folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ev Isıtmak La Alakalı Genel Bir Cevap

Ev Isıtmak La Alakalı Genel Bir Cevap

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Merhabalar, her koy muhakkak ev ısıtmak la alakalı soru ya da tavsiye geliyor, ben ayrıca bir konu ile cevap vermek istedim. Tabiki koşullar durumlar önemli ama el sadet:doğalgaz her zaman döver, macera arayıp kafanızı yormayın, fizik works arkadaşlar

Klimalar ısıtmak için değil soğutmak için dizayn edilmiştir, ısıtma klimaları farklıdır, normal klimalar la ısınmayı tavsiye etmem kimse etmez ısınmak için klima alacaksanız ısıtma verimliliği dikkat etmeniz lazım, klima olan ısıpompaları var.

Elektrikli ısıtıcıyı gelecek olursak da, malesef elektrikle ucuza ısınacaksanız tek yolu ısı pompası, rezistanslı ısıtıcılar verimli değildir.

Isınıyorsanız size göre Isınıyorsun uzun, mevzu şu, 2000 liralık doğal gaz yakınca nezkadar sıcak ve rahat 2000 liralık elektrik yakınca ne kadar sıcak ve rahat.

Özellikle zemheri soğuklarda sadece elektrik yaktığınızla kalırsınız.

2 kat içlik 3 kat çorap giyip tuvalette klazöte oturunca kılların donacak kadar olup taharet musluğundan tazyikli buz akıp 9m2 odada yorgan altında kalıp Bi de üstüne 1500 vermektense 2000 lira verip en azından burnun donmaya ak kadar ısınmak daha mantıklı bence.

Bir de nükleer reaktör bekçisi gibi sürekli hangi ısıtıcı nerede kaç dakika çalıştı hesabı da var bunlar da işçilik

Bunun matematiği basittir öyle mumla çömlek ısıtmaya doğalgaz aç kapayla bişey değişmez termodinamik bu

1kw elektrik 2.60 tl ve 850 kalori civarı ısı verir, 1m3 doğalgaz 9 tl ve 9000 kalori ısı verir. Yani 1m3 doğalgaz 10 kat fazla enerji verir ama 3 kat pahalıdır. Geri hesabı siz yapın

Eğer ısınamıyosanız ya kombiniz kötü ya tesisatınızın, başka Bi açıklaması olamaz

Şunu da belirteyim malesef Bi sitede veya lüks bir evde oturuyorsanız yazda çok iyi bir ustaya ya da yerden ısıtma değilse, karilüfer tesisatınızın yanlış olma ihtimalı %99. Memleketteki ustaların ustalığı ortada. İnternet en karülüfensnasıl bağlanmalı bakın, sonra da kendi tesisatınızın bakın. Bir de yoğuşmalı kombi alın yüzde 90 a yakın verimi var

Edit: örnEk peteklerin çapraz mı seri mi alt üst mü bağlı verimliliği bazen yarı yarıya etkiliyor eğer petek boylarını uzunsa. Aptal adamlar 5 metre peteğe alttan giriş çıkış yapıyor estetik dursun diyeymiş, ya da eski evlerde dolaşmamak için üstten girip aynı yönün altından çıkıyor, su da elektrik gibi kısa yoldan dönecek tabiki

erebos tarafından 26/Oca/26 10:02 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Teşekkürler hocam fakat fizik çalışıyorsa, klima ile ısı pompası ile çalışan klimanın fizik yasaları nezdinde farkı nedir? Ikisi de air to air heat pump değil mi? Biri olsa olsa ground to water ya da air to water olur? Aydınlatabilirsen sevinirum. Ben soğutmak için pazarlanan, inverterli diye de geçen klimalardan biri ile dışarıyla ısı takas ediyorum mesela, ister soğuk olsun ister sıcak, defrost özelliğine sahip dış ünite. Tüm ev 18-22C arası geçiriyorum kışı (40sqm). Dışarıdaki ünitenin condenser boyu falan mu farklı oluyor?

