Eski Eşyaları Garibanlara Vermek.
-
olmuyormuyuz..
bu sabah ayakkabı almaya gittim. neyse ayakkabıyı aldım
bizim sitenin oralarda gariban birisi var
şimdi eskileri versem onu aşağılamış olurum dedim kendi kendime
dedim yeni aldıklarımı veriyim. abiye verdim bi sevindi görmeniz lazım.
mesela geçen sene istanbul'a taşındık. eski eşyaların bir kısmını garibanlara verdik.
eskisi yerine yenisini versek daha mantıklı olmaz mı
onlara eski eşyaları vererek onları aşağılamış olmuyormuyuz ?
-
Yok be hocam sen insani bir şekilde hayır işlemiş oluyorsun. He sen hayır yaptığın kişiye seni aşalamak için eskilerimi veriyorum dersen o başka :W
-
Güzel davranış hocam, tebrik ederim.Bende yenisini verme kanaatindeyim.
-
maddi durumun yerindeyse eger tabikide yenisini ver. ilk olarak bu olay senin maddiyatın ile alakalı sonrasıda senin insanlıgın. birde anlattıgın olayda şöle bi mantık hatası var bence..
demek ki sen kıyafetlerin tam olarak eskimeden yenisini almaya gidiyorsun ki yenisini başka birine verdikten sonra eskisini hala kullanabiliyorsun. mesala ben gerçekten eskidikten sonra yeni bişey alabiliyorum (şu an için) tabi maddiyatla alakalı. senin kurdugun mantık gusel ama yenisini başkasına verirsem ben ne giyicem.
mühim olan niyet bence eski veya yeni olayından çok.
-
helal olsun bırak bunu yapmayı yanında geçemicek insanlar var her şeye bi minnet duygusu yüklemeler falan
-
Hocam sırf düşünce yapını tebrik etmek için yazdım. Senin gibi kişiler çoğalır umarım.
-
tek kaldıgım evimden arkadaşların evine çıkarken tabiki bekar evi iki çekyat bi halı bi ocak paspas falan elimde kaldı ev sahibi al götür diyor e götüremde nereye en son nakliyeci ve hamal arıyorum para verip aldırıcam ne yaparsa yapsın hesabı
o sıra 3 tane ögrenci yeni eve çıkmış eşya meşya tam takır durumu anlattım abi dediler biz gelir alırız kaç para istiyosun dediler ben para istemiyom siz benden istemeyinde dedim çocuklar nasıl sevindi bi araba tutmuşlar geldiler kendileri indirdiler aldılar götürdüler ama nasıl seviniyorlar
sonra düşündüm para verip attırıcagım eşyalar başka insanlar için iş görür şeyler olabiliyor pek tabiki.
-
ne sekilde yardim edersen et onlar sevinir merak etme hicbir asagilama olmaz sunu uygularsan
Bir (sag) elinin verdigini obur (sol) elin gormesin (duymasin) kim nasil kullaniyorsa artik :) -
Hocam eğer yardım ettiğim kişi utanır filan diyorsan ya da bende utanırım diyorsan dernekler var eşya topluyorlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorlar alan da üzülmüyo utanmıyo veren de.
-
genellikle bu durumlarda verirken daha yepyeni ya 2-3 kere giydim küçük geliyor yanlış anlama dolapta durmasın boşuna atıcam ama belki senin işine yarar filan denir. Böyle yapıldığında ne karşı taraf kırılır ne de siz kırıdmmı diye rahatsız olursunuz. Tabi ki de yenisini vermek en iyisi ama işte herkesin maddi durumu iyi olmayabiliyor.
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------
genellikle bu durumlarda verirken daha yepyeni ya 2-3 kere giydim küçük geliyor yanlış anlama dolapta durmasın boşuna atıcam ama belki senin işine yarar filan denir. Böyle yapıldığında ne karşı taraf kırılır ne de siz kırıdmmı diye rahatsız olursunuz. Tabi ki de yenisini vermek en iyisi ama işte herkesin maddi durumu iyi olmayabiliyor.
-----------------------------doğrusu budur ha içinden birine bir şeyler almak geliyor o ayrı mesele ama işe yarar bir şeyi çöpe atmak yerine işlerine yarayacak bir garibana tabi konuşma şekline uygun bir şekilde verilir..