Evde Bakılabilecek Kuş Cinsleri Neler?
-
Tabiki Kanarya
-
bencede muhabbet al ama kücük yavru olsun eline alıstır yem yedir elinde besle ..
-
hatayi bunu yazdı
Tabiki Kanarya
Rıdvann???
-
ArduouS bunu yazdıJuMaN bunu yazdı
Hocam bende 2 çift muhabbet kuşum var hobi olarak üretiyorum öyle şuan yumurtası var 4 tane 3 tane daha gelecek hayırlısı bakalım. Bence muhabbet kuşu al 1 çift besle bakımıda kolay.
başka cins kafes kuşu yokmu ya böyle çok pahalı olmayan papağanlar bayağı pahalı
Hocam eğer tek beslerim diyorsan yavru muhabbet kuşu al kendin eline alıştır yok dersen de sultan papaganı var yavru alırsan onuda alıştırırsın kendine oda 100 - 130 TL arası.
Benim önceki yavrularım.
JuMaN tarafından 21/Oca/14 22:09 tarihinde düzenlenmiştir -
ArduouS bunu yazdıqzkn bunu yazdı
bende erkek muhabbet kuşu var. sekiz yaşına geldi turp gibi,beslemesi zevkli güzel hayvan, evden biri artık.
muhabbet kuşu çok sıradan hocam ve gagalıyor hayvanlar tırsıyorum :)
yok ya ısırmıyor pek:) belli başlı şeylerde ısırıyor, mesela eline aldığında parmağını çok oynatırsan ısırıyo biraz bizimki:) 8 senelik kuşuma sıradan diyor. :)
qzkn tarafından 21/Oca/14 22:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Kanarya da güzeldir ama pahalıdır diğerlerine nazaran ben sadece kafeste bakacağım vs dersen hint bülbülü ve kanarya al ama yok ben kafama konsun elime gelsin vs vs dersen muhabbet veya papağan besleyeceksin çünkü diğer kuşlar gelemez öyle alışmaz odada çıkardığında dışarı çarpar kendinin direk sağa sola ölür ;)
-
SeRDaR bunu yazdı
Kanarya da güzeldir ama pahalıdır diğerlerine nazaran ben sadece kafeste bakacağım vs dersen hint bülbülü ve kanarya al ama yok ben kafama konsun elime gelsin vs vs dersen muhabbet veya papağan besleyeceksin çünkü diğer kuşlar gelemez öyle alışmaz odada çıkardığında dışarı çarpar kendinin direk sağa sola ölür ;)
anladım hocam ozaman bu ikisi arasında düşüneceğiz teşekkür ederim
-
ArduouS bunu yazdıwhoobay bunu yazdıArduouS bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hint Bülbülü çok tatlılar al çok seveceksin hemde çok ucuz ;)

daha önce besledinmi hocam gagalama huyları falan varmıdır
Ürkektirler, eğitime elverişli değil, minik hayvanlardır, rengarenktir, sesler ilginçtir. Elde avuçta beslemeye çok uygun değildir.
çok ufak galiba öylemi :/ başka cins öneriler varmı peki
Zeytun-i tarafından 21/Oca/14 22:14 tarihinde düzenlenmiştir
Abi yanlış yerdesiniz bence bu bir taeniopygia guttata (zebra ispinozu) yani, ne bülbüldür ne hintle alakası vardır :|
Ben bulursam Eophona Personata, beslemeyi düşünüyorum sırf tipi için :|
-
sakın hint bülbülü alma...
çok tatlıdır güzeldir fakat acayip ses var hayvanda..sabah 6 da bi başlar susarsa adam değilim.. mal gibi yurtta aldık koyduk odaya.. beynimiz mikildi..
muhabbet kuşu yada cennet papağanı alabilrsn yada sultan papağan
-
Zeytun-i bunu yazdıArduouS bunu yazdıwhoobay bunu yazdıArduouS bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hint Bülbülü çok tatlılar al çok seveceksin hemde çok ucuz ;)

daha önce besledinmi hocam gagalama huyları falan varmıdır
Ürkektirler, eğitime elverişli değil, minik hayvanlardır, rengarenktir, sesler ilginçtir. Elde avuçta beslemeye çok uygun değildir.
çok ufak galiba öylemi :/ başka cins öneriler varmı peki
Abi yanlış yerdesiniz bence bu bir taeniopygia guttata (zebra ispinozu) yani, ne bülbüldür ne hintle alakası vardır :|
Ben bulursam Eophona Personata, beslemeyi düşünüyorum sırf tipi için :|
diğer adı odur zaten kuşçuya gidip zebra ispinozu desen çok bilgili değilse heh der kalır o ne der biliyorsada hint bülbülü mü der sana ama hint bülbülü dersen bunu verecektir