uygulanmış bir yol tekrar denenebilir. Yaşar Paşa yanlış hatırlamıyorsam Ekim doğumlu. 30 Ağustos’ta henüz tam yaşı dolmadığı için teamülen olmasa bile Askeri Şura’daki yaş döneminin tamamlanmamış olması değerlendirilebilir.’

    Bir defa bu şahıs, birkaç yıldır başbakana ağır hakaretler eden, başbakanın her sözüne verdiği cevabı SMS ile çevresine duyuran, başbakanla ilişkisi TV kumandasıyla sınırlı olan bir şahıstır. Teşbihte hata olmaz, zurnanın son deliği bile değildir.

    Gelin görün ki, ‘Başbakanı yakından tanıyan birisi olarak’ deyip arkasından ‘Yorumlamıyorum, biliyorum’ işgüzarlığıyla yalan üzerine kurduğu Büyükanıt’ın görev süresinin uzatılacağı tezinden ayrıca bilgisizlik akıyor.

    Bir defa şunu açıkça belirtelim; Büyükanıt’ın görev süresinin uzatılmasına ilişkin hükümette en ufak bir çalışma yoktur. Eğer olsaydı, Erhan’a gelene kadar Kızılay’daki simitçi Rıza’nın da haberi olurdu. Dün ona sordum, ‘Yok’ dedi.

    Kaldı ki; Büyükanıt’ın 67 yaşını tam olarak doldurmadığı için Şura’da görev süresinin uzatılabileceği tezi, teknik olarak mümkün değil. Çünkü, bu hakkı zaten Büyükanıt kullanıyor. 1 Eylül 1940 doğumlu olan Büyükanıt, 1 Eylül’de 67 değil 68’i dolduruyor. Eğer ağustos doğumlu olsaydı 2007 yılında emekli olacaktı.

    Ergenekon’un intikamı mı?

    O halde, hükümete en ağır eleştiriler yönelten sözde bir araştırmacı, yalan üzerine kurduğu bu tezi, neden kendisini ‘başbakanın yakını’ sıfatıyla pazarlamak ister? Üstelik, TSK’nın kara harekatına kilitlendiği hassas bir dönemde...

    İnsanın sorası geliyor: Acaba, Ergenekon soruşturmasının intikamı mı alınıyor? Ya da TSK içindeki Ergenekon bağlantılı subayların tasfiyesine yönelik girişimlerin önünü kesmek mi istiyorlar?

    Çünkü; Araştırınca gördük ki, Genelkurmay Başkanı, Veli Küçük’e kadar uzanan Ergenekon soruşturmasında pozitif tavır almış. Adı karanlık ilişkilerle anılan kimi subayların tayin ve terfilerine müdahale edildiği, önümüzdeki Ağustos Şurası’nda bu müdahale dozunun daha da arttırılacağı yönünde duyumlara sahibim.

    Biliyorsunuz, bir de Büyükanıt’tan umutlarını kesen darbe senaristlerinin geleceklerini planladıkları Başbuğ’a yönelik 2009 planı var. Hükümet, Özkök sonrası Büyükanıt’la ilgili spekülasyon yapanların şimdi Başbuğ üzerinden aynı senaryoyu dillendirdiklerinin farkında. Meseleye, kişisel değil kurumsal baktıklarını görüyorum.

    İç siyasete yönelik olarak, siyasi otoriteyle orduyu karşı karşıya getirme ve komuta kademesine nifak sokma çabalarının kara harekatının planlandığı günlerde pişirilmesi ise bu sözde vatanseverlerin gerçek niyetlerini ortaya koyması bakımından ibret vericidir.

    Keramet Gürses’te mi?

    Ergenekon’u basite almayın. Amaca ulaşmak için her türlü aracı kullanmakta beis görmüyorlar.

    Bakın, terör uzmanı olarak bilinen Doç. Dr. Emin Gürses’in Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması önemli bir gelişmedir ama doğal olarak kara harekatının gölgesinde kaldı.

    Gürses, 24 Mayıs 2006 günü çıktığı bir TV kanalında Danıştay saldırısını düzenleyen Alpaslan Aslan’ın arkasında bir şeyhin olduğunu iddia etmişti. Melih Aşık da bu iddiayı ‘Keramet Şeyh’te mi?’ başlığını taşıyan 26 Mayıs 2006 tarihli Milliyet’teki köşesine taşımıştı.

    Aşık soruyor: ‘Nereden biliyorsun?’ Gürses’in cevabı: ‘Aslan’ın arkadaşları söyledi.’

    Oysa, daha birkaç gün önce (21 Mayıs) savcılıkta ifade veren Alpaslan Aslan, ne Cumhuriyet’e yönelik bombalı saldırı ne Danıştay cinayetiyle ilgili sorulara cevap verirken böyle bir şahıstan söz etmemişti.

    Fakat sonra ne olduysa oldu, Danıştay davasında süreç, Gürses’in tarifi doğrultusunda gelişmeye başladı. Aslan, Sincan F Tipi Cezaevi’nde kalırken ifadesini değiştirdi. 26 Haziran 2006 günü savcılıktaki ifadesinde, Gürses’in işaret ettiği şeyhi ‘lideri’ olarak gösterdi: Salih Kunter...

    Ve Kunter, iddianamede Alpaslan Aslan ve Süleyman Esen’le birlikte ‘çete reisi’ olarak geçti. Ancak, Kunter beraat etti.

    Gürses, failin bile bilmediği bu şeyhi nereden tanıyordu? Aşık’ın yazısına bakarsak, Gürses’e bu bilgiyi, Aslan’ın arkadaşları vermiş.

    Danıştay dosyasını tümüyle okudum; Şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Aslan’ın okul, ev ve arkadaşları böyle bir şeyhten bilgi sahibi değildi. Hiç birinin ifadesinde bu isim geçmedi.

    Bu arkadaşlar, Aslan’ı ifade değiştirmek için cezaevinde kaldığı süre içinde sık sık ziyaret edenler midir, bilmiyorum. Ama izaha muhtaç bir durum var ortada.

    Savcılık ince yerden yakalamış, bakalım yumağı tümüyle açabilecekler mi?


     

    (Star)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2007
    Erkek
    mugato bunu yazdı:
    -----------------------------

    türkiyede hükümeti yıpratmak için muhalifler kriz de çıkarırlar, kimse merak etmesin...

    nitekim çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. durum aşikar...


    -----------------------------

    ekonomıden veya sıyasetten nekadar anladıgını cok merak edıyorum...  suanda turkıye ekonomısının tamamı yabancıların elınde ıstedıklerı an turkıyede ekonomık krızı cok rahat cıkarırlar anlıayacagın krızı mualıflerın cıkarmaya gucu yetmez.... yok bıraz bılgı edınmek ıstıyorsan gecmıse bak osmanlının duraklama devrınden sonrasına sılahla yıkamadıkları ulkeyı ekonomı ıle nasıl yıktılar tanıdık gelıyormu? 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2004
    Erkek
    tarihten biraz anlasaydın ittihat ve terakkinin entrikalarını da bilirdin ve anlardın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek

    onLar Bunu Hep Yapıyor...


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    kara harekatının başladığı gün türbana onay verilmesi tesadüf mü ?

    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------
    kara harekatının başladığı gün türbana onay verilmesi tesadüf mü ?
    -----------------------------
    Niye kardeş zoruna mı gidiyor ? Senin için başka bi güne alsınlar istersen...
Toplam Hit: 2058 Toplam Mesaj: 13