Doğalgaza erişimim yok, LPG ise elektrikten çok daha pahalı. Bundan daha ucuzu benim için odun ve kömür yakmak olabilir ama onun için de depolama ve baca sorununu çözmem gerekir.

end tarafından 26/Oca/26 12:03 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiokhan
    kiokhan's avatar
    Erkek

müridim doğalgaz vs yok klima ile ısınmaya çlışıyoruz ama yetersiz 18.000btu arçelik 
    onun yerine bunu önerir misin ? elektrik sarfiyatı nasıl olur ?

https://ivigo.com.tr/urun/5914/i-vi-go-epk-2500-watt-profesyonel-wi-fi-konvektr-istc-beyaz-ayak-askl

Türk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Teşekkürler hocam fakat fizik çalışıyorsa, klima ile ısı pompası ile çalışan klimanın fizik yasaları nezdinde farkı nedir? Ikisi de air to air heat pump değil mi? Biri olsa olsa ground to water ya da air to water olur? Aydınlatabilirsen sevinirum. Ben soğutmak için pazarlanan, inverterli diye de geçen klimalardan biri ile dışarıyla ısı takas ediyorum mesela, ister soğuk olsun ister sıcak, defrost özelliğine sahip dış ünite. Tüm ev 18-22C arası geçiriyorum kışı (40sqm). Dışarıdaki ünitenin condenser boyu falan mu farklı oluyor?

Doğalgaza erişimim yok, LPG ise elektrikten çok daha pahalı. Bundan daha ucuzu benim için odun ve kömür yakmak olabilir ama onun için de depolama ve baca sorununu çözmem gerekir.

Hocamfş formula 1 aracı da traktör de içten yanmalı motor kullanıyor ve aynı fizik kurallarına tabi, öyle düşünebilirsin. 

Hatta abartılı örnek vermezsek 90 beygir araba 200 li gidebiliyorsun ama yokuş çıkarken içi fusse zorlanıyor, 55 beygir newholland ise arkasında 800 kilo çapa makinasıyla toprak kazıyor

Her klima da ısıtır ama her klimada soğukta verimli ısıtmaz. Standart klimalar 10 derece altında çalışmaz çalışsa da çalıştırılmamalı

Isı pompasında isi ikisi de air to air değil, ısı pompası suyu ısıtır ve bunu karülüfere gönderir. İçinde ısı pompası olan klimalar ise(yeni ekstra belirtilen yoksa hepsi ısı pompası) dışarısı -5 olsa bile ıbıtabilir şekilde dizayn ediliyor onda da ilk durum geçerli

Senin durumunda bütçe yoksa dışarısı 10 dereceninzaltınazinmiyorsa iyi ve ısıtabilen bir klima iniyorsa malesef radyatör

Bütçe varsa ısı pompası

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    kiokhan bunu yazdı

müridim doğalgaz vs yok klima ile ısınmaya çlışıyoruz ama yetersiz 18.000btu arçelik 
    onun yerine bunu önerir misin ? elektrik sarfiyatı nasıl olur ?

https://ivigo.com.tr/urun/5914/i-vi-go-epk-2500-watt-profesyonel-wi-fi-konvektr-istc-beyaz-ayak-askl

Hocam hem klima açıp hem Bi de bundan yakacaksın Bi de birkaç tane yapacaksan hiç uğrama, eğer sürekli kaldığınız Bi evse karülüfere bağlat ve elektrikli kombi ya da ısı pompası al

Ama illa ısıtıcılar çözeceksen farlı ısıtıcı en fiyat performans olur bunlar aç kapa yapmak iyi olmuyor sürekli açık olmalı pasif ya

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    end bunu yazdı

Hocamfş formula 1 aracı da traktör de içten yanmalı motor kullanıyor ve aynı fizik kurallarına tabi, öyle düşünebilirsin. 

Hatta abartılı örnek vermezsek 90 beygir araba 200 li gidebiliyorsun ama yokuş çıkarken içi fusse zorlanıyor, 55 beygir newholland ise arkasında 800 kilo çapa makinasıyla toprak kazıyor

Her klima da ısıtır ama her klimada soğukta verimli ısıtmaz. Standart klimalar 10 derece altında çalışmaz çalışsa da çalıştırılmamalı

Isı pompasında isi ikisi de air to air değil, ısı pompası suyu ısıtır ve bunu karülüfere gönderir. İçinde ısı pompası olan klimalar ise(yeni ekstra belirtilen yoksa hepsi ısı pompası) dışarısı -5 olsa bile ıbıtabilir şekilde dizayn ediliyor onda da ilk durum geçerli

Senin durumunda bütçe yoksa dışarısı 10 dereceninzaltınazinmiyorsa iyi ve ısıtabilen bir klima iniyorsa malesef radyatör

Bütçe varsa ısı pompası

Inverterli klimalarla birlikte 10C altında çalışıyor neredeyse hepsi. Senin dediğin ac motorlarla çalışan on/off yapan klimalar, fi tarihinden kalma aletler. 

