folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Ördek Beslemek

Evde Ördek Beslemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Kardeşim tutturdu ördek alalım ördek alalım diye. Yarın pazardan gidip alıcam bir tane ördek yavrusu. Küçükken benim de civcivlerim vardı, en fazla 15 gün yaşadılar.

Şimdi ben bunu alıcam fakat hayvana eziyet çektirmek istemiyorum. Köye gidicez bir ay sonra felan. Oraya götürürüm. Gidene kadar oyalansın diyorum. 

Bir kaç sorum olucak,

Bu hayvanların günlük gereksinimleri nelerdir ?

Neler yerler ?

Leğeni felan doldurup içinde yüzmeleri felan gerekli mi ?

Gelişim süreçleri nasıldır ? 5 gün sonra eşek kadar bişi dolaşmasın evin içinde ?

Dediğim gibi, hayvana eziyet çektirmek istemiyorum. Köye götürdükten sonra sıkıntı kalmaz zaten.

Teşekkürler.

edit: bu arada, kapalı balkonda beslemeyi düşünüyorum. 

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

ördek eti güzel olur valla besleyin

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

boşverin hacı ördeği gidin balık belseyin lepistes felan yavruluyan balıklar süper oluyor heycanlı oluyor yavruları kurtarma cabası :D yoksa yiyior öteki yavşaklar yavrularıo

kardeşinin yaşı küçükse kandır deki boşver ördeği akvaryum alalım içinde köpek balıgı besleriz felande ufak köpek balıkları var onlardan alırsın :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

hocam çok salak oluolar kardeşim besliodu evde ordan biliorum :D çok cıyaklıodu, hiç durmazdı hep bi böle gezinme olayı vardı :) benimde içim acıdı bi süre sonra artık hayvana işkence çektiroruz gibi geldi vermiştik birine köyüne götürmüştü.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocam kardeşim ördek istiyo. zırıl zırıl ağlıyor. balık alsam bunun bakımını sürekli yapamam.

fakat ördeği alırsam 1 ay uğraşıcam (eğer yaşayabilirse) sonrasında köye götürücem.oralarda ördekler felan var zaten.

benim de içim gidiyor, almak istemiyorum fakat söz verdim. elimden geleni yapıcam bu sefer. önceden küçüktük, ondan eziyet çekmiş olabilirler fakat şimdi löp diye alıp bilinçsizce hareket etmek istemiyorum işte.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

of çok severim ördekleri yıllarla besledim.süper hayvanlar.şirin tatlı en çok sevdiyim hayvan.evde beslemesi zor be abi nerde geldi salı veriyor.

ne yer?  taşdan yumşak ne var yer :) şimdi türkçe ne oluyor bilmiyorum ama biz kepek diyoruz az su ile karıştırıyorsun iyi yiyorlar

1 aya çok büyümez orta boy olur :)

Hocam eziyyet etmek istemiyorsansa SU SU SU.mutlaka yüze bilsin oynar suda.yemek verme ama su ver yeter yinede o kadar çok seviyorlar suyu.

aldıktan sonra caps koyarsan bizde sevelim resimden biraz 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:
    -----------------------------

of çok severim ördekleri yıllarla besledim.süper hayvanlar.şirin tatlı en çok sevdiyim hayvan.evde beslemesi zor be abi nerde geldi salı veriyor.

ne yer?  taşdan yumşak ne var yer :) şimdi türkçe ne oluyor bilmiyorum ama biz kepek diyoruz az su ile karıştırıyorsun iyi yiyorlar

Hocam eziyyet etmek istemiyorsansa SU SU SU.mutlaka yüze bilsin oynar suda.yemek verme ama su ver yeter yinede o kadar çok seviyorlar suyu.

suyun derinliği ne kadar olmalı ? boğulmasın sonra ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

hocam ne boğulması sen suyu bir yerlere koy evin bu başından bırak hayvan gidip kendisi bulacak suyu.

http://www.balikesir.gen.tr/Urunler/Urun.asp?urunumID=3904 kepek bu hocam aynıymış türkçedede.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

Gharzvog bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

hocam ne boğulması sen suyu bir yerlere koy evin bu başından bırak hayvan gidip kendisi bulacak suyu.

http://www.balikesir.gen.tr/Urunler/Urun.asp?urunumID=3904 kepek bu hocam aynıymış türkçedede.

hocam peki dışarı çıkmaları çok mu önemli birşey ? illa bahçe de dolaşması mı lazım hayvanın ? balkon camlarını felan açsam olmaz mı ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

Gharzvog bunu yazdı:
    ------------------------

hocam peki dışarı çıkmaları çok mu önemli birşey ? illa bahçe de dolaşması mı lazım hayvanın ? balkon camlarını felan açsam olmaz mı ?

hacı eğer eziyyete göre diyosan zaten o hayvan tek yaşamazlar.2 tane al :) dışarı çıkması ne kadar önemli bilmiyorum açıkcası.su olması bence yeterli balkon 1 ay yaşar ama yalnız bilmiyorum ne kadar yaşar

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

peki ben bunu aldıktan sonra, kardeşim hep ördeği eline almak istiyecek ve başından ayrılmıycak muhtemelen. bunun bir zararı olur mu?

Toplam Hit: 6946 Toplam Mesaj: 41