Erkek Bir Adam.
-
Erkeklerin, özellikle kirli sakalı olan erkeklerin sürekli olarak elleri suratlarında ne ile uğraştıklarını öğrenmek isteyen bebek suratlılar veya bayanlar vardır muhakkak. Şu konuya bir açıklık getirelim. Şöyle ki; makine ile traş olan erkek tüm hünerlerini kullanmış olsa da traş sonrası mutlaka çoğunluğa göre uzun kalmış kıllar olabiliyor. Ellerimiz, suratımıza dağılan kıllarımızın arasında geziniyor ve o yalnızlaşmış birkaçını arayıp duruyor. Yanlış anlaşılmasın, tespit edilen bu kıllar kopartılıp derhal suratı terk ettirilmiyor. Aksine biz onları seviyoruz. Tek başına, diğerlerinden farklı olarak orada duruyor olmasından da gayet memnunuz. Tekrar ve tekrar kontrol ediyoruz, sakallarımız traşa hazır olana dek bekliyoruz.
Adam manyağın teki. Yani Mesrine. Pantolon değiştirir gibi kadın değiştiriyor olsa da, kirli sakalının tepesindeki gür bıyıkları her daim aynı. Biz erkekler böyle şeylere bayılırız. Yeter ki birileri bir çılgınlık yapsın, aşırıya kaçsın. Hapishaneden firar eden 2 herif, bir kaç kilometre ötede olduğunu tahmin edebileceğiniz bir depoya sığınıyor. Mesrine'in arkadaşı olan renkli gözlü herif, deponun sahibesini beceriyor. Nasıl beceriyorsa artık, ertesi gün çılgın planlarını gerçekleştirmeden önce arabanın camından renkli gözlü herife sesleniyor, ''seni seviyorum.'' Koyu yeşil bir pick-up ile ellerinde tam otomatik silahları olan bu 2 herif, tam güvenlikli bir hapishaneye baskın düzenliyor. Gerçek şu ki, burası firar ettikleri hapishane. Sizi çılgın herifler! Filmi izleyen tüm erkeklerin boyun damarları kabarıyor. Erkek dediğin işte böyle olur diyorlar, duyabiliyorum. Aynı adam dakikalar önce babasını kılıbıklık ile itham ediyor ve yine aynı adam dakikalar önce 2 çocuğunun annesinin ağzına silah sokuyorken, şu an yeni sevgilisi için hapishane basıyor. Bir anda şiddet, göreceli bir kavram halini alıyor.
Buzdolabında bekleyen çorbadan birazını ufak bir tavaya al ve kısık ateşte ısıt. Bu işi hiç beceremem. Bir ben değil, annem de beceremiyor. Yani bir türlü istediğim sıcaklığı tutturamıyoruz. Hep biraz soğuk, biraz sıcak ama bu sefer kararlıyım. Hiç durmadan karıştır. Altını üstüne ve kenarlardakini ortaya doğru. Bir bakalım nasıl olmuş. Evet tam istediğim gibi ve artık altını kapatabiliriz. Makarnalı salataya bayılırım fakat, bunun bir tane daha domatese ihtiyacı var. Bir bakalım, işte burada. Kıpkırmızı bir salkım domatesi, hani şu ufak tefek olanlarından. Ortadan ikiye ve ufak parçalar halinde doğramaya devam ediyoruz. Hay anasını! Önemli bir şey değil, devam et. Bu bir kesik mi ? domatesin suyundan bir türlü göremiyorum. Hayır bu bir kesik değil. İşte bu gecenin sürprizi de bu olmalı, dün akşamdan kalma bir miktar ayran. Yemeğini ye, ara sıra parmağını kontrol et. Hayır, bu bir kesik değil. Ayran içilen bardağını derhal yıka ki, daha sonra temizlemesi zor olduğu için birileri sana kalınca giydirmesin. Bulaşıklarını makineye diz. Gecenin bu saatinde karnının acıkması hiç kimsenin suçu değil. Gözlerinin önüne düşen saçlarına dört parmağını geçir ve geriye doğru tara, parmak araların yağlansın. Bu da nedir böyle ? Bulduğum her boku kullanırsam böyle olur işte. Kuru saçlara özel şampuan kullanırsın ve şimdi sıra yağlı saçlara özel olanındadır. Sanırım en sonunda dökülmelere karşı etkin koruma serisini tavsiye edecekler. Bataryanın kopçasını kırmızı işarete doğru çevir, sıcak su döşemedeki seramiğe çarpıp ayaklarının üzerine sıçrasın ama dur bir saniye! Daha önce kendimi rahatlatmam gerek. Bir kadınınız yoksa bunu yapmak zorundasınız ve az önce ayak bastığı her yerde altına yatacak kadınlara rastlayan herifin hayatı gibi ütopik bir yaşantın da yok. Hem, hiç kimse seni görmediği bir şey için suçlayamaz, değil mi ? Odanın ışığı kapalı fakat, karşı komşunun odasından yansıyan ışık kırmızıya çalıyor. Dikkat kesilirseniz ansızın bir şaplak sesi de kendini belli ediyor. Bu durum bir hayli tanıdık. Onun bir kadını var, güzel bir kadın ve ne zaman tekrar tadına bakacak olsa o kırmızı transparan örtüsünü geriyor pencereye ve işe koyuluyor. Pencerelerimiz arasındaki mesafe öyle yakın ki, en azından ibne bir komşum olmadığına seviniyorum. Ve işte bir şaplak daha !
