Esirler İngiliz Halkına Hediyem Olsun
-
yaw bırakın ayrılığı adamlar şehadet getirip namaz kılıyormu ona bak sen.. Peygamberimi peygamber olark tanıyormu? Oruç tutup kurban kesiyormu bunları yapıyorsa tamam adamlar müslüman bize ne mezhebinden, mezhebinin bant genişliğinden, alimlerinin dbsinden şundan bundan geçelim bunları
asıl önemli soru şu irana saldıran olursa tr hangi tarafta trye saldırı olursa iran hangi tarafta? Önemli olan bu.
-
TugrulBaba öncelikle şunu belirteyim ki söyledikierine tamamiyle katılıyorum. allah, peygamber, kitap, kabe, namaz, oruç, hac v.s v.s. v.s. hepsi bir, daha hala ayrılık yaratılmaya çalışılıyor. bunun aşılması lazım. ikinci olarak ta belirtmeliyim ki iran a saldırı olursa türkiye iran ı karşısına alamaz ve almamalıdır. bunu söylerken askeri olarak iran güçlüdür demiyorum. demek istediğim şu ki şu an iran ın nüfusu 65 milyon ve bunun 25 milyonu türk :) hadi gel karşına al şimdi. aynı şey türkiye içinde geçerli. iran da türkiye yi karşısına alamaz. çünkü türkü türkle savaştıramaz. ben orada bir müddet kaldım ve inanın farslar türk insanını çok ana çok seviyorlar. orada yaşayan türkler zaten bizi kendilerinden ayrı görmemekteler. şimdi bu şartlar altında nasıl savaşacaksın? bi de olayın şu boyutu varki iran gerçekten çok güçlendi ve güçleniyor. eğer bizim ordumuzla ortak bi pakt filan kurabilirlerse (ki bizim yöneticilerin buna yanaşacağına inanmıyorum çünkü hala avrupa ya yaltakçılık yapıyorlar) bu paktın karşısında dünyada durabilecek bi devlet yoktur. böyle olunca da sözünü geçiremeyeceğin devlet filan kalmaz.
-
Zaten başımıza ne geldiyse Baştakilerin avrupaya değil arabistana bakmasından geldi sinir oldum bilmeyelim abi farsça falan öğrenmeyelim zaten baştakilerin hepsi arapça biliyorlar.
-
hitbaytar bunu yazdı:
----------------------------- agalar bence şöyle bişey var, ahmedinejad rol kesiyor, cünkü ingiltere zaten ona 2 gün içinde bırakması için süre verdi , e buda karizmayı cizdirmemek için böyle bi havaya girdi, ingiltere'nin de buna ragmen konuyu uzatacagını sanmıyorum cünkü alacagını aldı ve bişey daha, iran şiidir , ehli sünnet deildir , itikatları bozuktur, öyle tek bi konusmayla gözünüz boyanmasın... -----------------------------dayı hiç bişeyimiz bozuk falan değil ben hz.ömer'i(size olan saygım;) ) sewmem ona da sen karar weremezsin bunu bilesin mezhebimi de laf uzatamazsın konuyla alakası olmayan yazı yazma ;) Ahmedinejad'da baba adamdır koydu lafını "jest yaptım serbest bıraktım" diyerek selametle ...
-
jerry bunu yazdı:
----------------------------- walla adamlara helal olsun, ingilizleri esir alabildi, bizim basimiza cuval gecirdiler, biz ne yaptik...! -----------------------------Ozamanın paşası cıktı bısıler dedı ya sert sorgu sırasında bızım cocuklarda tekme sallamıs dedı :) ama tutmamıs galıba
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------dayı hiç bişeyimiz bozuk falan değil ben hz.ömer'i(size olan saygım;) ) sewmem ona da sen karar weremezsin bunu bilesin mezhebimi de laf uzatamazsın konuyla alakası olmayan yazı yazma ;) Ahmedinejad'da baba adamdır koydu lafını "jest yaptım serbest bıraktım" diyerek selametle ...
-----------------------------
e sevmessen o sana kalmıs sana karısan yok ii oku ben olanı yazıyorum, , sen kimsinki hz. peygamberin sevdigini sevmiyorsun, işte okadar.
