Erkekler Daha Mı Çok Gelişmiş Kadınlara Göre? [Evrim İçermez]
-
AMpul bunu yazdı
Çok doğru bir konu. Kadınlar çok basit yaratıklardır. Bir kadın çook çirkin değilse, asla makyaj, magazin, ilişki kavramlarından öteye geçemez. Bu kadar sığ oldukları için de tarihte hiç birşey başaramamışlardır bir kaç istisna dışında.
Bugüne kadar yapılan keşiflerin icatların vs %99.bilmemkaç ını hep erkekler yapmıştır. Yıllarca kadınların toplumda yeterince fırsat bulamadığı için bilimde geri oldukları düşünüldü, peki son 40 yılda da mı böyle? Bilimi asıl ileri götüren ülkeler, amerika avrupa japonya gibi refah seviyesi yüksek olan ülkelerde, son 40 yılda kadınların bulduklarına bir de erkeklerin bulduklarına bakın bir oranlayın.
* Mesela bir erkek kendini bilime adarsa, dış görünüşünü umursamaz bile, örnek einstein, adam evrenin sırlarını çözmeye kendini adamış ve aynı elbiseden 10 ar çift alır, tek sabunla tüm temizliğini halledermiş. Aynı şekilde çılgın bilim adamı tiplemesi genelde saç baş dağılmış psikopat bir adam tiplemesidir.
Aynı şey, felsefeci, şair, ressam vs için de geçerlidir, bu adamlar kendi alanlarına o kadar kendilerini verirler ki, hayatta onlar için en önemli şey o olur. Oysa kadınlar için bu çoook nadiren gerçekleşir, genelde de çok çirkin kızlarda :)
Mae west'in bir sözü vardır. Kadınlar için giyinir, erkekler için soyunurum.
Kadınların birbiri ile olan ilişkisini ve ne kadar sığ olduklarını anlatan mükemmel bir cümle. Özetle kadınlar için hayatta herşey basittir, her ne kadar kadınlar kendilerinin çok karmaşık yaratıklar olduğunu düşünse ve popüler kültür de kadınların erkekler tarafından anlaşılamayan varlıklar olduğunu söylese de bu tamamen yanlış, kadınlar sadece duygusal olarak çok dengesizdir olay bu.
Kadınlara iki şeyi verin, para ve sınırsız eğlence, bakın nasıl mutlu oluyorlar, hiç te öyle karmaşık yaratıklar değiller :)
@obie, çok güzel bir çözümleme yapmışsın ama enter kullanmadığın için forumun %95 i okumaz o yazıyı :)
Bence kadınlara karşı fazla önyargılı konuşuyorsun. Dış görünüşe pek önem vermeyen müziğe resime hayatını adamış sanatsal ruhlu kız arkadaşlarım var. Ayrıca gayette güzeller. O dediğin çoğu erkek içinde geçerli yani bu olaya kız erkek açısından bakmicaksın. İnsanların kapasitesiyle ilgili bişi bu bence. Eğer bi kişi sanattan anlamıyosa kadın veyada erkek oldugu için değildir. Tamamen kafa yapısıyla ilgili bişeydir. Ona bakarsan erkeklerin çoğuda futboldan ve bi kaç kaşar hakkında konuşmaktan başka bişi bilmez. Erkeklerinde çoğunun beyni zikinde çalışır.
Bence sen bahsettiğim bir kadınla karşılasmamışşın ya da karşılaşmak istememissindir. -
walla bayanlara saygım var ama hepsine değil akıllı kız yoktur kurnaz kız vardır akllı gibi görünür ama malın tekidir erkeklerin kızlardan çok az üstünlügü var bence sonuçta erkegi doğuranda bir kız yani ama bizim onlar hep bir fazlalıgımız olucak doğa gereği
-
Oyunlar başlasın...
