folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eşekle Türkiye Turu

Eşekle Türkiye Turu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Lanet olsun içimdeki doğa sevgisine ! yaklaşık 6-7 aydır içimden Türkiye turu yapmak geçiyor. Bu turu karadeniz, marmara, ege, akdeniz, doğu anadolu ve iç anadolu olmak üzere parça parça ve farklı zamanlarda sorun çıkarmayacak bir motosikletle yapmayı düşünüyordum. Fakat nede olsa yola çıkıyoruz başımıza türlü türlü arızalar çıkabilir. bu durumda motosikleti kuş uçmaz kervan geçmez yollarda nasıl tamir edeceğiz ? motosiklet arıza yaparsa tamir etmek için 300 km mesafeye yürüyerek elimlzde mi götüreceğiz ? bunları düşündükçe gezi hayallerim kabus oluyor.

bugün internetten arama yaptım. eşekle dünyayı dolaşanlar bile var. bir eşek veya at bulup en azından mesela karadeniz bölgesinin dağlarını, yaylalarını bu şekilde gezsek nasıl olur ? motosikletle o güzelim yaylaları ne kadar gezebiliriz ? gezsek bile doğayı ne kadar gözlemleyebiliriz ? yazın bir at kiralamayı, karadenizin güzelim yaylalarını at ve köpekle gezmeyi ciddl ciddi düşünüyorum. hem kamp malzemelerimi de istediğim kadar yüklerim. dere, bayır, çayır, yağmur, çamur, dağ taş gezerim. ne dersiniz müridler ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    Lanet olsun içimdeki doğa sevgisine ! yaklaşık 6-7 aydır içimden Türkiye turu yapmak geçiyor. Bu turu karadeniz, marmara, ege, akdeniz, doğu anadolu ve iç anadolu olmak üzere parça parça ve farklı zamanlarda sorun çıkarmayacak bir motosikletle yapmayı düşünüyordum. Fakat nede olsa yola çıkıyoruz başımıza türlü türlü arızalar çıkabilir. bu durumda motosikleti kuş uçmaz kervan geçmez yollarda nasıl tamir edeceğiz ? motosiklet arıza yaparsa tamir etmek için 300 km mesafeye yürüyerek elimlzde mi götüreceğiz ? bunları düşündükçe gezi hayallerim kabus oluyor.

bugün internetten arama yaptım. eşekle dünyayı dolaşanlar bile var. bir eşek veya at bulup en azından mesela karadeniz bölgesinin dağlarını, yaylalarını bu şekilde gezsek nasıl olur ? motosikletle o güzelim yaylaları ne kadar gezebiliriz ? gezsek bile doğayı ne kadar gözlemleyebiliriz ? yazın bir at kiralamayı, karadenizin güzelim yaylalarını at ve köpekle gezmeyi ciddl ciddi düşünüyorum. hem kamp malzemelerimi de istediğim kadar yüklerim. dere, bayır, çayır, yağmur, çamur, dağ taş gezerim. ne dersiniz müridler ?

hayvanın ayağı burkulur sırtında taşırsın :D

hem çok rahatsız bir yolculuk olur.

ve çok yavaş bir yolculuk olur

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

hocam bütün Türkiyeyi gezme planın var neden güneydoğuyada gelmiyorsun :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:

hayvanın ayağı burkulur sırtında taşırsın :D

hem çok rahatsız bir yolculuk olur.

ve çok yavaş bir yolculuk olur

daha önce ata ve eşeğe binmişliğim var. at konforlu oluyor. hele birde tiki tak tiki tak hızlı hızlı gidersen uçuyormuşsun gibi oluyor. kolay kolay ata bişey olmaz hocam. en azından motosikletten onlarca kat daha dayanıklıdır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    güneydoğuya da gideriz elbet. akdenizden doğuya geçmek için güneydoğuya girmek lazım. yazmayı unuttum :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

hocam öncelikle kolay gelsin.. bende doğayı çok severim.. fakat ben bunu bisikletle falan yapmayı planlıyorum.. umarım birkaç yıl içersinde yapıcağım.. yalnız eşşek olayı biraz sıkıntı olabilir :)) hayvanının sorumuluğunu alma üzerine. zaten ne o kadar yolu eşşek sırtında gidecek insan kaldı, ne de o kadar yolu gidebilecek eşşek kaldı türkiyede. herşey araba otobüs falan. evrimleştik biraz :) 

neyse konuyla alakalı olmayacak fakat bir müridimiz buradan avrupaya oradanda afrikadan yurda dönecekti, yada böyle birşeyler yapacaktı ben kuzey afrikaya falan gitme yerler falan demiştim :)  böyle bir konu açmıştı ve birden mesajları falan kesilmişti. ne oldu ona bilgisi olan varmı? merak ettim de eğer gittiyse acaba nasıl geçmiş ve ya libya da falan başına birşey gelmiş mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    o arkadaştan ses soluk yok. bu zamana afrikada da olsa bi internet kafe bulup tahribata girmesi lazımdı. hayırdır inşallah.

bu arada bir at dağ bayır olmak üzere tok karna günde kaç km yol alabilir. ? kaç km sonra dinlenmesi gerekir ? dinlenme süresi kaç saattir ? kaç km sonra yemek yemesl gerekir ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

atla gezmek çok cazip bir o kadar da garip bi fikir :))

bence önce kısa yol dene.. memnun kalırsan tekrar çıkarsın.. sonra vurursun kırbacı ver elini karadenize..

her ilde mürit arkadaş vardır onlarla görüşürsün hem..  herkes evine buyur edemese de en azından varlığı yeter:))

atın ihtiyaçları da var yalnız sonra şehrin ortasında ederse peşinden koşmasın esnaf falan :D sen zaten şehre girmicen için sıkıntı yok da hani belki diye

he birde çok detaylı harita lazım-Pc lazım(şarjı da benzin istasyonlarında falan edersin artık :D )-vın lazım(internete girersin arada)- yaz olduğu için çok sıkıntı olmaz zaten..

yada neyse boşver bu gezinti işini :))

he unutmadan birde at kiralamak nasıl oluyor?? fiyatı falan neymiş öğrendin mi??  bende kiralayıp dolaşsam mı biraz diye düşündüm şu an da :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-buyukbas-hayvanlar-esek-satlik-esek-59132283/detay/?

işini görür hocam :)

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Hocam antalyaya gelirsen  haber verirmisin :)

ZalımMadam.10.07.24
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Eşeğe yazık olur uzun yol yapan bir hayvan değil. Deve al bir kerelik su içir 2 ay dolaş az yakıyor :)

Toplam Hit: 3205 Toplam Mesaj: 30