Ev Yapımı Rüzgar Tribünü
-
Öncelikler merhabalar arkadaşlar
Bitirme projesi olarak linkteki rüzgar trübünü projesini seçtik .Ancak kıl hocamız dedi ki ;'' sadece bir led mi yanacak birşey yazın led ile onlar yansın dedi''.Ana mantık enerji üretmek kadın led in derdine düştü. Bu fazla elektrik üretecek bir rüzgar trübünü değil gördüğünüz gibi bunu nasıl geliştirebiliriz ? Bu şekilde ufak çapli bir tribünle en fazla kaç led yakabiliriz ? 25-30,30-40 arası led yakmak için neler yapmam gerekir ? Açıkcası bu kadar led yakabilirmiyiz ?
Şimdi diceksiniz bu konular hakkında hiçmi fikrin yok basit konular olarak gelebilir bazı arkadaşlara ama full teorik full teorik elimizin birşeye alıştığı yok uygulamaya gelince kaldık ortada yardımlarınızı bekliyorum..
link: http://www.yapalim.net/2010/03/01/r%C3%BCzgar-trib%C3%BCn%C3%BC-yap%C4%B1m%C4%B1/
-
Ana amaç enerji üretmekse led sayısına takılmayın. Led kısmını hazır alın. Gücü bellidir zaten sonrada o gücü verecek trübünü yapın.
-
Olgunisik bunu yazdıAna amaç enerji üretmekse led sayısına takılmayın. Led kısmını hazır alın. Gücü bellidir zaten sonrada o gücü verecek trübünü yapın.
Hocam ne demek istediğini anlamadım daha fazla mıktatıs la bobin mi kullanın diyorsun
-
bana kalırsa o linkteki sistem çok atıl kalmış, rüzgarı daha verimli kullanan bi sistem senin işini görecektir.
yani, kanatlarını olabildiğince geniş yap, rüzgar giriş çıkışlarını iyi düşün sisteme karşı çalışmasın.
-
-
Rüzgar tribünü mü? :D
-
kafkafkaf bunu yazdı
Bu daha kapsamlı hocam ev falan diyor
-
bunun farklı versiyonunuda ben yapmıştım ip sarıyodum bununla :D
-
mettoman bunu yazdıbunun farklı versiyonunuda ben yapmıştım ip sarıyodum bununla :D
Hocam bizimle paylaşabileceğin senın projenin bir kaynağı dökümanı varmı acaba ?
-
UNKN0WN bunu yazdımettoman bunu yazdı
Hocam bizimle paylaşabileceğin senın projenin bir kaynağı dökümanı varmı acaba ?
Döküman buydu hocam bunu adam gibi yaptığında döncek işte o uzun çubuğa ip bağladım onu sarmaya başladı o yani bitirme projesi olmaz sanıyorum lise için yapmıştım ama fikir olsun sana -
mettoman bunu yazdıUNKN0WN bunu yazdımettoman bunu yazdı
Döküman buydu hocam bunu adam gibi yaptığında döncek işte o uzun çubuğa ip bağladım onu sarmaya başladı o yani bitirme projesi olmaz sanıyorum lise için yapmıştım ama fikir olsun sanaAnladım projeyi kabul etti hocam ancak tek bir led in yanmasını kabul etmedi takıntılı :D