Isı pompası teknolojinin adı, klima da ısı pompasiyla çalışıhod, senin "ısı pompası" dediğin şey air to water ısı pompası. Verim olayını COP denen bir değerle hesaplıyoruz. (Coefficient of Performance). Buna göre dışarısı -5C iken de çalışabilen klimanın, üzerinde 1kW yazan UFO ısıtıcıdan çok bir farkı kalmıyor, COP 1.5 civarlarina düşüyor, ama sürekli defrost'a girdiği için dış ünite, sonuçta 1:1 gibi bir şeye tekabül ediyor aldığınız ısı ve harcadığınız enerji.

Benim ikinci bir tavsiyem elektrikli battaniyeler. Gece bütün ısınma aygıtlarını 18-19C bandına getirip battaniyenizi orta ayara getiriyorsunuz, 75*8W karşılığında üşümeden uyuyorsunuz.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek

54 metrekare 3 göz evde bu arada müstakil alt katta yaşıyorum klima kullandım 12000 btu sıcaklık 11000 btu olması lazım uyku modunda 24 25 çok soğuk olduğunda 26 dereceye aldım aralık ayı boyunca kombi kapalı idi. Doğalgaz 1 ayın sonunda 258₺ geldi elektrik 1330₺ geldi. Aralık ayımın son haftası felaket soğuktu bu da göz önüne alındığında ev 20  ile 21 derece arasında kaldı. Uyku modu zaten minimum güç olduğundan sıcaklık böyle kaldı. Üşüdüm mü pek değil lakin salon evin orta noktası banyo bi miktar daha serin idi. Ben denemek için klimayı kullandım Eylül ayında aldım yanlış hatırlamıyorsam 8 kWh kullanmışım 1 aydaki elektrik tüketimim buydu faturada bilgi olsun diye paylaştım evi küçük ve kliması olanlar için bilgi olsun. Bu arada evim hem İçerden 3 cm tarafıyla tüm duvarlar ara duvar tavan dahil her yeri kapladım dışarıdan 5 cm straforlu. Şehir Zonguldak..

The End
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    HeLLB0y bunu yazdı

54 metrekare 3 göz evde bu arada müstakil alt katta yaşıyorum klima kullandım 12000 btu sıcaklık 11000 btu olması lazım uyku modunda 24 25 çok soğuk olduğunda 26 dereceye aldım aralık ayı boyunca kombi kapalı idi. Doğalgaz 1 ayın sonunda 258₺ geldi elektrik 1330₺ geldi. Aralık ayımın son haftası felaket soğuktu bu da göz önüne alındığında ev 20  ile 21 derece arasında kaldı. Uyku modu zaten minimum güç olduğundan sıcaklık böyle kaldı. Üşüdüm mü pek değil lakin salon evin orta noktası banyo bi miktar daha serin idi. Ben denemek için klimayı kullandım Eylül ayında aldım yanlış hatırlamıyorsam 8 kWh kullanmışım 1 aydaki elektrik tüketimim buydu faturada bilgi olsun diye paylaştım evi küçük ve kliması olanlar için bilgi olsun. Bu arada evim hem İçerden 3 cm tarafıyla tüm duvarlar ara duvar tavan dahil her yeri kapladım dışarıdan 5 cm straforlu. Şehir Zonguldak..

Hocam klima ile sadece tek bir mekan ısıttın ama, tuvalet banyo mutfak ve diğer odalar sadece ölmeyecek kadar ılıktır. kombi yaksan en fazla 2000 gelirdi 54k2 ev, ama bütün ev ısınırdı ve içerisi de yine 21 derecenin altına düşmezdi diye düşünüyorum. tabi denemek lazım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    end bunu yazdı

Bütçe varsa ısı pompası

Inverterli klimalarla birlikte 10C altında çalışıyor neredeyse hepsi. Senin dediğin ac motorlarla çalışan on/off yapan klimalar, fi tarihinden kalma aletler. 

Isı pompası teknolojinin adı, klima da ısı pompasiyla çalışıhod, senin "ısı pompası" dediğin şey air to water ısı pompası. Verim olayını COP denen bir değerle hesaplıyoruz. (Coefficient of Performance). Buna göre dışarısı -5C iken de çalışabilen klimanın, üzerinde 1kW yazan UFO ısıtıcıdan çok bir farkı kalmıyor, COP 1.5 civarlarina düşüyor, ama sürekli defrost'a girdiği için dış ünite, sonuçta 1:1 gibi bir şeye tekabül ediyor aldığınız ısı ve harcadığınız enerji.

Benim ikinci bir tavsiyem elektrikli battaniyeler. Gece bütün ısınma aygıtlarını 18-19C bandına getirip battaniyenizi orta ayara getiriyorsunuz, 75*8W karşılığında üşümeden uyuyorsunuz.