Tam kıçımın tepesinde, kuyruk sokumumda bir yara oluştu. Geri zekalı kick box eğitmenine, antrenman yaptığımız yerin döşemesine yumuşak bir şeyler sermemiz gerektiğini söylemiştim. Elli tane mekik çekersin, ayaklar dümdüz ve kıçında beliren bir yara. Bahsetmeyerek üstesinden gelebileceğimi düşünüyor olsam da, şu sıralar merdivenleri de yarı felçliler gibi iniyorum. Kum torbasını tekmelersin ve günlerce dedeni daha iyi anlarsın.
Benim gibi, yani hayata geldikten hemen sonra, gözleri tam açılmadan belli bir amaca doğru yönlendirilmemiş kimselerin temel sorunu budur. Sürekli olarak dövüş sporlarının bir hayat felsefesi olduğundan, sabır ve dinginlik gerektirdiğinden bahsedilir. Gün doğarken hayali rakibi ile kavgaya tutuşan çekik gözlüleri seyreder, erkek dediğin böyle olur deriz fakat, denemeye kalktığımızda ne işimize yarayacağını sorgulayıp dururuz. Çünkü her an etrafımızda korkunç tekmeleri ve yumrukları olan samuraylar yoktur ve kıçımız ile bacaklarımız fena halde sızlıyordur.
Bir erkek henüz ikinci cümlesinde seksi dile getiriyorsa, bir kadına verebilecek başka bir şeyi yok demektir.
Bir kadına bağlanamıyorsan, halen lise aşkının hayalini kuruyorsan, mesai saatleri dışında işini düşünmüyorsan, sadece kendine dürüstsen, metroda kitap okuyanlardan tiksiniyorsan, kişisel gelişim kitaplarının sayfalarına tükürüp tekrar yerine koyuyorsan, kendinle mutluysan ve daha fazla erkek olmak için hiç bir şey yapmıyorsan, sorun sende değil.
O da ne! Şu manyak herifin filmine ikinci bölüm çekilmiş. Biraz daha erkeklik dersi almaya ne dersin ?
KBBBBG: İlk film ''L'instinct de mort'' ve hemen ardından ilk hikayenin devam filmi, yani ikinci bölüm diye bahsedilen ''L'ennemi public n°1'' dir. Adı bir süre site içerisinde sansasyona neden olan ''Un prophète'' adlı filme benzerdir. Tek farkı bu serinin gerçekten alıntı olması ve tabiki çok daha güzel bir seri film olmasıdır.
Selametle. -
Konusu değişikmiş, klasik aşk meşk oyunlari degil sanirsam. Izlemek gerek.
-
bunca ayrıntıdan sonra altyazısı dahil biri yüklesede indirip izlesek.
-
Pawlow bunu yazdı
bunca ayrıntıdan sonra altyazısı dahil biri yüklesede indirip izlesek.
İmkanım olsa sonuna ekleme yapmak isterdim ancak, şirket vınnı ile pek mümkün değil.
Ayrıca çok yanlış anlaşıldı sanırım. Yazının sadece 2. paragrafında filmden bahsediyorum. O da çok üstü kapalı şekilde. Yazı, filmin geneline ithaf edilmiş değil, aksine film, yazının içinde ufak bir detay. -
nazi seni seviyomda olm bu kadar uzun yazma gözüm korkuyo okuyamıyorum ya :(
-
:) Evet her ne kadar erkeksi olsa da Mesrine kara ve dehşetli bir kahraman. Fransız Polisini, Gizli servisine kök söktürmüş bir gangster, suçlu, yerine göre devrimci, sadece zenginden çalan bir hırsız, mahkemede kaçacağını söyledikten dakikalar sonra kaçan, Fransız polisini yıllar boyu aptal yerine koymuş ve olabildiğince tarihe gömülmeye çalışılan bir psikopat. Mesrine filmlerini sonuna kadar tavsiye ederim gerçekten. Yanlış hatırlamıyorsam, güvenlikli olan dahil 4 defa Fransız hapishanelerinden kaçnış. Şu Fransızlar' ın polisi, askeri, gizli servisi rezil olmaktan usanmamış yav bir türlü...
zeyrekli tarafından 14/Tem/14 22:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Eyvallah çok sağol.
-
sağlam filmmiş
-
yunusdogan bunu yazdı
nazi seni seviyomda olm bu kadar uzun yazma gözüm korkuyo okuyamıyorum ya :(
Her gün 1 paragraf oku hocam sen de. :)) -
biri özet geçsin.
-
128Kbps bunu yazdı
biri özet geçsin.