Evde Isınmaya Nispeten Hesaplı Çözüm
-
Muhtelif zamanlarda konusu açıldı. Değişik fikirler geldi. Benim yöntemim daha çok yalnız yaşayan, ya da en çok 2 kişi olanlar için geçerli. Doğalgaz faturası anasının nikahını görünce, internetten 3 tane fanlı ısıtıcı sipariş ettim. Markaları Sinbo, Xiaomi ve Kumtel.
İlginçtir, en çok verim aldığım Sinbo oldu. Oturma odasında kullanıyorum. Xiaomi yatak odasında. Neredeyse gece boyu açık kalıyor. Kumtel mutfakta. Sadece mutfaktayken açıyorum. Kombi petekler tamamen kapalı. Sadece sıcak suyu duş alırken kullanıyorum, duştayken de banyoyu önce bir ısıtıcıyla ısıtıyorum. Yani nerede zaman geçireceksem, oranın ısıtıcısını açıyorum. 15-20 dk gibi bir sürece 15-20 metrekare alanı yaşanır hale getiriyor. Dikkat etmenizi tavsiye ettiğim tek şey, 1000 watt ayarlı ısıtıcı almanız. Ben hep o ayarda kullanıyorum.
Elektrik faturam?
1850 lira...
-
Fanlı ısıtıcılar güzelde çok kafa sikiyor be hocam. Bendede Kumtel var oradan biliyorum.
-
Abi banyoda ısıtıcı çok tehlikeli , ısıt , fişi çek , sonra duş al . Sakın o saçma alet çalışırken yıkanma .
Ben çatıya güneş paneli koyup , en azından düşük watt ısıtıcı çalıştırayım dedim. Hadi 9000 btu klima olsa iyi olur dedim . İş saçma sapan bir boyuta çıkıyor. 4 bataryası, güneş paneli , inverteri , kablosu, İŞÇİLİK ( bu kısım Allahu Ekber) derken . 15 yıllık tüketimi peşin vermen gerekiyor . Kendini amorti etmesi imkansız , aşırı arıza çıkaran aletler .
Ucuza ısınmanın tek yolu, kaliteli 1 odun sobası ve çevreden atılan eşyaların odun kısmını stoklamak , ağaç budayan oldumu kalın dalları almak vb Büyük şehirde imkansız ama küçük yerlerde , odun toplamak çözüm , pelet falan zaten doğalgazdan bile pahalı.
samaccc tarafından 25/Oca/26 16:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Türkiyenin sibirya bölgesi sayılan Sivas da büyümüs... -30 larda 1 metre kar icinde yaşamış biri olarak sanırım ısınma tavsiyesi verebilirim.
valla sizin icin soguk kac dereceye tekabül ediyor.
evi kac derece ısıtacaksın.
ve ne giyiyorsun ?
iyi giyinmeyen bir kisi 1-0 yenik başlar evden cok saglam kıyafetler almanı öneririm.
bizim evimiz maalesef kuzey oldugu icin soguk olurdu. ama kalin yünlü pamuklu akrilik kasmir karisimi sicak tutan kiyafetler giyer azcik idare ederdik. sanki dağa çıkacak komando gibi geziyorduk. estetik degildi ama sıcakti.:)
ama bizim evin soguk oldugunu bildigi halde ince triko kazak ince çorapla gelen buz kesiyordu. hic ısinamadilar. kiyafet önemli.
mobilya olarak odada yerde kalın bir halı olması önemli. fayans soguktur. tahta sicsk. laminantta isinmaz. halifreks en mantiklisi. temizligi zor ama simdi kare kare cikip yikanani icat etmisler. bulursan ondan al.
suana kadar ki ufo, yada elektrikli sobaların hic biri tam randımanli ısıtmıyor. makinenin gördügü yer kızarırken 1 cm ilerdeki kolun buz keser. vitrindeki tavuk gibi 360 derece dönmen lazim... odanin havasini homojen isitmaz. 24 saat önünde oturman lazım.
ya hic durmadan yanan nar gibi bir kalorifer yada soba tam anlamiyla ısıtır.
çılız bir kalorifer de ısıtmaz.
güney olacak
kucuk bir oda olacak.
buharli infraled isitici sönmeye yakin soba isisi vetiyor. odayi genel isitiyor. uzun vadeli iyi. ama disardan geldin geberdin önüne çektin pek etkisi yok.
-
futurist bunu yazdı
Türkiyenin sibirya bölgesi sayılan Sivas da büyümüs... -30 larda 1 metre kar icinde yaşamış biri olarak sanırım ısınma tavsiyesi verebilirim.
valla sizin icin soguk kac dereceye tekabül ediyor.
evi kac derece ısıtacaksın.
ve ne giyiyorsun ?
iyi giyinmeyen bir kisi 1-0 yenik başlar evden cok saglam kıyafetler almanı öneririm.
Sweat shirt ve kalın altlık tabii ki. Her ekonomik çözümün bir bedeli var.
Kullandığım fanlı ısıtıcıların bir ısıtma gücü var. Onlara uygun kıyafetler giyiyorum.
Şartlar bunu gerektiriyor...
-
raks marka var bizde gayet başarılı
-
Eve girer girmez klimayı ac kombiyi aç kombi petek sicakligini 65 derece yap. 1 saat calissin sonra 50 dereceye cek yada 45 dereceye. Gereksiz yerleri kapat. Evin isininca kombiyi komple kapatabilirsin. Evin soguklugu kirilsin önce.Klima devamli calissin. Gündüz kombiyi calistirma ev boşsa.
-
Enquinx35 bunu yazdı
Eve girer girmez klimayı ac kombiyi aç kombi petek sicakligini 65 derece yap. 1 saat calissin sonra 50 dereceye cek yada 45 dereceye. Gereksiz yerleri kapat. Evin isininca kombiyi komple kapatabilirsin. Evin soguklugu kirilsin önce.Klima devamli calissin. Gündüz kombiyi calistirma ev boşsa.
Klimanın verimli çalışabilmesi için dışarının bir miktar sıcak olması gerekiyor. Dışarısı 0'ın altına düştüğünde sürekli defrost'a girip doğru düzgün ısıtmıyor klima :D
Bir de hesabınızı gelen fatura üzerinden değil de, enerji tüketimi ve kWh başı tarifeyi ayrı ayrı tutarak yaparsanız daha sağlıklı bir metrik olur elinizde.
Mesela ben 40 m² evi ısıtmak için klima kullanıyorum ve 80L bir termosifonum var, elektrikli ocakla da birlikte aylık 600-650 kWh kadar enerji harciyorum.
end tarafından 25/Oca/26 19:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Kullandığın ürünlerin linkini koyar mısın hocam sana zahmet ?
-
emnimax bunu yazdı
Kullandığın ürünlerin linkini koyar mısın hocam sana zahmet ?
https://www.hepsiburada.com/kiwi-kht-8422-2000-w-fanli-isitici-p-HBCV0000ABJ0BF?magaza=Lipyum
Diğerini nerden aldığımı hatırlamıyorum. Gerek yok zaten. Kiwi marka son derece yeterli. Ne kadar uzun sürer dayanır bilmiyorum. Ama verim olarak pahalı olanlardan daha verimli.
Tavsiye edebilirim.
-
Ege de bir evde elektrikli kombimiz var, komple yerden ısıtma ve elektrikli Ocak davlumbaz fırın kullanıyoruz bu kış sürekli oradayız aylık faturamız 5.500 TL