-
shia bunu yazdı:
-----------------------------hitaybar kardeşim. şiiler kendilerine "biz şiiyiz o yüzden ayrıyız" eğer şiiler bunu söyleyip ayrılığa vesile oluyorlarsa sünnilerde sünni olmaları sebebiyle "biz sünniyiz ayrıyız" demiş olurlar ki buda doğru değil. yani birinin adının farklı olması onları ayrılık yapan insanlar sınıfına sokmaz. sen nasıl sünni inancını kabul etmişsen (ve buda anne babandan öyle gördüğün içindir) onlarda tıpkı senin gibi şii inancını kabul etmişler. ayrıca şu fırka meselesine bi gelelim. 73 fırkanın olması ve bunlardan sadece birinin doğru yolda olma sözü senin kendi sözünü çürütür. çünkü ehli sünnet bile 4 ayrı mezhepten oluşur. şimdi söle bakalım hak yoldaki o fırka türkiyede çoğunlukta olan hanifilermi, yoksa özellikler dünya üzerinde kürt nüfusun kabul ettiği şafii lermi yoksa mısır v.s. bölgelerde yaşayan malikilermi yoksa dünyanın farklı bölgelerindeki hanbaliler midir? hepsi aynıdır deme. çünkü hepsinin ayrı fıkıh kuralları var. yani bana, "hak bi tanedir, oda ehlisünnet dir" deyip delilsiz bir cümle söyleme. bi hristiyanda kalkıp "tamam, hak bi tanedir o da benim" der o zaman. ashab meseleside çok ama çok geniş bir konudur. ama kısa olarak düzeltmemi istersen "ashabın hepsini sevenlere sünni bir kısmını sevenlere şii" denir tabiri yanlıştır. bu tabir senin şia yı araştırmadığını gösterir. Bi de “ashabın seviyosan hepsini seveceksin yoksa olmaz, ben müslümanım diyosan hepsini seveceksin” diyosunda kardeşim sen ashabı sevmeyenleri dinden aforoz etme yetkisi filan mı aldın? Allahın birliğine inanan, hz. Muhammed in (sav) son ve en yüce peygamber olduğunu, kuranın tamamını kabul eden, namaz kılan, oruç tutup zekat veren, hacca giden bir toplum hakkında konuştuğunu unutma ve onların vebalini boynuna alma derim. İnsanı ashabı sevmemek değil, Müslüman olan birine Müslüman değilsin demek dinden çıkarır.
-----------------------------
shia kardes, ehli sünnet içinde mezheplere ayrılıyor ,bunda ne sakınca var onu anlamadım, ehli sünnet de delilsiz deildir,kanıt istiyorsan p.m ile attıgım web sitesine bakarsın(reklam olmasın die yazmıorum), bu arada sen Peygamber efendimizi gören ve müslüman olan ve hepsi cennetlik olan Eshab-ı kiram'dan birini sevmeyenlerin nasıl dogru yolda oldugunu söyleyebiliyorsun? he tamam onlarda ibadetlerini yapıyorlar , herkes nası isterse öyle inanır ama herseyin oldugu gibi inanmanın da usulleri vardır diye düşünüyorum.
-
hacı sende benim mezhebimdekileri itikatı bozuk diyemezsin bana göre de sen yanlışsın ok mi ;) HZ.Ali'ye karşı çıkan adamı ben sewmiyorum abi war mı artı bi örnek Peygamber halife olarak Hz.Ali'yi ilan eder hz.ömer tbr eder ve Peygamber'den gelen cümle ömer ilk olarak sen tbr ettin korkarım ki ilk bozanda sen olacaksın hadi selametle sünni kardeşim ;) ...
-
abi insanların kendi aralarında hilafete düşmeleri cok şaşırtıcı bişey deil, sonucta Hz. Ali'de Hz. Ömer'de yıkmak için deil yapmak için varlar ve ben hepsini seviyorum asla ayrım yapmam ;)
-
abicim ayırım yapmıyosun di mi benim mezhebime bok atma o zaman ;)