Eter Hakkında Genel Bilgiler.....
-
Dietil eter
Eterlerin oksijen atomuna iki alkil grubundan olustugu bilgisini araya sikistirip dietil etere geceyim. En kücük eter olmamasina ragmen en meshurudur. Kisaca eter olarak isimlendirilir.
Kaynama noktasi oldukca düsüktür. 35°C. Donma noktasi da oldukca düsüktür
-123°C.
Yogunlugu 0.71 g/cm3 olup sudaki cözünürlügü oldukca düsüktür ve su ile karismaz ve ayri faz olusturarak suyun üstüne kurulur.
Kimyaci olmayan kisilerin bayiltilmasinda kullanilir. Cok kolay alev alir. Uzun süre isiga maruz kaldiginda, patlayici peroksitler olusturarak oldukca tehlikeli olabilmektedir. Günes isigi almayan, cocuklarin erisemeyecegi serin yerlerde saklanmasi tavsiye olunur. Genelde cözücü olarak kullanilir. Polar bir cözücüdür denebilir. Kaynama noktasinin düsüklügü nedeniyle ortamdan uzaklastirmasi kolay oldugundan tercih edilir. (en azindan ben tercih ediyorum demek aslinda bu)
Sanayide sentezi etil alkolun dehidrasyonu ile yapilir. Derisik sülfürik asit ile karistirilan etil alkolun isitilmasi sonucu dietil eter olusur ve olusan dietil eterin ortamdan distilasyon yoluyla cekilmesiyle aslen denge olan tepkime saga dogru kaydirilir. Tepkime genelde 130-140°C`de gerceklestirilir. Daha yüksek sicakliklarda etanol etilene dönüsürken daha düsük sicaklarda tepkime cok yavas gerceklesmektedir.
Cevre kirliligine pek yol acmaz. Su ile karistiginda cok kolay buharlastigi icin havaya karisir ve isik ve isiyla bozulur.
Hava ile temas halinde bulunan dietil eter icinde az miktarda su bulunmaktadir. kuru eter elde etmek icin dietil eter kücük sodyum parcalari varliginda, argon atmosferi altinda distillenerek yine argon altinda saklanir.buda benım eter :D

buda yazısı :D

sanırsam bu şişe 1litrelik benım bir işime yaramıyor öle adam bayıltacak gibi bir olayımda yok bunun için satmayı yada elektronık malzemler karşılığında vermeyi düşünüyorum ilgilenenler olursa yollaya bilirim ....
-
Serin yerde Muhafa Ediniz;
Yanında Havya var :D
güzelll..
-
baya bahsi geçen bir maddeydi bilgilenmiş olduk
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------Serin yerde Muhafa Ediniz;
Yanında Havya var :D
güzelll..
-----------------------------havya çalışmıyor hocam bunun yanında sakladığım yer oldukça serin ve pc ye uzak olduğu için masa üsütne alıp resim çekmek zorunda kaldım o yüzden :D ama gayet kafa yapıcı bir madde. dolabın kapağını bir açıyorum kendimden geçiyorum :D
-
elektronik malzeme ne olabilir :)
-
güzel bilgiler riçin ellerine sağlık birazda devre yayınlasan çok kral olacak...
-
2FaN bunu yazdı:
-----------------------------
elektronik malzeme ne olabilir :)
-----------------------------genellikle pic serisi entegreler 16f628 smd tiplilerden çok kulalnıyorum bunlardan temın edin gönderim 2-3 tane karşılığında yarısını yollıyım :D
bu arada devreler yolda şu sıralar bölüm şefiyle sera otomasyonu tasarlıyorum şirket kurcaz :D bunu dışındada bir sürü askeri amaçlı proje var roketler üzerinde çalışıyorum boş zaman buldukça....ama yakında devre yayınlıcam yeni devreler :D
-
ben bi kimya lavratuvarına uğramam gerek oradada böyle bi şişe olacaktı sanırım :D
bizim bölüm şefide bütün gün oturuyor arada bi lm338 li devre yapıyor iş olsun diye okadar başka birşey bilmiyor işte....
projelerin çoksa bence üretici firmalardan sample iste ortak çalışabilme imkanın var :)
-
hocam daha piyasaya akmadık lisede okuyoruz bu gidişle bitmicek a.q okulu... en sonunda öğrendiklerimi idareciler üzerinde denicem diplomayı versinlerde gerisi skmde değil.....
proje çok neler var neler pkklı olsaydım herhalde örgütün silah sorumlusu yaparlardı benı zaten çete kursam yeri a.q her türlü malzeme yapabilecek kapasitedeyim sayılır (patlayıcılar haric elektronık aksam vb.)yeni şeylerde üretmekteyim :D
bu arada sample ne ki ? :D
-
parayla satarsan ne kadara verirsin ben istanbuldayım ha eğer paraya ihtiyacım yok dersen istediğin malzemeleride alabilirim bu arada bende otomasyoncuyum
-
parasında değilim hocam ben istediğimde bu tür şeylerden bulurum fakat burda elektronık malzme kıtlığı var o yüzden :D
kolay gelsın...