Eski Misket Ve Taso Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

taso oynamaktan elim parcalanmıştı .d

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne tasosu lan bizim zamanımızda misket vardı gazoz kapağı vardı topaç vardı sapan vardı kablo borularından yaptığımız =)) silah şeklinde ok atmacalarımız vardı ahhh

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

gazoz kapaklarıylada cok oynadım:D hatta arkadaşımın birinin annesi sunu demişti: olm cok oynama hepsini kaybedersin:D gazoz kapagı yavs :Dcocukluk işte...daha öncesinde kimse oynamıyordu.çay bahçesi vardı yazlıgın.oyun oynanmaya bir başlandı bi baktık çay bahçesinde yerde bi tane gazoz kapagı yok:D anneme gazoz aldırırdım paso ordayken :D

sonra birde POKEMON KARTLARI vardı..hatırlayan yok mu acaba ?? neymiş efendim 1 den 100 e kadar tamamlarsak pokemon tshortu veriolarmış :D bakkalcının oğlunda vardı o tshortten.cokta uyduruk bişiydi kumaşı fln..ama herkes diyordu ki owww tişörtü var la :Dbabamın verdiği tüm paraya abimle gidip bu kartlardan almıştık 2 kutu:Dsakızıyla beraber..cenem agrımıştı o sakızlardan :D 11 yada 14 mü ne yoktu.cok zor bulunuyordu..kazımaya calısmıstık fln..sonra bir oyunda elimdeki tüm kartları kaybetmiştim :D 

tasolarada gelince...glzdi ya..secerdik bi tane özel taso :D vururduk birbirinin üstüne..cok oynayamadım.cünkü oynadıgım zaman kaybderdim.kaybedince kalbim carpardı:Danca cipslerden biriktirip evde sefasını sürmüştüm...

vayy be..ne günlerdi..1-2 ay öncesine kadar bi ses duydum balkondan geliyordu.kafamı bi kaldırdım 2 cocuk balkonda taso oynuyorlardı..bir gülümseme geldi içimden..cocuklugum dedim :)

şimdiki cocuklarda interne üstünden oyunlarda...çok yadırgamıyorum ama tasonun zevkini yada kartların zevkini bilgisayar veriyor mu tartışılır.. 

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o dönemin tüm tasolarının serisini tamamlamıştım... Hatırlarsanız arkalarında numarası vardı taso2 serisini tamamlamam için bi tane taso kalmıştı hatırladığım kadarıyla 52 numaralı taso bu tasoyu bulabilmek için herkezle oynuyordum sonunda birinde buldum adam benimle oynamayı kabul etmiyordu çünkü mahallenin en iyi taso oynayan kişisiydim elimde 5000 den fazla taso vardı seriler harıiç sirf 52 nolu taso için 200 taso vermiştim... 2 yıl önce yeni evimize taşınırken biriktirdiğim seri tasoları kayboldu ... way mk eski günler aklıma geldi...

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

tezgah açmış taso satıyodum, dev taso vardı ash'in, bi tane eleman geldi kaç para dedi, 4 lira dedim "NEEEE?!" dedi bi tokat attı ağlaya ağlaya eve koştum abime söyledim, eleman uyandı mevzuyu evine koştu tabi ama abim saniyelik inip yerden gülle gibi bi taş buldu elemana bi attı rahat 10 metre vardı bam sırta, çocuk yere yığıldı ağlayarak evine girdi, lan hiç unutmam kardeşi ayakkabısının altını yalıyodu o sıra, ne günlerdi lan evden 500 bin kaçırıp çorabıma saklardım tüm mahalleye eti cin alırdım. Vaaay amk özledim lan o günleri. (Gaziosmanpaşa / Küçükköy , vitamin çetin yanı.)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Dayımlarla misket oynardım baya küçüktüm o zamanları.

Arcutuno mu ne vardı tasolarda, anka kuşuydu heralde. O bizim 2 li koltuğun arasına sıkışmıştı. Daha kullanıyoruz koltukları, aklımda atınca kırıp alacam :D

7 özel gücü felan vardı arkasında. Tam ismi neydi hatırlamıyorum arcutunoydu heralde. (Articuno'ymuş)

Cipsten çıkmıştı, çıkar çıkmazda ben düşürmüştüm. O tasoya 50-60 taso veren vardı. 

Bide en çok tadelle uçaklarını özlerim :D  Pervaneside vardı.

Hergün cips alırdı bebeler taso için, bizim paramız yoktu ben alamazdım. Çocuklar cipsi yemezdi ben yerdim. :) 

İlk tasolar daha kalındı, atmalık tasoydu onlar. Duvar dibi oynardık bide, onda da dik atmak taktiğimdi felan.

