Ev Alıcam - Kredileri Hakkında Bilgisi Olan?
-
Hocalar ikitellide bir arsadan hisseden 130-150 bin alıcağım var. 50 falanda kendim üzerine koyup 350bin falan civarından istanbulda ev almak istiyorum ailem ile.
bankalar ile ev kredilerinde yakın zamanda münasebet kuranınız var mı?
Şuan elimde evin parasının bir kısmı olunca sıkıntısız geri kalanı için 200 bin bir rakam verip ev alabiliyormuyuz?
-
sektorun ıcınde saglam muteahhıt yakınları olan bırısıolarak soyluyorum 1 degıl 2 seneye kalmadan patlak verecek emlak olayları su anda zar zor donuyor
muteahhıtler olarak. ha sen cek kredı al evını ode
nakıt koyup uzerıne kredı cekebılıyorsun kaldıkı ev bedelı ornegın 100 bın tl %80 ıcınkredı verıyorlar ıllakı pesınat gerekıyor kredı ıcın de
-
Hacı abi bende Antalya da emlak işi yapıyorum.Genelde en uygun kredi halk ziraat ve vakıf bank oluyor yinede araştır şansını dene.200 lira kredinin 10 yıllık ortalama ödemesi 2.500 civarı olur. Nerden ev alırsan al ama iskansız alma :))
Ev konusunda takıldıgın husus olursa buralardayım :)
-
hipokondriyak bunu yazdı
sektorun ıcınde saglam muteahhıt yakınları olan bırısıolarak soyluyorum 1 degıl 2 seneye kalmadan patlak verecek emlak olayları su anda zar zor donuyor
nakıt koyup uzerıne kredı cekebılıyorsun kaldıkı ev bedelı ornegın 100 bın tl %80 ıcınkredı verıyorlar ıllakı pesınat gerekıyor kredı ıcın de
balon patlayacak mı diyorsun hocam
-
hipokondriyak bunu yazdı
bu patlak verecek mevzusunu 5-6 yıldır duyuyorum hala patlayamadı.
-
toki suanda kayit yapiyor 20sine kadar. bugun git hemen yazil sifir faiz aylik 1500 odemesi var
-
Yatirim icin mi yasamak icin mi?
-
Hocam ev kredisi alinirmi delirdin mi? Resmen adami soyuyorlar bir verip bes istiyorlar. 100bin tl kredi alsal ev icin 50-60bin tl koyarlar. Git al soyle bahceli mustakil bir ev, oh mis.. kafani dinle bahcende kahvaltini yap. Naapcan apartmani filan.
-
hipokondriyak bunu yazdı
Emlak balonu patlayacak vs diye soyle bir yazi okumustum mantikli gelmisti.
-Emlak icin kredi cekecek isen evin degerinin %75-80 ini kredi cekebiliyorsun geri kalani elinde nakit olmasi gerekiyor.Ev sahipleri kredinin az cekilmesini istiyorlar ki daha az vergi ödemek icin. Ornegin evin degeri 300bin TL sen bu ev icin 240bin TL kredi cekebilme imkanin oluyor. Fakat ev sahibi 150bin den fazla kredi cekeceksen evi satmam sana diyo.Ev alacagin zaman git mutlaka gez gör, Mutlaka yaninda evden anlayan birilerini götür.Metro nun henuz gelmedigi ve gelmesi icin altyapi calismalarinin devam etitgi yerlere bakarsan metro geldigi zaman degeri daha da artacaktir.
-
Hocam cok iyi bilmemekle birlikte fuzulev ve eminevim organizasyonlarini arastirmani oneririm.
-
SaNaL_AjaN bunu yazdı
Hacı abi bende Antalya da emlak işi yapıyorum.Genelde en uygun kredi halk ziraat ve vakıf bank oluyor yinede araştır şansını dene.200 lira kredinin 10 yıllık ortalama ödemesi 2.500 civarı olur. Nerden ev alırsan al ama iskansız alma :))
Ev konusunda takıldıgın husus olursa buralardayım :)
İskansız ev almayın :)