-
AMpul bunu yazdı
Çok doğru bir konu. Kadınlar çok basit yaratıklardır. Bir kadın çook çirkin değilse, asla makyaj, magazin, ilişki kavramlarından öteye geçemez. Bu kadar sığ oldukları için de tarihte hiç birşey başaramamışlardır bir kaç istisna dışında.
Bugüne kadar yapılan keşiflerin icatların vs %99.bilmemkaç ını hep erkekler yapmıştır. Yıllarca kadınların toplumda yeterince fırsat bulamadığı için bilimde geri oldukları düşünüldü, peki son 40 yılda da mı böyle? Bilimi asıl ileri götüren ülkeler, amerika avrupa japonya gibi refah seviyesi yüksek olan ülkelerde, son 40 yılda kadınların bulduklarına bir de erkeklerin bulduklarına bakın bir oranlayın.
* Mesela bir erkek kendini bilime adarsa, dış görünüşünü umursamaz bile, örnek einstein, adam evrenin sırlarını çözmeye kendini adamış ve aynı elbiseden 10 ar çift alır, tek sabunla tüm temizliğini halledermiş. Aynı şekilde çılgın bilim adamı tiplemesi genelde saç baş dağılmış psikopat bir adam tiplemesidir.
Aynı şey, felsefeci, şair, ressam vs için de geçerlidir, bu adamlar kendi alanlarına o kadar kendilerini verirler ki, hayatta onlar için en önemli şey o olur. Oysa kadınlar için bu çoook nadiren gerçekleşir, genelde de çok çirkin kızlarda :)
Mae west'in bir sözü vardır. Kadınlar için giyinir, erkekler için soyunurum.
Kadınların birbiri ile olan ilişkisini ve ne kadar sığ olduklarını anlatan mükemmel bir cümle. Özetle kadınlar için hayatta herşey basittir, her ne kadar kadınlar kendilerinin çok karmaşık yaratıklar olduğunu düşünse ve popüler kültür de kadınların erkekler tarafından anlaşılamayan varlıklar olduğunu söylese de bu tamamen yanlış, kadınlar sadece duygusal olarak çok dengesizdir olay bu.
Kadınlara iki şeyi verin, para ve sınırsız eğlence, bakın nasıl mutlu oluyorlar, hiç te öyle karmaşık yaratıklar değiller :)
@obie, çok güzel bir çözümleme yapmışsın ama enter kullanmadığın için forumun %95 i okumaz o yazıyı :)
işte sen bu kafayla kız yetiştirirsen ilerde başka birşey olmasını bekleyemezsin. Erkek çocuğuna doktor olacak mühendis olacak pilot olacak dersin olur, kıza sen otur bakayım etrafa bakma dışarı çıkmak yasak evlenme yaşın geldi yemek yapmayı bilmezsin nasıl bakıcan kocana dersen gider ev hanımı olur kocasının vereceği paraya bakar. Sonra dersin bak erkek nası doktor oluyor bak kadın evde oturuyor. Bizim ülkemizde güzel kızların götünün tavanda olmasının nedeni büyük çoğunlukla erkeklerin çirkin olması(benim düşünceme göre eski kültürümüzden gelen akraba evliliklerinin sıklığı yüzünden) e bu kadar çirkin adam güzel kız elde edemiyor, elde etmek içinde türlü türlü şekillere giriyor kızda kendini birşey zannediyor. Aynı olayı rusyada görebilirmisin? göremezsin rusyada ne kadar kadın bilim insanı veya asker olduğunu araştırsan şaşar kalırsın. Genelde zaten rusyada eve kadınlar bakar çalısır adam yatar. Seninde maalesef ailence erkek olduğun için çok pofpoflandığın belli oluyor.
Nobel tarafından 24/Şub/13 18:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Kadınlar biyolojik olarak daha karmaşıktır. Dolayısı ile evrim aşamasında erkekten üst basamaktalar.