Haklısın, aslında modern klimaların hepsi birer 'air to air heat pump'  Inverter teknolojisiyle -15 derecelerde bile çalışan cihazlar var, buna itirazım yok.Ancak termodinamik sadece verimlilik (COP) değil, aynı zamanda ısı transfer yöntemidir. Klima havayı ısıtır (konveksiyon), doğalgazlı radyatör ise hem havayı hem de objeleri/duvarları (radyasyon) ısıtır. Klima durduğu an ev buz keser ama petekli evde ısı kalıcılığı daha yüksektir.Dediğin gibi, hava eksilere düştüğünde o COP değeri 1.5'lere (yani 1 kW elektrikle 1.5 kW ısıya) düştüğünde ve cihaz sürekli defrost'a girip 'ısıtmayı kestiğinde', doğalgazın 1:10'luk enerji/fiyat avantajı karşısında nakavt oluyor.ben şin tamamen "cüzdan" kısmına ve COP değerlerinin sahadaki karşılığına yani gerçek hayat karşolığına odaklanıyorum.COP değerleri laboratuvar ortamında harika görünüyor ama dışarıda nem varsa ve dış ünite buzlanıyorsa o cihaz ısınmaktan çok buz çözmeye enerji harcıyor. Senin dediğin 1:1 oranına düştüğü an, elektrik birim fiyatı doğalgaza göre 3-4 kat pahalı olduğu için fatura can yakıyor.
    elektirkli battaniye gerçekten en ucuz çözüm ama ev ısınması katagrosine değil hayatta kalma katagorisine giriyor bence.
    Aslında aynı şeyi söylüyoruz; sen 'ısınabilir mi?' diyorsun, ben 'mantıklı mı?' diyorum. Erişimin yoksa tabii ki klima en iyi çözümün (LPG'den kesinlikle ucuzdur). Ama doğalgaz hattının olduğu bir yerde macera aramaya gerek yok. Fizik ve cüzdan el ele verince doğalgazher türlü döver.

ki bir ek daha yapayım bence şuan ısı pompası da mantıksız. bizimkiler bahçede yaşıyor köyde doğalgaz yok, ecanın elektrikli kombisini taktırdım, yerden ısıtmalı. herkes bana laf etti yok çok yakıyor bilmemne diye ısı pompası iyi diye. o dönem ben 35k ya aldım güzel bi indirimle bana en uygun 280bin tl ısı pompasına fiyat çekmişlerdi, hatta toshiba 400bin istedi. bende 35 e en iyi kombiyi alıp artan parayada güneş enerjisi kurdursam daha mantıklı oluyor deyince distribitör bile ehm mehm demeye başlıyordu
    millet bizden yarı yarıya az elektrik ödüyor evet ama 350 bin liralık altın alsalardı şuan 1.5m olurdu şimdi kim karda. sısı pmpası da 10 sene dayanacak kombi de 10 sene dayanacak

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

odadan ziyade kendini ısıttığın bir senaryo var ise ufo gibi kırmızı ışıklı olanları alman lazım CAYIR CAYIR ısıtır. diğer türlü fanlı konvektör ısıtıcılara bakıcaksın ama onların fanları da ne derece iş yapar bilemeyiz. burada konvektör ısıtıcılara kıyasla yağlı radyatörler gayet iyi fikir olarak ortaya çıkıyor ben 6 adet altus 11 rd 11 miydi neydi ondan aldım mediamarkt 3199₺ harcadığı wata kıyasla verdiği enerji bunların hepsinde aynı. ufo gibi olan ısıtıcılar infrared ısıtma yaptığı için orada dikkat edilmesi gereken değerler var..

https://trotec.com.tr/ir-2500-s-elektrikli-infrared-isitici#divUrunOzellikAlani

şu güzelmiş altus dediğimi almayı düşünmezsen bunu alabilirsin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

elektrikle ısınmak rezalet bir şey ya. alttan ısıtma veya ısı pompası varsa belki bir ölçüde iyidir ama ufo ve elektrikli radyatör gibi tak çalıştır bir şeyle ısınmaya çalışmak zulüm.

benim bulduğum oda büyükse ve izolasyon kötüyse en iyi ufo. oda küçükse yağlı radyotörler oldu. akıllı radyatör ve akıllı prizle uyanmadan önce çalıştırma gibi ufak lüksler yaratabiliyorsun en azından :D

He is finding himself.
Toplam Hit: 837 Toplam Mesaj: 15
doğalgaz isıtma