folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Eski MS Çalışanı : Linux Mutlaka Çalışacak

Eski MS Çalışanı : Linux Mutlaka Çalışacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi

Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor. 

Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği. 

Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.

------- 
    amacım tartışma çıkartmak değildir, burda dikkat çektiğim nokta şu cümle;

"eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı"

Enteresan geldi böyle bir konu yoktu açtım.

Kavga etmeden tartışabilirsiniz fakat yine sonuç olmaz.Konu benim konum olduğundan hakarette direkt yöneticilere pm atacağım bi hava almanız için haberiniz olsun
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    doğru demiş hocam eğer tekel olsaydı ondan başka program üreticisi olmasaydı microsoft kendini bu kadar geliştirmek mecburiyetinde kalmayacaktı! çünkü kendi programları haricinde program olmayacaktı millet ona mahkum olacaktı... ama acık kaynak kodlu yazılımların sürekli geliştirilmesi microsoftu da gelişmeye itmiştir... ayrıca bu acık kaynak kodlu programların ücretsiz olması microsoftun fiyat kırmasına yol actığı da doğrudur! sonucta insanlar aynı işi yapan iki maldan ucuzunu alır! şuan için bir karşılaştırma yapmak söz konusu olmayabilir ancak acık kaynak kodlu programların sürekli gelişmesi microsoftun ürünlerinin satışını az da olsa engellemiştir... microsoft bu rekabet ortamında fahiş fiyatlarla ürünlerini satamayacağı için ücretleri düşürmek zorundadır ancak denildiği gibi nereye kadar? sonucta acık kaynak kodlular ücretsiz ancak microsoft bünyesinde binlerce kişi calıştırmakta eninde sonunda dama diyecektir...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

-------------------

"eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı"

-------------------

bunu ben de demiştim. :)

what he learns, we all learn,
    what he knows, we all benefit from.

This is Linux...

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    windows un tek kazandığı nokta yıllardan beri süre gelen .exe çift tıkla yükleme olayı.. buna birçok insan alışık değil linuxa bu yüzden zorluk yaşıyor.. ama her kelimesiyle linux bir harika..

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    niye tartışalım hocam adam öyle demiş diye oturup bunu tartışacak mıyız? sen de bizi iyice kavgacı yaptın =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

9.10 karmic koala

ubuntu sofware center ' a hayran kaldım :)

https://wiki.ubuntu.com/SoftwareCenter

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    dokuz.on resmi olarak ne zaman yayınlanacak :| sabırsızlıkla bekliyorum :W

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:
    -----------------------------
    dokuz.on resmi olarak ne zaman yayınlanacak :| sabırsızlıkla bekliyorum :W

beta kur nolcak :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek
    ubuntu 9.10 bu ay içersinde yayınlanmış olackak hocam ... bilmeyen arkadaşlar için açıklayalım ubuntu sürümlerindeki noktadan önceki kısım yılı noktadan sonraki kısım ay ı temsil eder ve bu şekilde numaralandırılır... yani ubuntu her 6 ayda bir yeni sürüm çıkartır ve her 3 yılda bir uzun süreli destek sürümü çıkartır bu destek sürümlerine 3 yıl destek verirken diğer çıkardığı sürümlere sadece 1 yıl destek verir...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Evet Zümsük ün dediği gibi normal masaüstü kullanıcılarıda Linux çekirdeklerine dönecekler eninde sonunda.MS pazarlama dehası ve multimedya kullanımına benzer  kullanımıyla milyonlar sattı ama sağlam basan bir linux var.ve ilerlemesi artarak sürüyor.bilinçlenen kullanıcılarda elbette bazı şeyleri sorgulayacaklar.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

mobydick64 bunu yazdı:
    windows un tek kazandığı nokta yıllardan beri süre gelen .exe çift tıkla yükleme olayı.. buna birçok insan alışık değil linuxa bu yüzden zorluk yaşıyor.. ama her kelimesiyle linux bir harika..

hocam ubuntuda .deb, pardusta .pisi paketlerini çift tık değil tek tıkla kuruyorsun.Paketi kur diyorsun kuruyor ,

Paket yöneticisinden seçip uygula diyorsun kuruyor.Windowsta ileri, ileri, ileri demen lazım yine linux daha kolay.Ki tar.gz den de 2 komut vermek kolay.Olay sadece orası değil tahminimce.

& g2k : hoca ondan demedim çoğu konuda lin-win tartışması çıkıyor.Tamam ikiside işletim sistemi ama ikisininde farklılıkları var.. :) ondan dedim.Amaç kavga değil tartışma.

------

Ayrıca ubuntu 9.10 da ne gibi yenilikler olacak bilen varmı ? 

Toplam Hit: 4198 Toplam Mesaj: 20