-
Yahu geçin bizim memleketi, ortaçağı da geçin, 1970 den bu yana diyorum, son 40 yılda, dünyanın en gelişmiş ve refah seviyesi yüksek memleketlerinde kaç tane kadın teknolojiye katkıda bulunmuş, neler bulundu son 40 yılda. Kadınlar hiç birşey bulmamış demiyorum, tek tek bak şunu kadın yapmış demenize gerek yok, istatistikden bahsediyorum.
Ortada bir gerçek var, müzik, bilim, felsefe, matematik, teknoloji vs vs tüm konularda erkekler çok daha önde ve geliştiren erkekler, kuramsal fizikçilerin hepsi erkek, çünkü kadın ay götüm nası görünüyo diye düşünmeyi bırakıp, karadelikleri uzay zamanı filan düşünmeye zahmet etmez.
Olayı akraba evliliğine getiren arkadaşım :) gülüyorum sadece, erkekler çirkin sanki kızlar süper amk, götleri yere yakın tıknaz, aşırı makyajlı sığ aşifte çoğu.
En basitinden bir çevrenize bakın, kaç tane aşkı memnu izleyip tartışan kız tanıyorsunuz, kaç tane en az bir ciddi ilgi alanı olan (programlama vb) erkek tanıyorsunuz, basitçe mukayese edin.
Ben de çok akıllı kızlar tanıyorum, kendi kız kardeşlerim en basitinden kesinlikle yukarıda saydığım basit gerizekalı kızlar sınıfına girmezler, ama dediğim gibi istisnalar kaideyi bozmaz. Hiç te öyle pohpohlanmadım büyürken, tam tersi ;)
Ayrıca bir çok kız arkadaşım oldu ve halen var, her ne kadar eleştirsem de oldukları gibi kabul ediyorum, yani hayatında eli kız eline değmediği için kızlara tukaka diyen birisi değilim, ve kesinlikle hiç bir kıza haketmediği değeri vermem, ayrıca yalakalık olsun diye de salaklıklarını örtmem sizin gibi, gerçeklerden kaçmayın.
-
AMpul bunu yazdı
Yahu geçin bizim memleketi, ortaçağı da geçin, 1970 den bu yana diyorum, son 40 yılda, dünyanın en gelişmiş ve refah seviyesi yüksek memleketlerinde kaç tane kadın teknolojiye katkıda bulunmuş, neler bulundu son 40 yılda. Kadınlar hiç birşey bulmamış demiyorum, tek tek bak şunu kadın yapmış demenize gerek yok, istatistikden bahsediyorum.
Ortada bir gerçek var, müzik, bilim, felsefe, matematik, teknoloji vs vs tüm konularda erkekler çok daha önde ve geliştiren erkekler, kuramsal fizikçilerin hepsi erkek, çünkü kadın ay götüm nası görünüyo diye düşünmeyi bırakıp, karadelikleri uzay zamanı filan düşünmeye zahmet etmez.
Olayı akraba evliliğine getiren arkadaşım :) gülüyorum sadece, erkekler çirkin sanki kızlar süper amk, götleri yere yakın tıknaz, aşırı makyajlı sığ aşifte çoğu.
En basitinden bir çevrenize bakın, kaç tane aşkı memnu izleyip tartışan kız tanıyorsunuz, kaç tane en az bir ciddi ilgi alanı olan (programlama vb) erkek tanıyorsunuz, basitçe mukayese edin.
Ben de çok akıllı kızlar tanıyorum, kendi kız kardeşlerim en basitinden kesinlikle yukarıda saydığım basit gerizekalı kızlar sınıfına girmezler, ama dediğim gibi istisnalar kaideyi bozmaz. Hiç te öyle pohpohlanmadım büyürken, tam tersi ;)
Ayrıca bir çok kız arkadaşım oldu ve halen var, her ne kadar eleştirsem de oldukları gibi kabul ediyorum, yani hayatında eli kız eline değmediği için kızlara tukaka diyen birisi değilim, ve kesinlikle hiç bir kıza haketmediği değeri vermem, ayrıca yalakalık olsun diye de salaklıklarını örtmem sizin gibi, gerçeklerden kaçmayın.
