Esma - Ül Hüsna - Allah" In 99 İmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Harkulade bir ses çok güzel yorumlamış paylaşmak istedim dini ve siyasi bir tartışmaya götürmemeniz dileklerimle, Robinson_Crusoe

http://www.youtube.com/watch?v=6_J96-fBtWc

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Güzel paylaşım ama mesela ilahilerde olsun yada bu tür şeylerde arkadan zikir seslerinin gelmesinden nefret ederim.

yinede eyvallah

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=zZfwGX0vyvs&feature=related

bak bu daha güzel :) islam dini çok güzel bir dindir salak salak kaa sallamak kendinden geçmek değildir asıl olan dua ederken kendinde olmaktır. (genel söylüyom)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Ellerine sağlık hocam.

ekistira

Şah-ı Nakşibend Hazretleri, ‘Allah Teâla’nın 100’ den bir eksik olmak üzere, 99 ismi vardır. Her kim bunları ‘ihsâ’ ederse cennete girer.’ [Müslim, zikir, 5; Tirmizi, deavât, 87, [H.no:3502]; İbn-i Mâce, dua, 10 [H.no: 3861]; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, VIII, 490; el-Hakim, el-Müstedrek, I, 17] hadis-i şerifi hakkında şu yorumu yapmıştır:

- Bu hadis-i şerifteki ‘ihsâ’ kelimesinin üç anlamı vardır. Bunlardan ilk akla geleni, Allah Teâla’nın mübarek isimlerini saymak ikincisi, bu güzel isimlerin manalarını bilmek üçüncüsü ise, bu mübarek isimlerin, gerektirdiği şekilde amel etmektir. Yani bir kimse ‘Ya Rezzâk’ dediğinde, hatırına hiçbir geçim kaygısı gelmemelidir. ‘Ya Mütekebbir’ dediği zaman Allah Teala’nın azamet, hükümranlık ve yüceliğini anlıyor demektir. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Güzel paylaşımlar teşekkürler,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    Güzel paylaşımlar teşekkürler,

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    :D hoca simdi cennet'i garantiliyor muyuz?

birde bu isimlerdeki er-, el-, gibi ön ekleri ne anlama geliyor, bilen var mi? almancadaki, der die das yada fransizcaki le la.less anlamindaki isim belirtecleri mi?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    5Agustos1921 bunu yazdı

birde bu isimlerdeki er-, el-, gibi ön ekleri ne anlama geliyor, bilen var mi? almancadaki, der die das yada fransizcaki le la.less anlamindaki isim belirtecleri mi?

sen hepsini anlamlarını tam bilerek ezberle. almanca- arapça çok yakın diller zaten :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    5Agustos1921 bunu yazdı

sen hepsini anlamlarını tam bilerek ezberle. almanca- arapça çok yakın diller zaten :)

dogru diyosunda iste sorumun yaniti degil bu !?

biliyorum dillerle ilgili bi yazi okumustum ama yeterli degildi; onden eklemeli diller, sondqn eklemeli diller, tek heceli diller vurguya dayanan diller, icten bukumlu diller vs ama. tum bunlari gectim, dil ailesinin insanin evrimiyle yada gelisimiyle sosyallesmesiyle cografya uzerindeki dagilimini kronolojik olarak merak ediyorum. var mi buna bi cevabin?

sorum su bu el ver er vb eklerin kattigi anlam nedir arapca bilenlerde "imamhatip"lilerde cevaplayabilir
    mi?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    5Agustos1921 bunu yazdı

evet dediğin şekilde

ek 1 - allah da el ilah yani the god gibi düşün, ordan gelir. esasında özel bi isim sayılmaz ama selpak gibi düşün. kağıt peçetedir aslında, selpak olmuş adı.

ek 2 - 99 isim aslında arap kültüründe 99 bizdeki 40 veya bin gibi mecaz anlamdadır. yani bin dereden su getirmek deyimindeki gibi "çok" anlamında. esasen 99 tane isim kuranda 99 isim geçmez yanlış hatırlamıyorsam. akıllarda öyle yer etmiş. 99 isimli de bi tablo uydurmuşlar meşhur olmuş.

edit : şimdi bi daha baktım buhariden gelen hadislerde 99 isimq geçiyormuş. o da doğal olarak benim dediğim şekilde geçer yani mecaz anlamda, çok ismi var anlamında.

Prometheus tarafından 27/May/14 00:03 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    @promet, sagolasin hocam.

dilin dunya cografyasi uzerinde dagilisina iliskin bi makale vs var mi bildigin?

Toplam Hit: 1697 Toplam Mesaj: 13