Çocukluğum güzeldi. Keşke hep öyle kalsaydım :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

kimse tüftüf oynamadımı? yeşil su boruları ve kağıt koni tüftüf okları, okulda uçlu kalemlerin içini çıkarıp dışıyla tüftüf yapardık, türkçe dersleri cephane hazırlama dersleriydi :) birkeresinde müddür bütün kalem dışlarını topladıydı derste hocaya şikayet ettik yazamıyoruz diye o almıştı bizim yerimize :)  Ama çocukluğumun en unutulmaz oyunu simitti, her yerim mosmor olurdu :) o zamanlar yediğimiz meybuzlar maxlardan daha güzel gelirdi :):):) tasolar okulda kıravatın ucuna saklanırdı :) Ama müdür olayı farkettiğinde acayip vurgun yaptı, annesinin kuakları bayaa bi çınlamıştı, Balkondan kapış yapardık kardeşimle bazen, çok komik olurdu :D:D:D Bikere okulda çocuğun elindeki tasolar yere düşmüştü ama baya bi vardı elinde herkes karınca gibi atladı hatta o gün bende "cigali paf"  kapmıştım, çocuk çok ağlamıştı çok :):):D Annem babam öğretmen olduğu için hep çocuklardan taso toplar bende annemlerden alırdım. Bikeresinde bi kız çocuğuna bir poşet tasomu kaybetmiştim eve gidip ağlamıştım o günden beri hiç kumar oynamadım :):):) güzeldi be o günler....

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bisses bunu yazdı:
    -----------------------------

bulan varsa banada gönderin bir kaç tane çocuklugumu özledim be:(

oha hocam bu böyle koyulurmu içimgitti resmen bunun dev taso olanları vardı bnde kuuzenim vermişti ve ben okadar mal bir insanımki gittim onlarla başka şeyler takas ettim hem hediyeydi hemde dev taso şimdiki aklım olsa hiç verirmiyim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

gazoz kapaklarıylada cok oynadım:D hatta arkadaşımın birinin annesi sunu demişti: olm cok oynama hepsini kaybedersin:D gazoz kapagı yavs :Dcocukluk işte...daha öncesinde kimse oynamıyordu.çay bahçesi vardı yazlıgın.oyun oynanmaya bir başlandı bi baktık çay bahçesinde yerde bi tane gazoz kapagı yok:D anneme gazoz aldırırdım paso ordayken :D

sonra birde POKEMON KARTLARI vardı..hatırlayan yok mu acaba ?? neymiş efendim 1 den 100 e kadar tamamlarsak pokemon tshortu veriolarmış :D bakkalcının oğlunda vardı o tshortten.cokta uyduruk bişiydi kumaşı fln..ama herkes diyordu ki owww tişörtü var la :Dbabamın verdiği tüm paraya abimle gidip bu kartlardan almıştık 2 kutu:Dsakızıyla beraber..cenem agrımıştı o sakızlardan :D 11 yada 14 mü ne yoktu.cok zor bulunuyordu..kazımaya calısmıstık fln..sonra bir oyunda elimdeki tüm kartları kaybetmiştim :D 

tasolarada gelince...glzdi ya..secerdik bi tane özel taso :D vururduk birbirinin üstüne..cok oynayamadım.cünkü oynadıgım zaman kaybderdim.kaybedince kalbim carpardı:Danca cipslerden biriktirip evde sefasını sürmüştüm...

vayy be..ne günlerdi..1-2 ay öncesine kadar bi ses duydum balkondan geliyordu.kafamı bi kaldırdım 2 cocuk balkonda taso oynuyorlardı..bir gülümseme geldi içimden..cocuklugum dedim :)

şimdiki cocuklarda interne üstünden oyunlarda...çok yadırgamıyorum ama tasonun zevkini yada kartların zevkini bilgisayar veriyor mu tartışılır.. 

Pokemon kartlarında ilk 20yi tamamlarsan T-Shirt, ilk 60'ı tamamlarsan ( bu sayıdan emin değilim) poke topu veriyolardı. 19 Numaralı kart çıkmazdı bi türlü. Kuruyemişçiye yalvar yakar ikna ettik, bi kaç tane getirtti t-shirtlerden 19 olmadan almıştık t-shirtleri. Ayrıca dandik falan değildi, normalde siyah beyaz bi ash fotosu vardı üzerinde, güneşe çıkınca renkleniyordu. Sağolsun annem beyaz diye 60 derecede yıkayınca, ilk yıkamadan sonra telef oldu :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoSCaDo
    KoSCaDo's avatar
    Erkek

Harbidende Geçmiş Gözlerimde canlandı :D be . . .

Toplam Hit: 12827 Toplam Mesaj: 48