iyide abi baksana hala kabul edemiyorsun kafalar değişmemiş hala kız yetiştirme aynı kafa fark eden birşey yok o şekilde bakmayacaksın 1 kadın bile yapabiliyorsa niye başkalarıda yapamasın yeterki ortam sağlansın sanki bütün erkekler matematik dahisi yapma :D erkeklerde nasıl mal varsa onlardada var akıllıda var bilim insanıda var sayı artıyor internette yokki bilimle uğraşan kadın sayısı sen kendi mahallene bakarak referans alıyorsun sanırım, bi hastaneye git kaç tane kadın doktor görürsün onları saymıyorsun heralde git bi tıp fakültesine bak kaç tane bayan var bu kadar sığ olmayın
Ben üniversitede futbol, iddaa ve bayan cinsel organından başka konuşan 1 tane erkek görmedim kusura bakma programlama yada bilim konusan sayısı azınlıkta. Senin dahiyane mantığına göre bizimde onlardan farkımız olmaması lazım.
O kadar çok sexist bir insansın ki kadın hakkını savunmayı bile yalakalık olarak algılıyorsun. valla yazık
Nobel tarafından 24/Şub/13 19:16 tarihinde düzenlenmiştir -
AMpul bunu yazdıçünkü kadın ay götüm nası görünüyo diye düşünmeyi bırakıp, karadelikleri uzay zamanı filan düşünmeye zahmet etmez.
hahah :D
-
Kadından Doktor da olur Mühendisde olur her meslek olur ama kabul etmelisiz ki analitik ve pratik zeka kavramı kadında yoktur. Genlerinde yok farkındasınız. Ayağına 10cm topuk giyimp dokakta salak şaçma yürümek mantıksız gelmiyor sonra kadın erkek kadar akıllıdır diyeceğiz öyle mi bu çok büyük bir hata olur.
Örnek vereyim biz kod yazarken okulda erkekler nasıl kısaltırım nasıl daha iyisini daha etkinini yaparım diye farklı alternatifleri sırf zevk için denerken kızların çoğunda bu yoktur gereken notu aldıysa kız daha onun üzerine düşünmez hiç bir zaman erkek kadar bilgisayardan anlamazlar ama iyi ders çalışırlar çünkü önlerine ne koysan yerler dünya adına çok fazla sıkıntıları- düşünceleri olmadığından dersleri her zaman daha iyidir.
Diş hekimi arkadaş da anlatıyordu biz dişlerde kesim yaparken bu böyle olsa şöyle olsa daha mı iyi olur diye uğraşırken onlar sadece hocanın yaptığına en benzerini uydurmaya çalışırlar diyor ki çok haklı çünkü analitik zeka yok fazlasına gerek görmüyor ki kafa.
Estetik canlılar orası ayrı bana huzur veriyor varlıkları çünkü tuhaf bir enerjileri var sevgi ve canlılık dağıttıkları kesin ama kafalarının %95 i erkeklere derslere ve adet günlerine ayrımışlardır. % 5 indede yeni şeyler keşfetmeye çalışıyorlar.
Önyargı değil bu gerçekler.
-
Öncelikle izmarit'in gelip konuya dahil olmasını talep ediyorum :)
Cinsel organlar dışında farkımız yok. Diğer düşünebilen müritlerimizinde belittiği gibi erkeklerin baskın olması toplumdan daha doğrusu kültürden kaynaklanıyor.
Peki ama kültürlerimizde neden kadınlar ikinci planda?
Bana göre bu ortamın oluşma sebebi kadınların doğurganlığı. Aile yapısı oluştuğunda tavşan gibi üremeninde etkisiyle kadının görevi mecburen çocuk doğurup büyütmek oldu. Doğruganlığın azalıp ortalama insan ömrünün 70-80 yıl'a dayandığını günümüzde hala taş devri etkisinin devam etmesi ise ibrahimi dinlere dayandırıyorum.